Als ik 10.000 euro netto per maand verdiende…

Meekijken in een ander zijn portemonnee is altijd leuk. Vandaag is het extra smullen. Een collega-blogger sprak een stel dat 10.000 euro netto per maand binnen harkt. Het zette mij aan het denken: wat zou ik daarmee doen?

Netto, he? 10.000 euro per maand netto. Daar is dus al belasting over betaald. Het bedrag is dus vrij om uit te geven. Kun je je voorstellen dat dat iedere maand op je rekening verschijnt? Volgens mij is er zelfs een loterij die zo’n soort prijs uitkeert. Iedere maand, de rest van je leven, 10.000 euro op je rekening. Natuurlijk raken mensen daar opgewonden van. Ik ook..

Ik ben heel benieuwd wat jullie met het geld zouden doen. Ik zou in ieder geval zorgen dat ik geen hypotheek meer had en geld weggeven, het delen. Dat hoort er voor mij ook bij wanneer je zulke bedragen verdient. Het betreffende stel dat mijn collega-blogger sprak, heeft drie hypotheken uitstaan bij familieleden. Ze fungeren dus als bank en krijgen voor die drie leningen iedere maand een vergoeding. Een slimme manier om je geliefde te helpen en wat te verdienen.

Nou, check het verhaal zelf maar bij mijn collega-blogger Simpel & Rijk Leven. 

Lees ook: ‘Ik ging van dubbel inkomen naar het inkomen van een alleenstaande moeder’

 

Share

8 Comments

 1. Leefvan50procentvjinkomen Reply

  Wij hebben een inkomen van ruim €8.000 per maand en zijn beide begin 30. We zijn aan het sparen om eerst onze hypotheek af te lossen. Aangezien ik een eigen bedrijf heb moet ook deze eerst volledig afgelost zijn. Mijn doel is stoppen met werken op mijn 40e (partner wil graag parttime werken dan nog). Waarom zou ik het moeten uitdelen??

  1. Renee Post author Reply

   Je hoeft het niet uit te delen, hoor. Je hebt waarschijnlijk hard gewerkt voor dat inkomen. Wel vind ik dat delen erbij hoort. Doe ik zelf ook. Gewoon met mensen waar je van houdt, dat is iets anders dan uitdelen.

 2. bas Reply

  niet echt 10.000 natuurlijk, een groot gedeelte is gewoon uitgeleend geld dat weer terug betaald wordt. Niet echt verdiend dus..

 3. dertigermetkids Reply

  hier niet zo bizar veel inkomen (maar meer dan genoeg dus wel spaargeld) hier ook een deel van uitgeleend. eerst aan iemand die door een eigen bedrijf geen extra geld kon lenen voor een keuken in hun nieuwe appartement.. de hypotheek lukte prima, maar ja in een nieuwbouw appartement moet ook een keuken.. dus uitgeleend omdat we t konden missen. en vorig jaar opnieuw een bedrag geleend zodat ze de boete konden betalen om de rente te verlagen 😉 zolang t maar terug betaald wordt, prima 🙂 en dat doen ze. fijn om op die manier te kunnen helpen idd!!!

  geen idee wat ik met zoveel inkomsten zou doen.. jeetje zeg.. idd hypotheek versneld aflossen en misschien toch ook wel kijken naar een ander huis, minder werken of juist veel sparen en eerder stopppen met werken ? investeren ? crowdfunding om op die manier anderen te helpen ? geen idee zeg jeetje..

 4. Leefvan50procentvjinkomen Reply

  Het klinkt als heel veel geld, echter gaat dit sneller erdoor als veel mensen zullen denken;)

 5. Lau Reply

  Hallo iedereen

  Ikzelf verdien een 10000 euro netto per maand. Dat is zonder het inkomen van mijn vrouw bijgerekend. Zij werkt parttime en heeft een 1600 euro.
  Dit is uiteraard een riant inkomen, en hiermee zitten we uiteraard in een luxepositie. Dat beseffen we zelf ook.
  Ik verdien pas zoveel sinds een 3-tal jaar geleden, dus dit was voor ons een flinke omwenteling.
  Voor de duidelijkheid; Ik ben niet zelfstandig, en krijg dit salaris dus uitbetaald door mijn werkgever.
  Zelf ben ik van eenvoudige komaf, en dat maakt het eigenlijk des te fijner. Ik denk dat ik mag zeggen dat ik de waarde van geld nog ken, en ik probeer me niet te laten vangen door te veel materialisme.
  Ook ik heb verschillende leningen, aan famlilie. Vooral ouders en zussen genieten mee van mijn welvaart. Dat geeft een heel fijn gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *