Wie ben ik?

Ben je een bedrijf? Ben je een persoon? Heb je kinderen? Waar woon je? Er is nogal wat onduideljkheid over wie ik ben, zo blijkt. Zo dacht afgelopen week iemand dat ik bedacht was door een bedrijf en helemaal niet bestond. Dus wordt het tijd wat over mezelf te vertellen.

Lees ook: Ons plan: iedere maand 1000 euro aflossen

Mijn naam is Renée. Dat had je misschien wel al begrepen. Vandaar dus de naam PorteRenee. Een mix van portemonnee en Renee, briljant bedacht door mijn man. Want die heb ik ook: een man. Hij heet Kasper en werkt als freelance radiomaker. Zo is hij bijvoorbeeld iedere ochtend te horen op Omroep Flevoland. Want daar woon ik. In een klein dorpje in Flevoland. Geen klap te doen maar heel gezellig. Hier in huis is het nooit stil, want ik heb ook twee kleine kinderen. Onze oudste zoon Cooper is vier jaar en gaat sinds kort naar de basisschool. Onze jongste zoon is 10 maanden en heet Bowie. Voor mama-blog me-to-we schrijf ik wekelijks over mijn kinderen. Met een knipoog, laat dat wel gezegd.

Al zo’n twaalf jaar werk ik als freelance journaliste, voor allerlei tijdschriften en websites. Ook schrijf ik in opdracht teksten voor bedrijven. Daar verdien ik mijn geld mee. PorteRenee.nl is ontstaan uit hobby. Ik raakte sort of geobsedeerd door personal finance en zocht een inspirerende blog. Nu zijn er wel blogs over dit onderwerp, maar die vind ik niet altijd fijn leesbaar. Of de inhoud paste gewoon niet bij me. Dus begon ik er zelf een. Ook wel in de hoop anderen te inspireren. En dat gaat verrassend goed. Ik doe dit nog geen maand en ruim 7000 mensen lezen al mee. Daar ben ik heel blij mee. Wie zegt dat geld saai is?

Anyway, nu weten jullie dus dat ik daadwerkelijk leef. Dat ik geen poppetje ben, verzonnen door een of andere bank. Hierboven een foto van mij en manlief, om het beeld compleet te maken. Aangenaam!

Lees ook: Wat we kunnen leren van de financien van Lil’ Kleine

 

 

One Ping

 1. Pingback: Shout out naar iedereen die hier meedoet - PorteRenee.nl

18 Comments

   1. Marie Reply

    Het dorp is soms echt heel klein! Je blog stond ook al in het dorpsnieuws. ….
    Leuk hoor! Groetjes, Marie

     1. Marie

      Op facebook: groep- naam van ons dorp ( ik weet niet of je de naam bekend wil hebben daarom doe ik het zo) Daarin posten de mensen hier nieuws. Over het vuilnisgedoe , vuurwerk, verloren katten, acties ect. En daar vond ik ook jouw site op????

 1. lies Reply

  je schrijft zo leuk. Ik kijk altijd uit naar je blogs. Hoop dat je ze nog lang blijft schrijven over dit onderwerp. Wel leuk om een keer een gezicht bij de berichten te kunnen zien.
  Groetjes

 2. Loes Reply

  en zie ik nu een reclame randje bovenaan je pagina? Oftewel, zorgt Porterenee nu al voor inkomsten? Zou super zijn!!!

 3. bespaarfreak Reply

  wat leuk om te lezen. Ik durf dat niet, mezelf bekend maken, en dat ga ik ook niet doen. Het klinkt alsof je er ook veel verstand van hebt, van geld? Ik eigenlijk op micro niveau, denk ik hahah. Ik blijf meelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+