Deze gewoontes helpen miljonairs rijk te worden

Waarom worden miljonairs rijk en ben jij dat nog niet geworden? We geven je 7 gewoontes van miljonairs die jij je ook eigen kan maken. Het helpt je vast op je weg naar 1 miljoen.

door Esmée

Ik hou er ontzettend van om succesverhalen te lezen. Zo heb ik van de zomer een boek gelezen over de start-up Spotify. Hoewel niemand in deze streamingdienst geloofde is het nu ’s werelds grootste muziekstreamingplatform. Dat tegen de stroming inzwemmen en doorgaan wanneer niemand in je gelooft, vind ik zo gaaf. Inmiddels is het platform pas twaalf jaar oud en ruim 28 miljard dollar (!!) waard. En dat voor twee kerels uit Zweden waarvan eentje mijn leeftijd was, namelijk 25, toen Spotify gelanceerd werd. Ik word toch lichtelijk jaloers…

Er is onderzoek gedaan naar gewoontes van selfmade miljonairs. Wat blijkt? Een flink aantal dingen doen veel miljonairs hetzelfde. Dus in de trant van, baat het niet dan schaadt het niet, deel ik ze met je.

Zorg goed voor jezelf

Iemand die ziek, zwak en misselijk is kan nooit het optimale uit zijn dag halen. Zorg voor voldoende nachtrust en begin je dag met wat activiteit, zoals wat stretching of een frisse ochtendwandeling. Zo start je de dag actief en daardoor productief. Die enkele minuten van activiteit zorgen dat je de hele dag energieker bent en dus meer voor elkaar kunt boksen.

Lees veel


En dan niet van die romannetjes, hè. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 88% van de rijkste mensen ongeveer een half uur per dag leest. Denk hierbij aan boeken waar je daadwerkelijk wat aan hebt, waar je wat van leert of die je inspiratie geven. Zo maak je dat half uur van je dag ontzettend waardevol.

Volg je eigen pad, inclusief mislukkingen

Tuurlijk kun je ontzettend veel leren van anderen, maar het pad van een ander bewandelen gaat van jou geen miljonair maken. Creëer je eigen route en durf risico’s te nemen. De gezegdes zijn echt waar: “Je kunt alleen spijt hebben van dingen die je niet gedaan hebt.” Gaat het een keer goed mis? Baal even flink, maar vervolgens koppie omhoog en door. Leer van je fouten.

Wees nooit de slimste in de kamer

Het zal heus fijn voelen, wanneer jij de slimste, beste, snelste of wat dan ook bent in een groep. Maar je hebt niemand om je aan op te trekken. Wanneer je de slimste bent moet je als een wiedeweerga je spullen pakken en je naar een nieuwe groep mensen begeven. Alleen zo kun je leren van anderen en jezelf waardevoller maken. Omring jezelf met mensen die je inspireren, die je bewondert en die je wellicht kunnen helpen. 

Spaar niet om te sparen

Geld maakt geld. Ooit gehoord? Je spaarrekening levert tegenwoordig echt geen ene pepernoot op, dus zorg dat je spaart voor een investering. Investeer in iemands bedrijf, in de woningmarkt of in aandelen. Dat brengt me gelijk bij mijn volgende punt.

Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Wat voor baan je ook hebt, die ene baan gaat van jou geen miljonair maken. Helaas kun je ook niet drie fulltimebanen aannemen. Wat kun je dan wel doen? Zorg voor een passief inkomen. Eentje waar je geen omkijken naar hebt, terwijl je aan het werk bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhuren van een woning of het zijn van aandeelhouder binnen een bedrijf. 

LEES OOK: 11 geldtips van een miljonair

Denk groots

Tuurlijk, we moeten in Nederland altijd allemaal realistisch zijn. Niet te grote ambities, geen gekke dingen doen. Laat dat lekker los. Droom groots en ga ervoor. Als Bill Gates niet groot had gedacht gedacht, was hij er nooit gekomen. Laat de meningen van anderen los en droom zo groot als jij wilt. Shoot for the stars!

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest:

Wil je een reactie inspreken voor de podcast of heb j een vraag?

Spreek je bericht dan in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien zit jij komende vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.