Tiny House. Marjolein woont vrijstaand voor 50.000 euro

Tiny House. Marjolein woont vrijstaand voor 50.000 euro

Hoeveel woonruimte heb je nu eigenlijk nodig? En als dat niet zoveel is, waarom dan niet doen wat Marjolein deed. Een tiny house laten bouwen voor 50.000 euro. En lekker midden in de natuur gaan genieten van je vrijheid.

Ik heb veel collega-bloggers die toffe stukken schrijven. De man achter Financieel Onafhankelijk Blog is er zo één. Hij doet er alles aan om zijn financiën zo goed op orde te krijgen, zodat hij niet meer hoeft te werken. Zijn vrouw en hij hoeven nog maar vijf jaar te werken om dat te bereiden. Superstoer, natuurlijk. Hij schreef van de week een stuk over Marjolein Jonker, een van de eerste pioniers in een tiny house. Hoeveel ruimte zij nodig heeft?

“De buitenmaten van mijn huisje zijn 6,6 meter lang, 2,55 m breed en 4 meter hoog vanaf de grond. Het is op een trailer gebouwd en kan met rijbewijs BE over de snelweg vervoerd worden. Het woonoppervlak, de slaapvide meegerekend, is ongeveer 20 m2.”

Ik weet niet of ik het zou kunnen. Maar een woonhuis van 50.000 euro, die je ook nog achter je auto kunt hangen om ergens anders neer te zetten. Dat klinkt wel heerlijk vrij. En als zij in dit huisje blijft wonen, heeft ze de lening die ze ervoor afsloot, binnen 4,5 jaar afgelost. Fijn vooruitzicht.

Lees het hele verhaal van Marjolein op de site van Financieel Onafhankelijk Blog, hieronder.

50.000 euro voor een vrijstaand huis; gastblog Marjolein Jonker

PorteRenee blijven volgen? Like de Facebook-pagina

4 Comments

 1. Truus Reply

  Eerlijk gezegd heb ik bij een tiny house altijd de associatie dat het een hele dure caravan is ????

 2. Carolina Reply

  Helaas, de titel is misleidend. Voor 50.000 euro heb je een ‘basic’ tiny house (met een ongelooflijk hoge prijs per vierkante meter), maar zeker weten geen grond! Je plekje moet je dus verkrijgen via huur, erfpacht of gedoogconstructies. Een aantal gemeenten werkt daar nu aan mee, maar het is wettelijk een vrij onzekere optie. Daarnaast is het echt milieuvriendelijker en efficiënter qua ruimte om bestaande gebouwen beter te benutten, dan om extra huisjes neer te zetten. Ook als deze tiny zijn en gemaakt van restmateriaal.

  Ik vind tiny houses erg grappig, en juich experimenten ermee toe, maar vertel dan wel het hele verhaal: niet perse milieuvriendelijk(er) en in een overbevolkt landje niet de meest efficiënte optie. Wel schattig, weer eens iets anders en vast leuk om in te wonen.

  Carolina

 3. Christina Reply

  Leuk artikel, ik heb brwondering voor Marjolein.
  Ken je ook de site en blogs van Marjolein? Marjoleininhetklein.com
  Ik lees graag bij haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *