PODCAST: Wat als sparen een obsessie wordt?

Hoe leren wij onze kinderen over het belang van geld? Hoe zijn we zelf financieel opgevoed? Hoe gaat het met de financiën rondom de verbouwing én hoe voorkom je dat geld en sparen een obsessie worden? We beantwoorden al jullie vragen in een nieuwe PorteRenee-Podcast.

Shownotes

Een luisteraar bedankte ons voor de cursus Transformeer je Financiën, ook had ze het over de excelsheets. Lisette is blij met het boek van Janneke die je uitlegt hoe je begint met beleggen.

Hypotheekvragen

Binnenkort schuift een hypotheekadviseur aan bij ons in de podcast. Er zijn veel vragen over het aflossen van het huis. Heb je er ook één? Spreek die gerust in via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448.

Over de podcast

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, iTunes, Spotify en hier op de site!

WIL JE DIT ARTIKEL NOG EEN KEER LEZEN?
Bewaar hem dan op Pinterest

2 Comments

 1. PodcastFan Reply

  Hoi beide,
  Dank weer voor de leuke podcast!
  Nog 1 vraagje over het obsessief sparen…
  Jullie gaven aan dat het dan soms lastiger wordt om iets voor jezelf te kopen dat niet binnen je spaardoel valt. Ik heb een ander probleem met mijn spaarobsessie: ik word zo ongeduldig.
  Ik wil mijn doel (aflossen van studieschuld) binnen de komende 18 maanden behalen, zodat ik op mijn verjaardag over anderhalf jaar er vanaf ben… Ik blijf obsessief kijken wat ik kan doen zodat dat lukt, maar het meest haalbare lijkt iedere keer een paar maanden later als alles meezit en ik een soort no-spend 18 maanden doe ipv de eerst bedachte no-spend-year…
  -> Hebben jullie tips voor 1) omgaan met ongeduldig zijn 2) toch nog wat maandjes eraf halen (alle tips van jullie site al aan het volgen, maar misschien nog een gouden bonustip?)

  En vragen voor volgende week rondom hypotheken…
  -> In de VS zijn hypotheektermijnen van 15 jaar mogelijk. Kan dat in NL ook (naast extra aflossen)?
  -> En hoeveel meer per maand betaal je dan bij bijv. een hypotheek van 350.000 euro?

  Fijn weekend!

 2. Bouk Reply

  Leuke podcast!! Herkenbaar ook. Vind je het niet jammer dat je potje Ibiza nu lager is geworden door de geboekte vakantie? Ik ben ook met een potje bezig en daar blijven we echt vanaf! Dr staat echt best al een lekker bedrag op, maar ik tel het niet eens mee in ons overzicht; het is er gewoon niet haha. En idd kleding kopen….ik doe dat zelf echt bijna nooit. Tot vorige week! Jurkje, paar t shirts, broek en paar schoenen! Kan ik weer eerst vooruit…maar de bh’s van 60 per stuk laat ik eerst hangen 😉 komt ooit wel weer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *