STAP 3: Zo stap je over spaarhindernissen heen

In vier weken hielp ik ruim 3.000 volgers van PorteRenee op weg naar een fijn spaarsaldo. Alle tips, tricks, huiswerkopdrachten en inspiratie zijn nu vrij toegankelijk voor iedereen. Op weg naar een overvolle spaarrekening. Je kan het!


Deze keer vertel ik je hoe je om kunt gaan met spaarhindernissen, hoe je jezelf beloont en natuurlijk is er weer huiswerk!

Spaarhindernissen

Als je wat langer spaart, ga je een paar bekende spaarhindernissen tegenkomen. Dit zijn de momenten waarop veel mensen afhaken, No worries. Ik bied oplossingen.

VIDEOAf en toe moet je jezelf verwennen. Zeker als je aan het sparen bent. Dat helpt om vol te houden. In deze video vertel ik hoe je jezelf kunt belonen voor goed spaargedrag, zonder alles weer uit te geven.

En nu zelf aan de slag

HUISWERK!

Deze week: geldgewoonten. Iedereen heeft goede, maar ook slechte. Download de sheet, vul jouw toxic spending habits in en hoe je ze een halt toe gaat roepen. 

Gebruik de downloadable ook om het gesprek met elkaar aan te gaan. Want ik geloof dat méér praten over geld, vanzelf ook méér sparen betekent.

Marshmallow test


Sparen heeft alles te maken met zelfbeheersing. Of je dat hebt kun je testen met de marshmallow test. LeasePlan Bank onderwierp een paar kinderen aan deze test. Hoe zou jij het er vanaf brengen?

Spaarse allemaal! Stap 3 van de PorteRenee-spaarchallenge volgt donderdag 28 februari.

Liefs,