6 online diensten die je kunt delen (en zo geld kunt besparen)

Wij delen sinds kort ons Netflix abonnement met mijn schoonvader. Het zette me aan het denken. Waarom delen we niet meer dan alleen dat? Dat zou ons allemaal geld besparen.

Mijn man zei gisteren: ‘Waarom zetten we niet één hele sterke router neer en delen we het internet met het hele huizenblok?’ Waarom niet? Ja, ik wist het eigenlijk niet. Waarom heeft iedereen een eigen boor? Waarom staat iedereen op een eigen trap zijn bomen te snoeien? Waarom delen we dat niet? Dan hoeft het maar één keer gekocht en kunnen we de rest van ons geld uitgeven aan leukere dingen dan heggenscharen en bezems.

Lees ook: Deze 9 dingen zijn online écht goedkoperHet gebeurt wel, natuurlijk. Zo kun je bijvoorbeeld via Peerby vragen of je dingen mag lenen van mensen in de buurt. Maar dat is nog op vrij kleine schaal. Waarom doen we dit niet met de eigen straat, eigenlijk? Misschien is het materialisme dat ons tegenhoudt. Willen we toch wel erg graag onze eigen heggenschaar in de garage hebben liggen. Of individualisme. Willen we gewoon niet al teveel met de buren te maken hebben? Dat zou het kunnen zijn. Al denk ik dat het alleen maar gezelliger wordt van af en toe wat lenen bij de buren.

Lees ook: Zo gaat sparen 2 x zo hard

Ik weet niet waarom het niet gebeurt, maar ik ben vóór. Het makkelijkst is toch wel om te beginnen met delen van online diensten. Je Spotify, je Netflix. Je zou zelfs je internetabonnement kunnen delen, als je het handig aanpakt. Je krijgt er niets minder om, maar wel maar de helft van de rekening. Bij ComputerTotaal maakten ze een lijstje met al dit soort diensten en hoe je die kunt delen met anderen, zonder dat je er last van hebt. Zo geregeld, zo bespaard!

Lees het artikel op ComputerTotaal

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.