6 online diensten die je kunt delen (en zo geld kunt besparen)

Wij delen sinds kort ons Netflix abonnement met mijn schoonvader. Het zette me aan het denken. Waarom delen we niet meer dan alleen dat? Dat zou ons allemaal geld besparen.

Mijn man zei gisteren: ‘Waarom zetten we niet één hele sterke router neer en delen we het internet met het hele huizenblok?’ Waarom niet? Ja, ik wist het eigenlijk niet. Waarom heeft iedereen een eigen boor? Waarom staat iedereen op een eigen trap zijn bomen te snoeien? Waarom delen we dat niet? Dan hoeft het maar één keer gekocht en kunnen we de rest van ons geld uitgeven aan leukere dingen dan heggenscharen en bezems.

Lees ook: Deze 9 dingen zijn online écht goedkoper

Het gebeurt wel, natuurlijk. Zo kun je bijvoorbeeld via Peerby vragen of je dingen mag lenen van mensen in de buurt. Maar dat is nog op vrij kleine schaal. Waarom doen we dit niet met de eigen straat, eigenlijk? Misschien is het materialisme dat ons tegenhoudt. Willen we toch wel erg graag onze eigen heggenschaar in de garage hebben liggen. Of individualisme. Willen we gewoon niet al teveel met de buren te maken hebben? Dat zou het kunnen zijn. Al denk ik dat het alleen maar gezelliger wordt van af en toe wat lenen bij de buren.

Lees ook: Zo gaat sparen 2 x zo hard

Ik weet niet waarom het niet gebeurt, maar ik ben vóór. Het makkelijkst is toch wel om te beginnen met delen van online diensten. Je Spotify, je Netflix. Je zou zelfs je internetabonnement kunnen delen, als je het handig aanpakt. Je krijgt er niets minder om, maar wel maar de helft van de rekening. Bij ComputerTotaal maakten ze een lijstje met al dit soort diensten en hoe je die kunt delen met anderen, zonder dat je er last van hebt. Zo geregeld, zo bespaard!

Lees het artikel op ComputerTotaal

8 Comments

 1. Stephanie Reply

  Het delen van abonnementen is volgens de voorwaarden van veel diensten niet toegestaan. Spotify is bijvoorbeeld persoonlijk, Netflix/KPN mag alleen per woonadres gedeeld worden. Als je een dienst aangaat ga je akkoord met die voorwaarden. Als je daarna alsnog het account deelt houd je je niet aan de voorwaarden waar je mee akkoord bent gegaan en dat mag volgens de wet niet. Ik vind het absoluut niet netjes om mensen aan te moedigen moedwillig de wet te breken.

   1. Stephanie Reply

    Dat is zeker waar. Wel vind ik dat je niet zelf zou moeten kiezen welke regels je wel of niet volgt, simpelweg omdat het in je voordeel is een bepaalde regel te negeren. Wanneer stop je dan met grenzen te verschuiven?
    Maargoed, das misschien niet een discussie voor een financiele blog ????

    1. Jolanda Reply

     Helemaal mee eens, we kunnen niet zelf simpel gaan kiezen aan welke regels we ons wel of niet houden in de wereld. Dit is een voorwaarden waar je mee akkoord gaat bij het aangaan van het lidmaatschap. Dus heb je, je daar aan te houden.
     Ik vind bijvoorbeeld betaald parkeren ook onzin. Maar als ik niet betaal en betrapt wordt krijg ik toch echt een boete.
     Tips geven om te besparen zijn altijd welkom. Maar mensen adviseren zich niet aan de wet te houden kan niet.
     In één van je vorige blogs was Netflix nergens voor nodig.

 2. Ilse Reply

  Mijn ouders kijken mee op ons netflix abonnement. Omdat onze pubers ook regelmatig kijken, zijn we zelfs wat meer gaan betalen zodat het soepel loopt. Geen haar op mijn hoofd om mijn ouders daar voor te laten betalen. Ze staan altijd voor ons klaar, doen van alles met onze pubers en dan zou ik om EUR 7 (we betalen 13,99) gaan vragen. Dacht het echt niet.
  Ilse

 3. Chiel Reply

  Wij delen ons Spotify en Netflix abonnement. Hierdoor betalen we voor Spotify maar € 2,75 per maand en voor Netflix € 3,50. Dat in plaats van bijna € 20,-. Why not? ????

 4. André Reply

  Als je buiten je gemaakte afspraak om gaat delen van een dienst is dat niets anders dan stelen, ik ben benieuwd wat je zou zeggen wanneer je werkgever jouw salaris gaat delen met een collega……
  Daarbij worden artikelen of diensten vanzelf duurder als men merkt dat dingen gestolen worden en dan kan degene die het net nog kon opbrengen qua kosten het Niet meer betalen en benadeel je dus mensen maar we vinden het allemaal zo jammer dat de wereld zo respectloos en agressief etc wordt, ofwel vind ik dat dit niet hoort op een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+