Zo spaar je samen (met je lief) + podcast met mijn man

Hoe bereik je samen met je partner financiële doelen? Ik krijg die vraag vaak. In deze blog en podcast vertellen mijn man en ik ons verhaal. Over hoe alles opeens zoveel makkelijker ging toen we er samen voor gingen. We geven ook tips hoe jij je lief aan boord krijgt. Want samen is het zoveel makkelijker én leuker. En het is samen leuker vieren wanneer het doel bereikt is!

De naam van deze blog, PorteRenee, werd twee jaar geleden bedacht door mijn man. Hopelijk had je het grapje al door: Portemonnee. En dan die laatste twee lettergrepen vervangen door mijn naam: Renée. Online begon het allemaal met die naam. Maar bij ons thuis speelde dit hele geldverhaal (om het zo maar te noemen) al veel langer. We ontmoetten elkaar zo’n 8 jaar geleden. Ik belandde toen al vrij snel in de schulden doordat mijn huis flink onder water stond. Mijn man had zelfs nog een schuld op zijn creditcard. (Nee, dit gebeurt dus niet alleen in Amerika). Het was niet echt rozengeur en maneschijn, zeg maar. Toch resulteerde het uiteindelijk in iets moois. Ja, wel meer moois, maar ik doel nu specifiek op onze financiën. Onze neuzen gingen dezelfde kant op. We kregen één doel, samen, en we waren het na fijne en lange gesprekken eens over hoe we dat gingen bereiken.

Je kunt deze podcast op deze pagina luisteren.
Deze en mijn andere afleveringen zijn ook te vinden op Spotify en TuneIn.
Je kunt ze ook automatisch downloaden via je favoriete podcast-app met deze link:
https://www.porterenee.nl/podcast/feed

Met de energie en kracht en inzet van ons beide, kon er opeens zoveel. Eerst die schulden wegwerken. Daarna spaarden we samen een ton. We kochten een huis. We woonden een paar jaar op een tropisch eiland. We gingen beleggen. En we maakten financiële plannen voor nu, straks en de verdere toekomst. Nu leek het mij leuk om dat persoonlijke verhaal van ons, voor een keer samen te vertellen. In audio. Dus niet alleen mijn visie, maar ook die van mijn lief. Hoe is het voor hem geweest? En hoe kijkt hij nu naar onze financiën en hoe we daarmee omgaan? Leuk om te lezen en horen natuurlijk. Maar ook toepasbaar, hopen wij. Voor iedereen die een partner heeft en niet goed weet hoe samen financiële doelen te bereiken. Als de een wil sparen en de ander wil spenden. Als de een enthousiast wordt van het aflossen van de hypotheek en de ander daar niets van snapt. Als de een graag over geld praat en de ander niets saaiers kan bedenken. Stap 1 om de neuzen dezelfde kant op te krijgen: laat je lief deze podcast horen. Zet hem of haar aan het denken. Daarmee begon het voor ons ook allemaal.
(Oh, en ik ben natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar hoe jullie het samen doen? Deel vooral jouw verhaal in de comments)

Luister hier naar de podcast vanaf Ibiza

We wensen je veel luisterplezier!

13 Comments

 1. Audrey Reply

  Ja hoor, dit mens vond het in elk geval leuk! Echt grappig om jullie samen te horen kletsen over geldzaken. Kasper mag van mij vaker voorbij komen in de podcast (jij zelf natuurlijk ook, maar dat spreekt voor zich, haha).

 2. Karin Reply

  Wat leuk om jullie zo samen te horen! Bij ons thuis doe ik de financien en man lief kijkt mee. Heb ik een doeletje bedacht dan doet hij gewoon enthousiast mee. Dus gelukkig staan bij ons ook de neuzen een kant op. Ik heb wel een schriftje gemaakt dat hij een per maand ff in het huishoudboekje kijkt om zo betrokken te blijven. Dat tekent hij dan af hahaha. Verder intereseert geld hem niet zo. Ik zet de grote lijnen uit.Hij heeft heel weinig nodig en ook geen dure hoby’s. Het is een in en in tevreden en positief mens.

 3. Eveline Reply

  Echt erg leuk jullie samen. Casper heeft een mooie stem. En jullie zijn informatief en grappig samen. En lekker genieten van die groene Asperges zalig. Ik heb een andere situatie woon 1 week samen en 1 week niet . Allebei eigen plek. En ik vind het een verademing om mijn eigen spaargeld en plan te hebben. Kan leuke dingen doen, en ook sparen voor later. En voor mijn 2 leuke puber zoons. En hoe jullie samen jullie plan hebben is wel erg prettig als gezin. Ik vind de podcast echt een fijne toevoeging. Geniet nog even lekker in de zon daar ☺

 4. Marlies Reply

  Leuk! Absoluut ?
  Onze laatste beweging naar meer samen voor hetzelfde doel, is sparen voor een elektrische auto. Dat past bij onze idealen en is toch heel tastbaar. De naam van de rekening hebben we aangepast naar elektrische auto, met een doelbedrag.
  De tekening met hokjes voor aflossing van het huis is vooral mijn ding…. daar mag ook nog steeds geld heen, zijn we het over eens. Maar in de praktijk doe ik dat en hij stort richting auto ?.
  Bij grote bedragen gaat het vaak half half.
  Voor ons beiden zie ik de ontwikkeling dat we anders zijn gaan benoemen waar we geld aan uitgeven; een auto is een verbruiksartikel, geen investering. Uit eten is een ervaring; dat kan zeer de moeite waard zijn. Het geld is daarna wel weg.

 5. Jeanet Reply

  Herkenbaar, je moet er wel hetzelfde instaan. Mijn inmiddels ex-man was enorm zuinig als het om bepaalde uitgaven ging (vakantie ed), maar sparen deed hij ook niet. Hij gaf het geld uit aan eigen doelen. Een gezamenlijk doel is in mijn ogen dan ook erg belangrijk wil het kans van slagen hebben. Leuke podcast (goed geluid ?).

 6. Elvira Reply

  Haha ik vind het leuk! Gelukkig denken mijn man en ik voor 90% hetzelfde over geld, sparen en later, dus hij mag blijven ?

 7. xoxo Reply

  Leuk om jullie zo samen te horen!

  Mijn vriend en ik denken voor een groot deel hetzelfde over geld, nu zijn we begonnen met een concreet spaardoel en we hebben het ook wel nodig ergens heen te sparen. Nu voor een auto begin 2020 en daarna doorsparen voor het kopen van een huis, dat hopen we zomer 2021 te bereiken. Ook los ik extra af aan mijn studieschuld en op langere termijn hopen we dan te kunnen gaan sparen om vermogen op te bouwen, misschien niet per se financieel onafhankelijk worden maar wel financieel vrijer. Denk dat het inderdaad echt heel belangrijk is dat je op een lijn zit, anders is geld een continu strijd.

 8. Bouk Reply

  Leuke podcast! Interessant voor velen. Wij staan gelukkig hetzelfde erin qua sparen en uitgaven. Soms kan ik er wel in door slaan, dan haalt mijn parnter mij even weer in de werkelijkheid terug ( ik wil gewoon ieder dubbeltje wat over is aan de kant zetten terwijl we al megaveel sparen hoor haha ). Dus daarin kan ik weer wat van hem leren.
  Een leuk nieuw doel voor jullie; toch dat huisje/appartementje op Ibiza?? Concreet doel waar het hele gezin vrolijk van gaat worden lijkt me…Succes!

  1. Renee Lamboo Reply

   Oh Bouk, het lijkt me heerlijk! Alleen mag je op Ibiza niet verhuren en dan wordt het wel een erg dure grap voor een paar weken per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *