€50 voor één van mijn volgers

Bijna 1000 volgers op Facebook. Dat moet gevierd worden, toch? Laat ik dat dan op een toepasselijke wijze doen.

Eind december begon ik met www.porterenee.nl. Ik dacht: laat ik eens kijken of ik anderen kan inspireren om anders met geld om te gaan. Om minder te gaan voor altijd maar meer en meer, maar in plaats daarvan te sparen, af te lossen op de hypotheek, te investeren of te beleggen. In ieder geval het niet meteen over de balk te smijten wanneer het op je rekening staat. Of zelfs daarvoor al uit te geven. Nu komen er iedere dag 2.000 mensen op mijn site. Hooray! Ik krijg superleuke persoonlijke berichten en sommige mensen hebben, naar aanleiding van de site, zelfs hun financien helemaal omgegooid. Laatste nog las ik het bericht van lezeres Bianca die met haar man afsprak, dat ze gingen leven van alleen zijn salaris. Wat zij verdient gaat tegenwoordig linea recta naar de spaarrekening. Hoe toch is dat?

Op Facebook groeit PorteRenee ook door. We tikken heel binnenkort de 1000 volgers aan. En daar moet ik toch iets mee, dacht ik. Maar wat? Nou, hoe simpel kan het zijn? De site gaat over sparen, laat ik daar dan een bijdrage aan doen. Volgende week woensdag verloot ik, als we de 1000 volgers hebben gehaald, €50 onder jullie allemaal. Ik maak het geld gewoon over naar je rekening. Al is het niet helemaal zonder voorwaarden. Ik wil namelijk dat je die €50 spaart, belegt, aflost op je hypotheek of investeert. Het is een kleine boost voor een van jullie allemaal. Misschien kun je er een paar aandelen van kopen en zijn die over 10 jaar wel bijna twee keer zoveel waard. Dat zou helemaal leuk zijn.

Dus: wat te doen? Roep iedereen die je lief vindt, vooral op om de site te liken. Des te groter is de kans dat jij of een van je geliefden die €50,- wint. En ja, natuurlijk doe ik dit om nog meer mensen te bereiken. De site groeit hard, maar ik wil natuurlijk altijd nóg meer mensen bereiken. Wat dat betreft ben ik nog wel verslaafd aan meer, meer, meer 🙂 Misschien raken de mensen die liken voor deze actie, per ongeluk ook wel geïnspireerd. Misschien stoppen ze met van salaris naar salaris leven en geven ze zichzelf het grote cadeau van sparen.

!Like de Facebook-pagina!

Share

9 Comments

 1. Gewoon Vlijtig Reply

  Leuk idee. Beleggen is wat minder want ivm de kosten hou je een stuk minder over. Maar aflossen is wel weer leuk. Dat gaat netto ernaartoe.

 2. Monique Reply

  Wat een leuke actie! Ik heb geen facebook, maar als je op instagram gaat (daar heb ik je gezocht maar niet gevonden) dan word ik je 1e volger, ook leuk toch? 🙂 misschien ding ik zo dan toch mee met de lotingsactie haha
  Ik neem in ieder geval iedere dag even een kijkje op je site, leuk dat je zoveel post!

  1. Renee Post author Reply

   Hi Monique, leuk! Ik zit (nog) niet op Instagram. Wel account aan gemaakt maar nog niets gepost. Sorry!! Ik heb nu even geen tijd voor nóg een platform erbij. Zodra ik het doe, post ik het en verwelkom ik je graag als mijn eerste volger 🙂

 3. Laura Reply

  Leuk idee! Binnenkort een blogje op komwegaankamperen.nl met een verwijzing naar je artikel over een vakantie van 4000,-, telt dat ook? 🙂
  Ik heb net uitgerekend dat die 50 euro uiteindelijk 135,- euro waard wordt als ik ‘m nu in onze spaarhypotheek bijstort! We zijn druk bezig onze lasten te verlagen, en momenteel is dat bijstorten onze meest financieel efficiënte manier (5,1% rente!). En natuurlijk zijn ook met gierende banden aan het leren dat we met minder te wensen misschien nog veel gelukkiger zij. Leuke blog, ga vooral door. Groetjes van een trouwe lezeres (en haar man)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *