Bevrijd jezelf van deze 7 terugkerende kosten

Sommige terugkerende kosten kun je helemaal schrappen. Gewoon omdat ze, met een beetje logisch nadenken of een creatieve oplossing, niet nodig zijn, zoals deze 7.

 1. Smart tv
  Zijn er überhaupt nog mensen die dit hebben? Die hebben zeker nog nooit van Chrome Cast gehoord. Dat is een apparaatje dat je één keer koopt (39 euro) en aansluit op je tv. Je kunt hiermee alles wat je op je telefoon of tablet kijkt, streamen naar je tv-scherm. Kun je dat hele smart-gedoe (wat dus niet zo smart is) opgeven.

  Lees ook: Zo overtuig je je lief om mee te sparen

 2. Doorlopende reisverzekering
  Veel mensen die écht amper de deur uitgaan, hebben zo’n doorlopende reisverzekering. Zonde van je geld, tenzij je echt vier keer per jaar op vakantie gaat. Zo niet, opzeggen en gewoon een reisverzekering nemen wanneer je wel een keer weggaat.
 3. Het abonnement op je papieren krant
  Ik ben de laatste om te zeggen dat je het abonnement op je krant op moet zeggen. Ik geniet er enorm van om op zaterdag die dikke weekendbijlage door te struinen. Maar ik doe dat wel op mijn tablet. Dat vind ik net zo fijn en het scheelt geld. Bij de grootste krant van Nederlands scheelt je dat al een tientje per maand, terwijl je er eigenlijk niets voor inlevert.
 4. Papieren boeken
  Als je perse eigen boeken wilt kopen (ik zeg: Lang leve de  bieb) ga dan voor ebooks. Die zijn een stuk goedkoper en vereisen ook nog eens niet dat je een boekenkast koopt om ze na het lezen in te zetten. Win-winsituatie, dus.
 5. Je creditcard
  Voor (bijna) ieder pasje in je portemonnee betaal je. Een creditcard kost je, ook zonder dat je ‘m gebruikt, tussen de 20 en 50 euro per jaar. Zondegeld. Nu hoor ik je denken: maar soms heb ik die creditcard wel nodig. Ja, voor het boeken van een vliegticket misschien of het kopen van een app in de appstore. Daar zijn oplossingen voor. Check AllesZonderCreditcard.nl. Op deze site kun je voor veel dingen waar je een creditcard voor nodig hebt, een alternatieve betaalwijze vinden. Bijvoorbeeld apps kopen via je telefoonrekening. Ook kun je er prepaid creditcards krijgen. Dat werkt als een ouderwetse beltegoedkaart. Je zet er geld op en betaalt daarmee. Schulden maken is dus ook niet meer mogelijk.
 6. Begrafenisverzekering
  Dit gaat alleen op voor mensen met een fikse spaarrekening. Waarom zou je iedere maand betalen voor een begrafenisverzekering, als je genoeg spaargeld hebt voor het betalen van die begrafenis. Dat slaat natuurlijk nergens op. Verzekeringen zijn er om risico’s af te dekken die je niet zelf kunt of wilt dragen. Niet nodig? Dan dus lekker niet doen.
 7. Verzendkosten
  Ik betaal nooit meer verzendkosten. Dat weiger ik gewoon. Dus doe ik in één keer een grote bestelling waardoor ze komen te vervallen, of ik zoek en vind een kortingscode waarmee ze komen te vervallen. Ik vind verzendkosten zó 2007.

  Lees ook: 10 dingen waar ik geen geld meer aan uitgeef

One Ping

 1. Pingback: Mijn vijf beste geldadviezen -

12 Comments

 1. geld is tijd Reply

  Ik heb even op die zondercreditcard site gekeken, maar voor auto huren in het buitenland hebben ze slechts voor een paar landen een oplossing. Er zijn genoeg landen waar dit echt onmogelijk is zonder creditcard. Die 24,- per jaar bespaart me een hoop gedoe.

  1. René Reply

   Zodra je de grens overgaat is een credit card eigenlijk onmisbaar. Vooral als je naar een niet-euro land reist. Bij de meeste betaalpaketten van grote banken zit er een credit card inbegrepen. Zorg er wel voor dat je aankopen elke maand automatisch worden afgeschreven, dan betaal je niet de torenhoge rente en wordt je ook niet geregistreerd bij het BKR.

  2. Me Reply

   Je hebt hier geen creditcard voor nodig. Schaf eenmalig een debitcard aan die hetzelfde werkt ook in buitenland (voor auto’s huren of mee betalen etc) en je hebt je kosten veel beter in de hand. Het verschil is namelijk dat je er zelf eerst geld op zet, je houdt je budget dus goed in de hand ipv dat het achteraf wordt afgeschreven!

 2. Gewoon Vlijtig Reply

  De doorlopende reisverzekering zullen wij wel moeten hebben. We wonen 6 km van de grens en zijn vrijwel wekelijks in Duitsland. Een reisverzekering is dus niet overbodig.

  1. johan Reply

   Kijk de polisvoorwaarden nog eens na. Meestal kan er pas aanspraak gemaakt worden op een reisverzekering als er aantoonbaar een overnachting in het land is geboekt.

 3. René Reply

  Nog even over verzendkosten: als je webwinkels onderling vergelijkt dan zie dat bij webwinkels waar je geen verzendkosten betaalt dat die kosten vaak al in de prijs van het product inbegrepen zijn. Bij een goedkopere winkel betaal je dan wel de verzendkosten en kom je ongeveer op hetzelfde eindbedrag uit. Het moet tenslotte uit de lengte of uit de breedte komen. Die pakketbezorgers rijden echt niet gratis!

 4. René Reply

  Ik verzeker niets onnodig, maar voor de doorlopende reisverzekering maak ik een uitzondering. Mijn studerende kinderen zijn ook meeverzekerd. Zij hebben al een paar keer medische kosten in het buitenland gehad en die worden door je basisverzekering maar gedeeltelijk vergoed. Je kunt dan kiezen om je daarvoor extra bij te verzekeren in je ZKV maar een doorlopende reisverzekering is dan goedkoper. Alles werd netjes vergoed, zelfs een torenhoge tandartsrekening in de VS.

 5. Sanne Reply

  Je moet al een redelijk nieuwe tv hebben zodat een chrome cast erop aangesloten kan worden. Dat wil bij de oudere tv’s niet.

  1. Sanne Reply

   Ik snap trouwens punt 1 sowieso niet. Wat bedoel je met ‘opgeven’? Als je een tv hebt met smart functie, waarom zou je dat dan opgeven en een nieuw apparaatje kopen?

 6. Deirdre Reply

  Ik heb nog even goed nagedacht en gerekend, maar of je nu een uitvaartverzekering hebt of niet, dood ga je toch, dus het is nooit een foute investering. Ik heb berekend dat ik na een looptijd van 60 jaar betalen (van 25 tot 85 jaar) 9360 euro heb betaald en ik ben verzekerd (geïndexeerd) voor 11000 euro. Als ik morgen dood ga, keren ze ook uit en dan is dat bij lange na niet betaald. Als je overlijdt, komt er veel op je nabestaanden af. Fijn dat ze dan direct bij het potje voor de uitvaart kunnen. En dat het niet ergens op een gesloten rekening vast staat, in beleggingen zit of in vastgoed.
  Je kunt het niet vergelijken met andere (wellicht overbodige) verzekeringen, want je gaat het verzekerde bedrag ooit aanspreken 🙂

 7. Tina Reply

  Ik ben het ook niet eens dat een begrafenisverzekering overbodig is. Jouw spaargeld kunnen je familie officieel eerst bij na de boedel afgehandeld is, en dan kan maanden duren. Een versekereing betaalt meteen uit en zo kan de familie het gedoe snel regelen. Jong erfgenamen kunnen nog moeiliker bij jouw spaarpotje komen om een begrafenis te betalen. Ik begraafde twee ouders voor mij 17de; maar ik mag eerst zelf aan het geld komen na mijn 21st dus n begrafisnisversekering was geen luxe.

 8. Hilde Reply

  begrafenis verzekering is zeker geen luxe .Maar gelden erven is soms een ramp .ikheb mijn papa eerst verloren dus erfnisrechten mogen betalen alle gelden van hemwaren belegd na 6 maanden van verdriet gin ook mijn mama we zijn met 2 erfgenamen Het huis is geschat maar nog niet verkocht .Maar ook daar mag jenu al erfrechten gaan op betalen op gelden die er nog niet zijn .Ik wil maar zeggen .je kan beter je kinderen geld schenken als je nog leeft .dan als je moet erven als je dood bent .De belastingen maken je spaarpotje wel een stukje lichter zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *