Hoeveel woonruimte heb je nu eigenlijk nodig? En als dat niet zoveel is, waarom dan niet doen wat Marjolein deed. Een tiny house laten bouwen voor 50.000 euro. En lekker midden in de natuur gaan genieten van je vrijheid.

Ik heb veel collega-bloggers die toffe stukken schrijven. De man achter Financieel Onafhankelijk Blog is er zo één. Hij doet er alles aan om zijn financiën zo goed op orde te krijgen, zodat hij niet meer hoeft te werken. Zijn vrouw en hij hoeven nog maar vijf jaar te werken om dat te bereiden. Superstoer, natuurlijk. Hij schreef van de week een stuk over Marjolein Jonker, een van de eerste pioniers in een tiny house. Hoeveel ruimte zij nodig heeft?

“De buitenmaten van mijn huisje zijn 6,6 meter lang, 2,55 m breed en 4 meter hoog vanaf de grond. Het is op een trailer gebouwd en kan met rijbewijs BE over de snelweg vervoerd worden. Het woonoppervlak, de slaapvide meegerekend, is ongeveer 20 m2.”

Ik weet niet of ik het zou kunnen. Maar een woonhuis van 50.000 euro, die je ook nog achter je auto kunt hangen om ergens anders neer te zetten. Dat klinkt wel heerlijk vrij. En als zij in dit huisje blijft wonen, heeft ze de lening die ze ervoor afsloot, binnen 4,5 jaar afgelost. Fijn vooruitzicht.

Lees het hele verhaal van Marjolein op de site van Financieel Onafhankelijk Blog, hieronder.

50.000 euro voor een vrijstaand huis; gastblog Marjolein Jonker

PorteRenee blijven volgen? Like de Facebook-pagina