Verzameld: alle manieren om sparen leuk te maken

Onderzoek bewijst het maar weer: sparen leuk vinden zorgt ervoor dat je meer spaart en het ook langer volhoudt. Dus bundel ik alle tips die ik de laatste jaren gaf over sparen leuk maken. Doe er je voordeel mee!

Ik wist het natuurlijk allang: het helpt enorm om sparen leuk te vinden. De economen van RaboResearch deden onderzoek onder bijna 12.000 Rabo-klanten. Wat bleek? Mensen die sparen leuk en belangrijk vinden, hebben een grotere kans om meer spaargeld te hebben. De kans dat je je aan je spaarvoornemens houdt is ook groter. Ze zitten minder vaak in een situatie waarin ze iedere maand meer uitgeven en minder wegzetten dan ze eigenlijk zouden willen.

Voor mij een mooie aanleiding om alle maak-sparen-leuk-tips die ik gaf, eens te verzamelen. Zodat je ze kunt lezen en meteen toe kunt passen. Op weg naar een volle spaarrekening.

sparen, spelletje, meer sparen, beter sparen, spaarinspiratie, sparen, spaargeld, spaarrente, porterenee, renee lamboo

In dit stuk vind je 10 manieren om van sparen een spelletje te maken. Ik ben fan van alle tien. Doe ze alleen of met iemand samen.
Lees hier.

Kies een munt of een briefje dat je nooit in je portemonnee mag houden. Stel, je kiest het briefje van 5. Ga je naar de bioscoop en breek je daar een twintigje aan? Dan gaan die vijfjes thuis meteen je spaarpot in. Doe je dat consequent, dan leg je een fijn spaarpotje aan.

Ik deelde gisteren al de gratis te downloaden bingo spaarkaarten. Ga die zeker checken. Maar kende je ook het 52-weken-spaarplan al? Ook een leuk spelletje om je spaarpot mee vol te krijgen.
Lees hier.


geldtip, geldtips, porterenee, sparen, sneller sparen, spaartruc, spaartip, spaartips, sparen, harder sparen, spaardoel

Dit is een van de best gelezen stukken op PorteRenee.nl:
Een supersimpele truc van een professor om – zo blijkt uit onderzoek – twee keer zo hard te sparen. Hier kun je vandaag nog mee beginnen.
Lees hier.


besparen, besparingen, bezuinigen, bezuinigingen, porterenee

Ook besparen kan helpen. En daar hoef je helemaal niet zo’n last van te hebben. Deze 10 besparingen doe je zonder dat je er chagrijnig van wordt.
Lees hier.


Geldzaken zijn niet eng of saai of ingewikkeld. Sparen is zoiets simpels. Als je er maar bewust mee aan de slag gaat. Dan gaat het straks echt vanzelf. Deze trucjes kunnen je helpen.

9 Comments

 1. Kaspar Reply

  Handig, alle tips bij elkaar. Ik gebruik er meerdere inmiddels. Heb een tekening van een ‘thermometer’ warop ik steeds bijvul als ik eind van de maand iets gespaard heb. Ik spaar alle muntgeld die ik krijg (dat is niet veel omdat ik zelden iets contant betaal! Maar toch). Ik heb verder een spaardoel in de bankieren app.

  Ps. Sinds hele lange tijd kan ik op Porterenee niet meer reageren via de mobiel (al aantal keren gemeld), maar dezelfde foutmelding krijg ik ook op de mobiel als ik op een link klik binnen de site merk ik nu (door de interne links in dit artikel): ERR-SPDY_PROTOCOL_ERROR. Toch wel erg vervelend…

 2. Martin Reply

  Superhandige tips om goed te sparen.

  Toch vind ik Peaks ook nog een prima hulpmiddel om te sparen welke ik mis bij deze tips.

  Ik heb nu een aantal maanden Peaks en ik vind het fantastisch. Het rendement is tot nu toe ook prima in orde.
  Peaks heeft nu een nieuwe actie m.b.t. het werven van vrienden. Ik zou het leuk vinden als mijn code wordt gebruikt door nieuwe leden. Nieuwe leden die Mijn code MARTIDMBW gebruiken krijgen direct €5,- tegoed op hun Peaks account.

  1. Ingrid Reply

   Ik ben ook erg tevreden over Peaks.
   De app werkt makkelijk en momenteel heb ik een rendement van 13,7%.
   Veel bloggers schrijven over de hoge kosten van Peaks.
   Ik vind dit niet helemaal terecht.
   Veel beleggen er zelf geen eens.

 3. Simone Reply

  Hallo Renee,

  Wat een fijne blog! Ik lees je stukken met plezier. Ik ben blij dat ik niet doodgegooid word met pop-ups zoals bij andere fin-blogs.

  Ik doe spaarbingo met de kinderen (3 en 5) zij mogen dan t vakje kiezen en aankruisen. Kaasschaafmethode en vooraf sparen.

  Daarnaast heb ik

  – beleggen via semmie voor de kinderen (je kun 15€ Verdienen als je je aanmeldt via mijn link https://mijn.semmie.nl/in/Ly4knJ
  – beleggen via peaks voor de lol (mijn code is SIMONKLEX dan krijgen we beide 5€ bij nieuwe aanmelding)
  – gewoon sparen bij andere bank dan betaalrekening staat
  – klein beetje crypto voor de lol

  En mijn “secret stash”
  – united consumers
  – euroclix
  – minder terugvragen vd belastingdienst dan ik recht op heb > heb ik later een potje

  Ongemerkt sparen werkt voor mij toch echt het beste 🙂

 4. Reekje Reply

  Hi Renee, ik word echt superblij van al jouw tips waarvan de meeste ook nog eens goed uitvoerbaar zijn. Voor mij althans. Ik spaarde altijd wel wat maar zonder echt doel. Het lukte altijd goed alles te kopen/bereiken wat ik wilde. Maar ik heb nu binnen een half jaar ruim 10.000,- extra gespaard zonder er veel voor hoeven te laten, gewoon door wat bewustere keuzes te maken. De komende zes maanden wil ik 12.000,- extra halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+