PODCAST: Zelf pensioen opbouwen en voor jezelf opkomen

Je bent jong en je wilt wat: een pensioen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, denkt de 24-jarige Amber vast. Ze stelt er een vraag over in de podcast. Verder hoor je over zegeltjes, sparen voor kids en wat Renée eigenlijk stiekem niet meer doet: budgetteren.

Stel gerust je vragen via het PorteRenee WhatsApp nummer: 06-47250448. Zo leuk om jullie allemaal te horen. We beantwoorden de vragen in een nieuwe podcast.

Shownotes

We hadden het deze podcast over pensioenbeleggen bij Brand New Day en over beleggen.

EXCELSHEET MAAND BUDGET

Eenvoudig je budget plannen in Excel of in Google Spreadsheet. Met deze digitale PorteRenee-maandplanner gaat dat helemaal lukken. 

In de PorteRenee Podcast praten we ongegeneerd over geld. Over sparen, besparen, beleggen, een huis kopen, op je hypotheek aflossen en vermogen opbouwen. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op YouTube, Spotify en hier op de site. Abonneer je vooral ook op Spotify, zodat je geen aflevering mist. 

2 Comments

  1. Max Reply

    Wellicht goed om voor iedereen in het Nibud een berekening te maken hoeveel spaargeld je nodig hebt als buffer. Meestal is dit 3/6 maanden, maar desnoods neem je het lekker ruim aan en heb je 12 maanden achter de hand. Dan kan je eventueel gaan beleggen, maar met €80.000 spaargeld krimpt je geld alleen maar. Ga meer beleggen maar maak vooral geen keuzes op het feit dat misschien de box 3 heffing is 2022 gaat veranderen, het is in mei al uitgesteld omdat 4 deskundige partijen het kabinet hebben geadviseerd het voorstel opnieuw naar de plannen te kijken. Misschien is het ook leuk om een keer een FFP gecertificeerde planner te vragen hoe zij ervoor zorgen dat klanten zo min mogelijk vermogensbelasting betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+