STAP 3: Zo stap je over spaarhindernissen heen

In vier weken hielp ik ruim 3.000 volgers van PorteRenee op weg naar een fijn spaarsaldo. Alle tips, tricks, huiswerkopdrachten en inspiratie zijn nu vrij toegankelijk voor iedereen. Op weg naar een overvolle spaarrekening. Je kan het!

Deze keer vertel ik je hoe je om kunt gaan met spaarhindernissen, hoe je jezelf beloont en natuurlijk is er weer huiswerk!

Spaarhindernissen

Als je wat langer spaart, ga je een paar bekende spaarhindernissen tegenkomen. Dit zijn de momenten waarop veel mensen afhaken, No worries. Ik bied oplossingen.

VIDEOAf en toe moet je jezelf verwennen. Zeker als je aan het sparen bent. Dat helpt om vol te houden. In deze video vertel ik hoe je jezelf kunt belonen voor goed spaargedrag, zonder alles weer uit te geven.

En nu zelf aan de slag

HUISWERK!

Deze week: geldgewoonten. Iedereen heeft goede, maar ook slechte. Download de sheet, vul jouw toxic spending habits in en hoe je ze een halt toe gaat roepen. 

Gebruik de downloadable ook om het gesprek met elkaar aan te gaan. Want ik geloof dat méér praten over geld, vanzelf ook méér sparen betekent.

Marshmallow test


Sparen heeft alles te maken met zelfbeheersing. Of je dat hebt kun je testen met de marshmallow test. LeasePlan Bank onderwierp een paar kinderen aan deze test. Hoe zou jij het er vanaf brengen?

Spaarse allemaal! Stap 3 van de PorteRenee-spaarchallenge volgt donderdag 28 februari.

Liefs,

10 Comments

 1. HereIsTom Reply

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap niks meer van al die berichten de laatste tijd!
  Het is allemaal erg onoverzichtelijk geworden!
  En wat wordt er met mijn gegevens hier gedaan?
  Toch niet voor nog meer reclame doeleinden?

 2. Spaarfan Reply

  Ik denk dat je wat oudere berichten weer omhoog haalt? Mis ook nieuwe content ?
  HereisTom bedoelt vermoedelijk het hokje wat je aan moet kruisen bij het versturen van een reactie.

  1. Renee Lamboo Reply

   Dat heeft te maken met privacywetgeving waar mijn site aan moet voldoen. Ik doe verder helemaal niets met die adressen. Dat mag ook helemaal niet. En zomaar reclame sturen al helemaal niet.

   1. Renee Lamboo Reply

    Hi Tom, zoals ik al schreef. Dit is iets tijdelijks ivm de spaarchallenge. En instellingen zijn veranderd door privacy wetgeving. Maar als ik al je negatieve reacties op mijn blog lees, zul je het vast niet erg vinden dat je geen meldingen meer ontvangt. Ik hoop dat je hier ook eens iets leest waar je blij van wordt.

 3. Bb Reply

  Grote doelen zijn inderdaad echt moeilijk! Wat ik ook altijd leuk vind is om iets te kopen wat onderdeel van dat doel is. Stel je spaart voor een mooie reis, dan koop je als je x bedrag onderweg bent een nieuwe bikini of een reisgids ervoor. Of sparen voor een nieuwe inrichting en alvast 1 mooie vaas kopen die je er straks in gaat zetten. 🙂 zelf zijn we aan het sparen voor een nieuwe auto, maar als we dan weer eens wat tegenvallers krijgen dan voelt het ineens nog zo ver weg! Misschien moet ik maar alvast eens een luxe luchtverfrisser kopen voor in de toekomstige bolide 🙂

 4. Marie Reply

  Ik moet zeggen dat het geen verbetering is, nu met de andere lay out en veel video’s.
  Maar misschien vinden anderen mensen dit wel beter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWE online training: Leer Super Simpel Beleggen met JannekeLEES HIER MEER
+