Lil’ Kleine als financieel goeroe. Echt waar!

Hij koopt flessen champagne van duizenden euro’s. Huurt daar nog even gezellig een meterslange jacht bij. Die Lil’ Kleine kan geld uitgeven. Maar denk maar niet dat hij geen financieel plan heeft. Ik ontdekte dat we zelfs nog wat van de rapper kunnen leren.

Hij gaf ooit op één dag in Ibiza 20.000 euro uit. Het was voor een van zijn videoclips. Nederland sprak er schande van. Want ja, wie dacht hij wel niet dat hij was? Ach, met je kop boven het maaiveld is het nooit fijn vertoeven in ons land. Of je nou heel veel of heel weinig uitgeeft. Iedereen heeft een mening. In zijn wereld valt 20.000 euro best mee. Voor die 20.000 hoeft hij maar een keer of zes op te treden, want hij vangt bijna 3.000 euro voor een half uurtje. Moet je alleen geen bier naar ‘m gooien, want dat vertrekt hij voortijdig en neemt wel je 3k mee naar huis.

Ik was tot voor kort in de veronderstelling dat Jorik uit Amsterdam tot de categorie Glenn Helder behoorde. Jonge gassies die alles over de balk jassen en dan op hun 30e berooid in hun auto moeten slapen. Maar zat ik er even naast. Want wat blijkt: meneer heeft een spaarratio van 50%. Wie doet hem dat na? De meeste mensen niet, denk ik. Hij vertelde in een radio-interview dat hij 60.000 euro per maand verdient, zo ongeveer. En dat hij er daarvan 30 wegzet. Of dat voor diamanten voor zijn vriendin is, of voor zijn oude dag, zei hij er niet bij. Maar laten we maar uitgaan van het laatste. Dan halen we mijn favoriete grafiek er weer even bij, van Mr. Money Mustache en kun je aflezen dat als hij nog 17 jaar zo blijft verdienen en blijft sparen, hij daarna de rest van zijn leven diezelfde levensstijl vol kan houden zonder nog maar een dag te werken. Hij kan dan leven van het rendement over zijn spaargeld.

Dus ik stel mijn mening bij. Geen domme jongen, die Lil’ Kleine. Laten we hem tot financieel voorbeeld stellen. 50% van wat je verdient, spaar je. Lil’ Kleine is al voor een hoop uitgemaakt in Nederland, maar een financiële goeroe nog niet. Dus dan maar, bij deze.

5 Comments

 1. Mevrouw Money Wenkbrauw Reply

  Grappig!
  Het lijkt me wel makkelijker om 50% te halen met zo’n inkomen, maar misschien is de verleiding en peer-pressure in zijn wereld juist wel heel groot. Hoe dan ook is 50% sparen slim van die kleine.

 2. Truus Reply

  Zal 60.000 bruto of netto zijn? En verdient hij dat ook echt? Of zal hij maar wat zeggen, net als toen hij zij dat hij in een suite sliep van 1500 per nacht en zo dom was om een foto bij te voegen en men hem al snel ontmaskerde: de kamer kostte tussen de 300 en 350 per nacht….
  Financiële goeroe? Ik ga voor twijfelachtig financiële bewustzijn.

  1. Renee Reply

   Ha, als hij de helft van 60 wegzet voor belasting, dan is dat gewoon inkomstenbelasting hahah. Dat zou niet best zijn 🙂

 3. Truus Reply

  Nou, dan heeft hij in ieder geval dat besef: als ik veel verdien moet ik veel inkomstenbelasting betalen! Zal hij ook aan AOV en pensioen enzo denken 😉
  Nee, eerlijk gezegd kan ik me helemaal niets bij zijn wereldje voorstellen en kan ik dus ook absoluut niet inschatten of iets reëel is of niet. Ik zou zelf ook best wel 60.000 willen verdienen, maar weet niet of ik daar voor over heb wat hij doet en heeft, nl. geen anoniem leven meer. Maar als ik zoveel zou verdienen zou ik wel meer dan 30.000 wegzetten, want ik houd niet van champagne, dure kleding, diamanten en hotels. Geef mij maar een kopje thee, een slobberbroek, 3 weken kamperen en een anoniem leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+