Cadeautje: gratis spaar-bingokaarten

Sparen moet je leuk maken. Zie het als een wedstrijdje of een onderlinge competitie. Dus maakte ik gratis te downloaden bingo-kaarten voor je, die je spaarsaldo gaan laten groeien.

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf te motiveren met sparen. Als ik het niet leuk meer vind, komt de klad erin. Dan laat ik alle teugels vieren, ga vijf keer per week uit eten waardoor mijn spaargeld verdampt. En nee, dit is niet overdreven. Ik moet mezelf gemotiveerd houden en bij mij werkt het goed om sparen te (blijven) zien als een spelletje.

Heb je deze uitgespeeld, dan kun je altijd ouderwetse bingokaarten kopen.


Ik schreef eerder over het 52-weken-spaarplan. Dat is een manier om vrij onopgemerkt ieder jaar ruim 1000 euro bij elkaar te sparen. Je begint met een heel klein bedrag per week en dat wordt steeds hoger. Of, als je liever afbouwt, begin je met het grootste bedrag en bouw je vervolgens af. Leuk om te doen, leuk om aan het einde van het jaar te merken dat het je wat op heeft geleverd.

Nu stuitte ik laatste online op een andere toffe manier van sparen. Het heet spaar-bingo. Je gebruikt bingokaarten om te sparen. Ken je die dingen nog van vroeger? De laatste keer dat ik bingo speelde was tijdens een vakantie met mijn ouders op de camping in Frankrijk. En als je een valse bingo had, moest je een liedje zingen. Jeugdsentiment. Je kunt dezelfde kaarten als van de gewone bingo gebruiken om te sparen, je kunt beter de kaarten gebruiken die ik voor je maakte. 


Hoe werkt het? Je kiest een kaart en spaart binnen één maand alle getallen van die kaart bij elkaar. Ik zou zeggen begin de maand met de grotere bedragen, zodat je aan het einde van de maand (waar het geld opraakt) de kleinere bedragen kunt kiezen. Wanneer je het getal ‘gebruikt’ hebt, kras je ‘m door met een pen. Bingo heb je, je raadt het al, wanneer de kaart vol is.

Lees ook: Een ton sparen: zo doet Sylvie dat!


Wat het bingo sparen je oplevert, verschilt per kaart. De kaarten die wij maakten zijn per stuk tussen de 150 en 250 euro waard. Wil je meer sparen? Geef je lief er dan ook één of neem er twee per maand. Kun je niet zoveel sparen? Dan neem je één kaart en probeer je ‘m zo snel mogelijk vol te krijgen, maar hoeft dat niet binnen een maand. Jij bepaalt de regels. Al zul je zien dat hij waarschijnlijk sneller vol is dan je had verwacht, want wanneer je sparen leuk maakt, gaat het vanzelf harder. Succes!

Share

One Ping

 1. Pingback: Mijn vijf beste geldadviezen -

3 Comments

 1. Mariska Reply

  Ik weet ook nog een leuke: alle 2 euro munten sparen. Als je er 50 hebt gespaard, heb je toch mooi 100 euro gespaard. En die 2 euro mis je niet zp snel. Dus als je boodschappen hebt gedaan, check je portemonnee en haal alle 2 euro muntstukken er uit en doe ze in je spaarpot!

  1. Kaspar Reply

   Ik spaar altijd al al mijn muntgeld (ook omdat ik lange tijd een portemonnee had waar geen vakje voor muntgeld in zat…).
   Maar betaal tegenwoordig nog zo weinig contant dat het niet echt zoden meer aan de dijk zet… Misschien een paar tientjes per jaar. Alsnog leuk! Maar om echt te sparen gaat het te langzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *