STAP 2: Besparen én leuk leven

Stap 2 van de Spaarchallenge

In vier weken hielp ik ruim 3.000 volgers van PorteRenee op weg naar een fijn spaarsaldo. Alle tips, tricks, huiswerkopdrachten en inspiratie zijn nu vrij toegankelijk voor iedereen. In deze tweede stap hebben we het over besparen, hoe de wetenschap je helpt bij het sparen en krijg je een toffe huiswerkopdracht.

Sparen

en de wetenschap

Sparen is een beetje als afvallen. Volhouden is supermoeilijk! Daarom geef ik je in deze blog wetenschappelijk onderbouwde trucs die je helpen om meer, beter en langer te sparen.

VIDEOSavings, zo noemen ze spaargeld in het Engels. Niet zo gek, eigenlijk. Want om te kunnen sparen, zul je ergens om moeten saven/besparen. In deze video geef ik 4 tips die mij helpen besparen zonder dat mijn leven minder leuk wordt.

En nu zelf aan de slag

HUISWERK!

We gaan deze keer kijken naar je inkomsten en uitgaven. Misschien heb je al een duidelijk overzicht, misschien ook niet. Op deze printables kun je precies invullen wat je uitgaven nu zijn en (als je die wilt verlagen) wat je doelbedrag is. Maak er een feestje van en zie het als een stap richting je spaardoel!

Spaarse allemaal! Klik hier voor stap 3.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+