Wij houden no-spend-weekend

Het weekend is mijn financiële valkuil. Dan ga ik graag uit eten, naar kringloopwinkels en dingen doen voor de kids, zodat ik zelf ook eens rust heb. Maar niet dit weekend. Wij houden no-spend-weekend.

Ik ben geen die-hard bezuiniger. Daar geloof ik niet in. Ik hang mijn theezakje na een dag soppen, niet te drogen zodat hij nog een dagje mee kan. Het internet staat vol met dit soort vrekken-tips. Mij teveel gedoe. Ik geloof dat dat onevenredig veel tijd kost in vergelijking met wat het opbrengt en ik wil, bovendien, graag thee drinken die ergens naar smaakt.

Lees ook: Het 52-weken-spaarplan 

Ik geloof wel in bewustwording van je uitgaven. Daar valt bij de meeste mensen, en ook bij ons, echt het meeste geld te winnen. Je weet vaak zelf wel waar je zwakke punten zitten. Bij mij dus bij entertainment buiten de deur. Even hapje eten, borrelplankje nu we er toch zijn, dat soort dingen. In verband met werk (mijn man staat iedere ochtend om vijf uur op) en school van onze oudste gebeuren dat soort dingen vooral in het weekend. Als ik enthousiast ben gaat er zo 200 euro doorheen in twee dagen. Dat vind ik eigenlijk belachelijk en het ook niet waard. Dus heb ik het soms nodig om een weekend te prikken waarin we geen geld uitgeven. Om weer even te voelen dat je het ook leuk kan hebben met elkaar zonder je pinpas stuk te slaan.

Dus houden we dit weekend no-spend-weekend. Dat betekent dat we tijdens het weekend geen geld uitgeven, behalve aan boodschappen (als die gedaan moeten worden.) Nu kunnen wij altijd nog naar onze plaatselijke indoor speeltuin, want daar hebben we een abonnement op. Daarnaast dus niks van uitjes die geld kosten. Het gaat me niet eens zo zeer om de bezuiniging die dat oplevert, dan wel om weer even geconfronteerd te worden met hoe makkelijk wij in het weekend geld uitgeven. Even dit, even dat. Met net even teveel gemak.

Dus wat staat er op het programma dit weekend? Genoeg opties. Lekker naar buiten, bos blijft hier favoriet. Verder hebben we een huis vol speelgoed en knutselmeuk dus kids hoeven zich niet te vervelen. Wij hebben nog genoeg boeken liggen en een krant met dikke weekendbijlage. Bakken valt hier altijd goed, al ben ik er een ramp in. Of we gaan naar een gratis evenement in de buurt, zijn er zat. Het klinkt allemaal heel burgerlijk en suf en dat is het ook. Ik vind het voor de kinderen ook belangrijk, gewoon af en toe even niet de hort op. Laatst vroeg ik mijn zoontje: ‘Wat wil je doen vanmiddag?’ Toen antwoordde hij: ‘ Naar een restaurant.’ Oeps.

Lees ook: Deze geldboeken veranderden alles voor mij

Share

2 Comments

  1. Bouk Reply

    Goed bezig! Wij gaan bijna nooit iets extra’s doen in de weekenden, nooit gedaan ook. We vermaken ons altijd wel, kids “chillen” hier of elders, wij beetje aanrommelen, stukje lopen, in huis bezig enz enz. En als we dan wel wat gaan doen, wordt er extra van genoten!! Doordeweeks hebben we het druk genoeg met school,werk,sport enzo dus weekends lekker kalm aan. Succes met jullie no spend weekend!!

  2. dertigermetkids Reply

    haha deels herkenbaar ???? hier ook behoefte aan rust, dus meestal maar 1 dag plannen en 1 dag thuis als dat lukt. (volgend weekend heel t weekend weg naar mn zusje dus dan niet: p) weekend ook veel huishouden inhalen wat doordeweeks niet lukt maar ook vaak wel weg idd, ook omdat ik thuis werk heel de week vaak behoefte aan weg willen. hoeft idd niet duur. vorige week plaswijckpark in rotterdam waar we een abbo hebben dus dat kostte alleen benzine (half u rijden) gratis parkeren, eigen eten en drinken mee, heerlijk!! dit weekend komen er misschien vrienden van mn man eten (of niet, weten ze nog niet :p) gister boodschappen gehaald, verder nog geen plannen. dus ook een goedkoop weekendje gok ik ????

    en soms idd spontaan uitjes.. man wil nog wel eens verzinnen om te gaan bowlen oid :p maar zolang t in t maandbudget valt maakt t me niet uit (200 euro in een weekend geven we nooit uit.. gaan niet uit eten met de kids oid of als we gaan is t happy italy daar ben je voor 40 euro wel klaar :p )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *