Spaargeld staan tegen bijna 0% spaarrente? Kijk deze video

Staat jouw spaargeld nog op een rekening te verdampen tegen bijna 0% spaarrente? Denk je: ach, wat maakt dat uit? Dan moet je deze video écht kijken. Die opent je ogen op een heel confronterende manier.

Ik ben groot fan van RTLZ en zeker deze dagelijkse filmpjes, die je ook op Youtube kunt vinden. Even abonneren, als je het boeiend vindt. De berekening die presentator Peter van Zadelhoff maakt, brengt wel heel duidelijk in beeld hoe groot de impact is van die uitzonderlijk lage spaarrente op je financiële toekomst is. Check vooral het filmpje hieronder.4 Comments

 1. Hans Reply

  Leuke video. Alleen jammer dat hij niet verteld hoe je zelf de looptijd of een percentage kunt berekenen. Dit kan namelijk met de 72 regel.
  Deel 72 door de rente of rendement en je krijgt de duur voordat een bedrag verdubbeld is. Of deel 72 door de looptijd en je krijgt de rente.

 2. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Leuke video! En wel erg triest ook. Maar goed, sparen doe je al lang niet meer voor de rente, maar om geld achter de hand te houden voor noodgevallen, dus zinloos is het zeker niet.

 3. dertigermetkids Reply

  wij sparen idd niet om er winst op temaken (die tijd is wel voorbij idd) maar om geld achter de hand te hebben voor onderhoud aan t huis, vervanging bakfiets en auto etc. gewoon erg fijn dat dat allemaal gewoon kan door spaarpotjes aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+