sparen, spaargeld, spaarpotjes, potjes, geld verdelen, verdeling, inkomen, doelsparen, doelen, porterenee, geld

Over deze potjes verdeel ik mijn inkomen

“Yes! Geld gekregen.” Dat roep ik nog wel eens door het huis, wanneer ik uitbetaald heb gekregen. Zodra ik inkomen/salaris/geld (hoe je het wilt noemen) binnen heb, verdeel ik het over een aantal potjes. Ik leg uit welke potjes en waarom dit me helpt rijker te worden.

I Love Spaarpotjes. Niet meer ouderwets in huis, maar digitaal. De meeste banken hebben die tegenwoordig en het werkt geweldig. Tenminste, als je de discipline hebt om er vanaf te blijven. Zo niet: zet het dan bij een andere bank neer waar je niet zo makkelijk bij je geld kunt. MoneYou of LeasePlan Bank bijvoorbeeld. Daar krijg je gelijk ook wat meer rente. Maar dat terzijde.

Lees ook: Deze 5 wetenschappelijk bewezen trucs helpen je sparen

Ik heb lang gezocht naar een manier die voor mij werkt. Nu ik die gevonden heb, wil ik het graag met je delen. Ik ben ondernemer en ontvang dus geen salaris, maar krijg mijn facturen uitbetaald. Daardoor is er een wat minder duideljke structuur. Ik krijg mijn geld niet op de 21e en het is niet altijd hetzelfde bedrag. Maar ook wanneer jij wel in loondienst werkt, kan een structuur zoals de mijne goed werken. Oke, wat doe ik nu precies wanneer er geld op mijn rekening is gestort.

 1. Juichen. 🙂

 2. Ik verdeel het over een aantal potjes, namelijk:

  – 10 % van wat ik bruto verdien gaat naar mijn pensioenspaarrekening. Ik geef toe: daar ben ik echt net mee begonnen. Ik bouw als ondernemer helemaal geen pensioen op (behalve natuurlijk de AOW). Wil ik er als oudje nog een beetje warmpjes bij zitten, dan zal ik zelf iets moeten doen. Voor nu is dit wat ik doe. Eerst eens even kijken of die 10% haalbaar is en blijft. Daarna ga ik nadenken over een wat meer gedefinieerd plan.

  – Ik zet de BTW weg. Deze is echt alleen voor ondernemers. In mijn geval is dat 21%, dus dat is al een flinke hap uit die betaling waar ik zo blij van word.

  – 30% gaat naar het spaarpotje voor de inkomstenbelasting. In een positief scenario is dat een beetje veel, dus dan spaar ik hierin indirect. Als het betekent dat ik die 30% ook echt helemaal in moet leveren aan de heren en dames bij de Belastingdienst, betekent dat dat ik een goed jaar heb gedraaid. Dus dan klaag ik ook niet.

  – Het–volgende-maand-potje. Ik weet precies hoeveel geld ik iedere maand (ongeveer) nodig heb. In dit potje spaar ik dat iedere maand bij elkaar. Dit potje vul ik aan nadat ik pensioen en alle belastingen weg heb gezet. Aan het einde van de maand maak ik dit bedrag over naar een andere bank waar onze vaste lasten-rekening en onze boodschappen/benzine/leuke-dingen-rekening is. Zo creëer ik daar toch een beetje het gevoel als ik één keer per maand hetzelfde bedrag ontvang, zoals bijvoorbeeld mensen in loondienst.

  – Beleggen: ja, hallo. Fan hier! Ik beleg via Peaks en via DeGiro. Peaks is echt voor de kleinere bedragen die langzaam optellen. De kosten zijn hoger dan bij DeGiro, maar het is ook ongelofelijk veel meer toegankelijk. (Ook gaan Peaken? Gebruik de actiecode RENEEEP51 en je krijgt je eerste 5 euro cadeau!) Ik heb geen vast bedrag maar leg iedere maand in. Dat legt me vooralsnog geen windeieren. Laten we zo zeggen: mijn rendement over het afgelopen jaar ligt bijna 30 x hoger dan op mijn spaarrekening. Ha!

  – Sparen: ja, ondanks de absurd lage spaarrente doe ik dit ook nog, hoor. Mijn man en ik willen altijd zo’n 10.000 euro spaargeld hebben staan. Dat hebben we meestal. Wanneer daar iets van betaald moet worden vullen we dat zo snel mogelijk weer aan. Die 10.000 is echt een appeltje voor de dorst. Voor als de wasmachine stuk gaat of onze auto (wat de laatste tijd nogal vaak gebeurt. Grr…) Als we aan die 10.000 zitten, vul ik niet verder aan maar beleg, investeer bijvoorbeeld in apparatuur voor mijn werk of los wat extra af op onze hypotheek.

  Lees ook: Zoveel losten wij af op onze hypotheek in 2018


  Ik merk dat ik, nu ik dit systeem heb, meer rust voel. Voorheen gaf ik nog wel eens uit wat eigenlijk bestemd was voor andere doeleinden. Die spaarpotjes in het online bankieren geven me meer inzicht. Als ik geld opneem van een rekening, zie ik meteen dat ik eigenlijk van mezelf steel. Want ik snoep van mijn eigen pensioen. Dat maakt het emotioneel lastiger om een nieuw jurkje te kopen van spaargeld dat daar niet bedoeld is. Het is niet meer één grote pot zonder gezicht. Ik weet nu precies waar dat geld voor is. En het is niet voor jurkjes!

  Door dit systeem werk ik ook aan de langere termijn, bijvoorbeeld voor mijn pensioen. Ik kan uitgeven zonder me schuldig hoef te voelen, want ik heb alle andere potjes toch gevuld? Iedereen heeft zijn eigen manier. Een systeem ontwikkelen voor wat je met je geld doet, raad ik iedereen aan. Verzin welke potjes voor jou van belang zijn. En zorg dat je ze met je inkomen vult, daarna mag je uitgeven aan andere dingen. Het geen rust, duidelijkheid en zekerheid. Echt waard.

  Ik ben benieuwd naar jullie systemen. Wat doe jij zodra je geld ontvangt? Of heb je helemaal geen systeem en werkt dat ook prima? Laat je het me weten?

Share

30 Comments

 1. Astrid Reply

  Leuk artikel, ik heb ook potjes en dat werkt als een tierelier?! De dag nadat het salaris van mijn man en mij binnen is gekomen, wordt het automatisch over de volgende potjes verdeeld:
  Fun, Auto, Kids, Emergency Fund, Toekomst, Aflossen en Vakantie. Het zijn vaste bedragen, ik weet namelijk precies de kosten voor onze vaste lasten en dat bedrag blijft ‘achter’ op de rekening voor het betalen daarvan. Extraatjes gebruiken we om mee te beleggen (dus winst is mooi, verlies is geen ramp) of verdelen we over de bovenstaande potjes. Wanneer ons inkomen stijgt of onze vaste lasten verder dalen (door o.a. aflossen, nu nog een hypotheek van 220,- netto per maand), dan passen we de potjes weer aan.

 2. Truus Reply

  Ik ben ondernemer en doe het alsvolgt: voor al mijn inkomsten (en uitgaven) van mijn bedrijf heb ik van 1 rekening. Ieder maand stort ik automatisch een vast bedrag naar de gezamenlijke rekening voor vaste lasten, boodschappen, om mee te sparen etc. Ik speel eigen lijk een beetje na dat ik een ‘normaal’ salaris krijg.
  Van de zakelijke rekening wordt 1x in 3 maanden de omzetbelasting betaald. Iedere maand betaal ik inkomstenbelasting, die ik 2x per jaar bekijk of het bedrag hoog genoeg is zodat ik aan het eind van het jaar nooit hoef bij te betalen. En al het geld dat over is blijft staan en spaar ik, want de rente is nl niet hoger op de spaarrekening dan op de betaalrekening.
  Op dit moment doe ik niet aan beleggen of heb ik geen aparte pensioenrekening. Ik heb al een redelijk pensioen omdat ik al meer dan 20 jaar in dienst ben geweest en zijn we bezig om de hypotheek weg te werken, zodat we lagere maandlasten krijgen en over 20 jaar willen we het huis verkopen en kleiner gaan wonen, dan ben ik 67 en het zou mooi zijn als we dan de woningwaarde als pensioen kunnen gebruiken (het huis wordt op dit moment ingeschat op 550.000). Maar misschien gaat dit nog wel veranderen als we meer extra hebben afgelost. We hebben nu nog een hypotheek van 80% van de huidige waarde.

  1. Tiny Reply

   Inkomsten van zowel mij als mijn man zijn uit loon pensioen is daarin geregeld. Van de inkomsten maken we beiden een gelijk deel geld over naar de gezamenlijke rekening waarvan hypotheek, g/w/l, verzekeringen, gemeente belasting en boodschappen van worden betaald. Alle standaard gezamenlijke dingen eigenlijk.
   Van wat er overblijft beleg ik wat, spaar ik (zonder specifiek doel, kan aflossing hypotheek zijn of grote eenmalige uitgaven) en geef ik uit aan leuke dingen (zoals vakanties, kleding, uitjes) of de niet standaard gezamenlijke uitgaven (momenteel gaat er aardig wat geld naar de tuin) waar mijn man dan dus ook de helft van betaalt.
   Auto van m’n man betaalt hij van zijn geld, mijn auto gaat via de zaak en is dus al ingehouden van loon.

 3. Audrey Reply

  Ik heb niet echt een systeem. Ik werk in loondienst en heb 1 betaalrekening en 1 spaarrekening waar geen potjes in mogelijk zijn. Dus ik denk gewoon goed na over het geld dat ik uitgeef en met wat overblijft spaar ik of los ik af op mijn hypotheek. Ook ik hou een spaarbuffer aan.

  1. Susan Reply

   Hi Audrey, bij steeds meer banken is het wel mogelijk om meerdere spaarrekeningen te openen. Die kun je weer een eigen naam geven. Zo heb ik mijn “potjes” gemaakt.

 4. dertigermetkids Reply

  Ik ben ook zzper. Gastouder. Ik krijg van 5 gezinnen dus inkomsten gestort op wisselende data en wisselende bedragen.. Mn man heeft 4 wekelijks salaris. Ook niet handig dus. Om die reden gaan inkomsten direct naar een spaarrekening, die we tussenrekening noemen (goedkoper dan een extra betaalrekening, maar komt op t zelfde neer). Eind van de maand is alles binnen en zie al eerder in excel wat er binnen komt. Dan ga ik verdelen idd. Maandgeld volgende maand, buffer aanvullen etc. Beleggen staat bij ons bij de vaste lasten dus zit bij t maandgeld in. Dit jaar zonnepanelen aangeschaft dus even de buffer weer aanvullen, maar het ziet er weer prima uit dit jaar

 5. Mariëlla Reply

  Nieuwsgierig geworden naar DeGiro. Hoe werkt dat? Kun je daar iets over vertellen? Minimale inleg? En welke (voor)kennis heb je nodig bij DeGiro? Kun je daar iets over vertellen?? Peaks ken ik.

 6. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Leuk artikel! Hoe ik mijn geld verdeel komt eigenlijk overeen met hoe jij het doet. Ik heb ook voor alle dingen (zoals boodschappen en uitgaven) vaste bedragen die ik meteen daarvoor weg zet. En er gaat ook altijd direct geld naar de spaarrekening. Geld overhouden om zomaar uit te geven doe ik eigenlijk nooit. Niet echt behoefte aan op dit moment. Ik spaar nu alle extra’s voor mijn nieuwe klushuis, maar normaal gesproken heb ik wel een vast bedrag voor uitjes ook nog. En sowieso spaar ik ook maandelijks voor vakantie (ik ga 1x per 2 jaar op vakantie).

 7. Menno Reply

  Leuk al die potjes, wij doen het zo:
  1 vaste lasten rekening. Hier komen onze salarissen op binnen. Alles boven de 2000 euro saldo gaat naar de spaarrekening.
  2 de spaarrekening. Hier komt alles wat over stroomd van de vaste lasten rekening terecht. Zodra dit boven de 15k komt maak betalen we hiermee een stukje hypotheek af.
  3 de betaal rekening. Hier wordt elke week 250 euro gestort vanaf de spaarrekening. Dat is voor de boodschappen brandstof het huishouden etc.
  4 automatisch beleggen elke maand 100 euro.
  Helaas bied onze bank nog geen volledig programmeerbaar programma om dit allemaal automatisch te doen. Dus ik moet elke maand alles boven de 15k handmatig aflossen. De rest gaat gelukkig vanzelf.

 8. Joke Reply

  ik ben in loondienst en krijg op een vaste datum mijn salaris op een bepaalde rekening ; daar wordt direct naar een andere rekening een vast bedrag voor huishouden en tanken/OV overgemaakt.
  ik heb alle vaste lasten en spaardoelen in een overzicht en weet precies op welke datum iets afgeschreven wordt .
  Op de ING app heb ik wel 10 spaardoelen ; goed overzichtelijk ; wat natuurlijk discipline vraagt want in een split second heb je het overgeboekt …..
  Ik heb daarom ook nog een spaarrekening bij een andere bank waar ik alleen met een papieren opname verzoek geld kan opnemen ; daarmee wordt het proces wat vertraagd ..
  Anderen zeggen wellicht : is je zelf voor de gek houden ..
  Maar goed , ik ben ook maar een mens en heb veel geleerd van het boek : Psycholo-Geld van Anna Dijkman

 9. San Reply

  Ik heb 4 verschillende digitale vaste potjes, o.a. de buffer. Op dit moment heb ik nog een potje voor een trouwerij en een potje voor 2 nachtjes weg (met mijn zus), maar die vervallen zodra die activiteiten geweest zijn. Ik zet elke maand vaste bedragen op de vaste potjes, zodra mijn salaris en toeslagen binnen zijn. Evt extraatjes zet ik grotendeels bij de buffer, maar ik doe ook wat leuks ervan.

 10. Harma Reply

  Dank je wel voor de tips,zal me even voorstellen ik heet Harma en werk in loondienst.
  Elke maand is hier ook gejuich als het loon binnen komt, pin elk eind van de maand een vast bedrag en verdeel het dan in potjes en dat lukt!
  Wat overblijft gaat naar het potje voor cadeaus, lekkere geurtjes. Kleding en schoeisel wordt gekocht met het vakantiegeld/teruggave van belasting. Verder is er een spaarrekening waar elke maand automatisch een vast bedrag op gestort wordt.???

 11. Geldover Reply

  Pfff miet gewoon even nadenken hoe en wat ik precies doe. Op nr 1 met stip stond/staat aflossen op de woning momenteel. Dit jaar is het maximale boetevrije bedrag bereikt en dus ben ik nu een pot aan t sparen zodat ik volgend jaar op 1 januari hopenlijk al mooi op weg ben voor het maximale bedrag. Ons spaargeld staat momenteel boven de 25.000 euro en we kunnen dus evt tegenvallers prima opvangen. Daarnaast verwacht ik meer dan 10.000 euro belastinggeld terug. Ook beleg ik zelf en dat is wel een ding want momenteel zit er in die pot meer dan 17.000 euro, we zitten zelfs tegen de 18.000 aan. Ooit had ik met mezelf de afspraak dat er niet meer in mocht dan 15.000 euro en dat alles wat ik meer had naar de spaarrekening zou gaan, maar ja die zijn nu even voor mijn gevoel ook vol. En dus als ik t gevoel heb dat er winst te behalen valt stort ik wat op de beleggersrekening om wat aan te kunnen kopen. Echte grote wensen hebben we momenteel niet dus sparen/beleggen we dus een beetje willekeurig. Blijf wel opletten wat er uit gaat qua geld want hoe fijn lijkt het me als onze hypotheek straks lekker helemaal weg is en we al ons inkomen aan onszelf kunnen spenderen. Ik zou graag eerder samen willen kunnen stoppen met werken of net als mijn ouders hebben gedaan onze kinderen helpen als die een eigen woning gaan aankopen…

 12. Mark Reply

  Hey,
  Leuk te zien dat je zo goed het geld uiteenzet.
  Wat ik lees is beleggen, vraag is waarvoor beleg je als doel?

  Je kunt ook pensioen beleggen, mogelijk dat dit zelfs belastingtechnisch interessant kan zijn voor jou.

  Groet,
  Mark

 13. Sanne Reply

  Ik ben ook helemaal fan van de spaarpotjes. Ik had voorheen drie spaarrekeningen, maar sinds ik via Rabobank spaarpotjes kan instellen (ongeveer een week geleden ontdekt) ben ik nog een beetje aan het zoeken naar wat ik handig vind werken. Ik heb sowieso een vakantie- en een bufferpotje, over de rest ga ik nog eens nadenken.

 14. Mw Reply

  Wij zijn beide ondernemer, na betaling van een factuur op onze zakelijke rekening maken we de reserveringen over naar onze zakelijke spaarpotten:, btw, belasting, pensioen. We laten iets staan maar maken de de rest over naar onze salarispot.

  Uit de salarispot betalen we onszelf maandelijks op een vast moment, daarvan ook in mei vakantiegeld. En in december een bonus.

  Van het “salaris” vullen we maandelijks onze privé potjes. ( vakantie, kids, algemeen, auto etc)

  Werkt prima voor ons.

 15. Josje Reply

  Hoi wat leuk al om te lezen en ook alle reacties.

  Ik werk bij de overheid en als bijzonderheid heb ik 2 paarden.

  Ik stort alle maanden naar potjes;
  750 eu gezamenlijke rekening voor vaste lasten
  35 eu eigen risico zorg
  175 eu hoefsmid / dierenarts voor paarden
  65 eu persoonlijke verzorging
  400 eu spaarpot extern (leaseplan bank)
  50 eu kleding

  Gaat automatisch en werkt fijn. Ik heb ook precies uitgerekend wat ik nodig heb ik deze potjes dus dit is in feite niet sparen maar reserveringen.
  Sparen is echt bij leaseplan bank. Door de spaarchallenge gaat dat heel goed! Barometer hangt!

  Merk wel dat ik soms wat panisch wordt; wil graag veel sparen en vergeet soms te genieten van een goede bak koffie oid.
  Leerpuntje; het moet leuk blijven!

 16. Daan Reply

  Binnen de spaarrekening, je kunt het als volgt vinden:
  – Ga naar je algemene rekening overzicht
  – Kies voor spaarrekening (app & internet hetzelfde)
  – Naast de knop overboeken zie je een + spaarpotje

  Je kunt tot wel 30 spaarpotjes aanmaken bij de Rabobank, wel alleen bij een spaarrekening dus.

 17. Erik Reply

  Sinds de aankoop van onze casco woning in 2016 gaat elke maand het spaargeld (€1250) in ons huis. Het huis is helemaal af, maar ik ben vorig jaar zelfstandig begonnen met het bouwen van een garage/schuur waar we eigenlijk geen geld voor hadden. We hebben op dit moment zelfs daarom een kleine schuld bij mijn ouders, maar het ziet ernaar uit dat we daar volgende maand uit zijn. Het project is nu nagenoeg af! Mijn vrouw wordt/werd wel eens gestrest van het feit dat we grofweg blut zijn, maar ik heb er niet zo’n moeite mee. Ik weet wat we elke maand eigenlijk kunnen sparen en verhuizen hoeft niet meer. We hadden ook een hoop geld op de spaarrekening kunnen hebben, maar daar zie ik de meerwaarde niet van in met de huidige rente. We hebben nu een mooi groot huis en tuin waar we met onze 2 kleine kinderen erg van genieten en een hypotheek van 60% van de huidige waarde. Ik heb het altijd maar als een verkapte aflossing gezien. Sparen komt wel weer.

 18. xoxo Reply

  Hier ook potjes door middel van verschillende rekeningen. Eerst betalen we alle vaste lasten en daarna gaat er een bedrag naar de spaarrekening die voor later is, oftewel daar hebben we geen plannen mee en daar staat ook onze buffer op. Dan een spaarrekening waarmee we steeds voor een bepaald doel sparen, dat is nu een auto. En een spaarrekening voor vakanties en weekendjes weg. We leven van wat overblijft op de lopende rekening en als we daarvan over houden los ik extra af op mijn duo, waar ik sowieso maandelijks al vrijwillig fors geld tegenaan gooi want wil er in 8 jaar vanaf ipv 15. Als we tekort komen gaat dat van ons budget voor vakantie af. Voor ons werkt het super zo. Als we teveel opmaken weten we waarop we moeten inleveren, al is lekker ergens kamperen ook heel gezellig.

 19. Robin Reply

  Ik ben ‘gewoon’ in loondienst, lekker simpel dus. Na het salaris stort ik altijd meteen €1200 naar de spaarrekening. De rest blijft op mijn betaalrekening staan en is niet echt actief beheerd. Ik ga gewoon bewust om met mijn uitgaven, en als ik overhoud na een maand, gaat het restant alsnog naar de spaarrekening. Dan begint het hele verhaal weer opnieuw.

  Ik hou nu al enkele maanden in Excel bij wat het leven kost, dus weet op enkele tientjes nauwkeurig wat ik elke maand kwijt ben.

  Ik spaar ongeveer 58% van mijn inkomen.

 20. Bouk Reply

  Wij hebben 1 betaalrekening en 5 spaarrekeningen. Zodra ons loon gestort is, vul ik alle 5 de spaarrekeningen aan en de rest is voor vaste lasten/benzine/leuke dingen. Ik pin ons boodschappengeld, 500 euro, en dat verdeel ik in 5x 100 euro. Iedere week 100. Dit werkt voor ons het best. Mocht er geld overblijven op de lopende rekening, dan hevel ik dat over naar een spaar. Maar het gebeurt ook wel dat we wat van de spaar terug moeten boeken hoor….daar is dan ook 1 spaarrekening voor. 2 komen we helemaal niet aan….

 21. Renee Lamboo Post author Reply

  Wat heerlijk! Al deze reacties. En iedereen zo open en eerlijk. Dank daarvoor. Laten we vooral meer met elkaar over geld praten. Hier doen we dat dus al. Blij mee!

 22. Annetje Reply

  Ik ben in januari begonnen met potjes aanmaken, omdat ik het zat was om altijd rood te staan en € 0 op mijn spaarrekening te hebben. In december heb ik met mijn eindejaarsuitkering de roodstand weggewerkt en in januari met een schone lei begonnen.

  Nu heb ik potjes voor mijn studieschuld, de schoonmaakster, uitjes & horeca, lunch op mijn werk (voorheen een mega kostenpost, nu neem ik vaker zelf lunch mee), cadeaus, benzine en kleding. Verder gaat er maandelijks een vast bedrag naar de gezamenlijke rekening, waarvan we alleen boodschappen en de kinderopvang betalen.

  Alles wat niet in een van de potjes valt gaat direct naar een externe spaarrekening én ik ben begonnen met het beleggen van een minibedrag per maand (€ 25). Nu heb ik dus ineens een gevulde spaarrekening i.p.v. dat ik elke maand rood sta! Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik hier niet eerder mee ben begonnen.

 23. ria Reply

  Ik heb wel potjes maar niet digitaal. Potjes zijn verdeeld als volgt sparen voor vervroegd pensioen, daar in gaat maandelijks 5 procent, plus vaak ook een deel wat ik door de maand overhoud. Doel leren met minder geld om te gaan, immers dat moet ik straks ook want ik heb pensioenbreuk. Verder heb ik een potje voor het huis, dit is voor extra aflossing ( doel minder vaste lasten) voor onderhoud van de woning en voor energiebesparende maatregelen (doel minder maandelijkse kosten energie). Daarnaast heb ik een potje vervoer (doel onderhoud vervanging auto heb deze voor het werk nodig). Een leuke dingen potje ( soms aangevuld met meevallers meestal met spaarzegelboekjes) heel gemakkelijk zoveel kan ik uitgeven aan uitstapjes vakanties ed. De grote buffer ( dit is voor de toekomst en vervanging dingen in huis). Ik heb een onregelmatig loon maar voor de begroting ga ik uit van loon zonder onregelmatigheidstoeslag, de laatste zet ik altijd apart. Van mijn loon spaar ik altijd minimaal 20 procent en sommige maanden tot 60 procent. Iedere dag daag ik me uit om te besparen. Nu het nog vrijwillig gaat is het gemakkelijk. en blijf je gemotiveerd. Immers ik zorg op deze manier dat mijn toekomstige financieeen ook goed is vastgelegd.

 24. Sooph Reply

  Leuk om te lezen hoe anderen hier mee om gaan. Ik heb zelf ook mijn potjes methode. Sinds ik de potjes heb heb ik echt een gevoel van goed rentmeesterschap! Heerlijk.

  Ik werk in loondienst en heb de volgende potjesmethode:
  50 % (van netto inkomen) naar potje ‘vaste lasten en noodzakelijk levensonderhoud’
  10 % naar potje ‘genieten/fun’
  10 % naar potje ‘grote/onverwachte uitgaven (incl. vakantie)’
  10 % naar potje ‘opleiding en (persoonlijke) ontwikkeling’
  10 % naar potje ‘beleggen en investeren’
  10% naar potje ‘weggeven’

  Ik verdeel zo iedere keer als ik m’n salaris krijg, of ander inkomen heb, dit zoals voorgenoemd op. De uitgaven die ik doe verreken ik tzt met de potjes. Daarnaast heb ik nog een spaarrekening met een X-bedrag, wat ik had staan voorafgaand aan toen ik met de potjes had op mijn rekening had staan.

  Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *