Hi! Ik ben Renée en ik ben gek op geld. There I said it.

Ik ben gek op geld. Ik ben gek op erover praten, het sparen, het beleggen. Nu vind je me raar, zeker? Je bent niet de enige. Ik ben al zo vaak voor gek verklaard. Toen ik vertelde dat mijn lief en ik een ton wilden sparen voor het kopen van een eigen huis (gelukt, trouwens!) Toen ik vertelde dat we onszelf een boodschappenbudget op hadden gelegd (blijft lastig.) Toen ik vertelde dat we door middel van beleggingen aan een vermogen bouwen (work in progress). Ik hoorde: ‘Onzin!’ ‘Belachelijk!’ ‘Overdreven gedoe.’ Ik hoorde het allemaal. En ik vind het prima. Laat anderen maar lachen. Ik weet.. wie het laatst lacht, lacht het best. We kunnen wel blijven doen als geld niet belangrijk is, maar dat is natuurlijk bullshit. Met geld moet je bezig zijn, er bewust mee omgaan. Dan kan het in plaats van beperkend, juist bevrijdend werken. Hoe? Dat ontdek ik graag samen met iedereen die meeleest. Welkom op porterenee.nl, waar we onbeschaamd over geld praten. Want hier zijn we gek op geld.

Renée

One Ping

 1. Pingback: Zo verlaag je zelf je hypotheekrente (dat scheelt een geld!) - PorteRenee.nl

11 Comments

 1. Truus Reply

  Hoi Renée, stoer dat je ons mee wilt laten lezen in jouw voorliefde voor geld!

  Ik heb jouw blogs tot nu toe gelezen en vindt ze leuk geschreven, maar wel heel algemeen. Om jouw blogs te willen blijven volgen heb ik meer concreetheid nodig. Hoe heb je die ton bij elkaar gespaard? Wat heb je moeten laten, wat vond je moeilijk/makkelijk? Als jullie beide zzp’er zijn speelt er behoorlijk veel onzekerheid in inkomsten mee is mijn aanname. Hoe gaan jullie hiermee om? Wat heeft jullie prioriteit qua geldbesteding? Hoe doen jullie de verdeling van het geld, zeker als er sprake is van 2 ondernemers: alles apart, gezamenlijk of verrekeningen? Hoe doe je dat met het beleggen; wat is je doel en plan? Wat is financiële onafhankelijkheid voor jou?

  Omdat ik sinds een klein jaartje zzp’er ben en geen andere zzp’ers ken, ben ik zeer geïnteresseerd in verhalen van andere zzp’ers. Hoe ga je om met de wisseling in inkomsten? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioen? Met een hypotheekverstrekker die ineens maar een deel van de inkomsten mee wil nemen, terwijl ik nu meer verdien dan toen ik in loondienst was. Hoe hoog is de zakelijke buffer? Hoe verdeel je de inkomsten tussen werk en privé. Ik heb inmiddels een leuke buffer op mijn zakelijke rekening staan zodat ik als ik nu 2 jaar lang geen inkomen meer heb toch wel mijn deel van de vaste lasten kan betalen, maar is dat wel eerlijk naar mijn gezin toe? Mijn man en ik zijn nl. buiten gemeenschap van goederen getrouwd en hij draagt al zijn salaris af en kan maar een klein beetje sparen en ik krijg een goed gevulde zakelijke rekening die ik voor een deel nodig heb om tegenslagen op te vangen, maar wanneer stort ik op de gezamenlijke spaarrekening?

  Heel veel vragen en misschien ben je helemaal niet van plan om over deze vragen te schrijven, maar misschien heb ik je ook op een idee gebracht? Blogs die ingaan op deze vragen zijn er nl. nauwelijks te vinden.

  1. Renee Reply

   Hi Truus, leuk om te horen. Ik ga je antwoord geven op al deze vragen en meer. Maar dat gaat niet alleen in één klap. Maar ik beloof het je nu wel alvast. Dank voor uitgebreide reactie, daar kan ik echt wat mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *