Alternatieven voor DEGIRO (nu zij met een wachtlijst werken)

Wij waren altijd fan van beleggingspartij DEGIRO. Nu ze werken met een wachtlijst is het lastig om als nieuwe klant binnen te komen. Dus zetten we onze favoriete alternatieven voor je op een rij.

Ik heb op deze website vaak DEGIRO aangeraden. Het is niet het makkelijkste platform om onder de knie te krijgen (wow! al die knipperende cijfers en knopjes). Daarom schreven we ook een handleiding om een rekening te openen en daar te beginnen met beleggen. Maar als je het eenmaal door hebt werkt het top. Snel en vlot. Meer mensen wisten DEGIRO te vinden. Het werd, ook door de kansen die Corona biedt, zo druk dat er nu met een wachtlijst voor nieuwe klanten gewerkt wordt. Oftewel: je kunt niet meteen beginnen met beleggen zoals voorheen. Je komt op een wachtlijst terecht en krijgt bericht wanneer je aan de beurt bent om geholpen te worden. Ik hoor om me heen dat dat wel eens even kan duren. Niet gek dat mensen op zoek gaan naar alternatieven.

Waarschijnlijk heb je geen zin om te wachten. Dus deel ik in dit artikel twee partijen die ik ook heel fijn vind om bij te beleggen. Echt goede alternatieven. Er zijn er natuurlijk meer, maar deze twee vind ik zelf top. Ze hanteren beide lage kosten en zijn, bovendien, gebruiksvriendelijker en toegankelijker dan DEGIRO is. Dus niet al die knipperende en hysterische getallen. Maar een goed begeleide start van beleggen. Groot voordeel van deze partijen ten opzichte van DEGIRO, vind ik dat je hier automatisch kunt beleggen. Als je wilt hoef je het maar één keer in te stellen en dan wordt je inleg iedere maand automatisch afschrijven van je rekening en op deze wijze belegd. Hieronder leg ik van beide partijen uit hoe ze werken en wat ik er fijn en minder fijn aan vind.

Meesman

Ik ben een keer koffie wezen drinken bij Shiva Bloemberg, de directeur bij Meesman. Ze had zelfs wat lekkers gehaald. Dat had ik niet eerder meegemaakt. We hadden een gesprek over de enorme groep mensen (ook vrouwen) voor wie het zo goed zou zijn om te beginnen met beleggen. Nou, daar vonden we elkaar wel in. Wij beleggen sinds ruim een jaar voor de kinderen bij Meesman en hebben ook ons DEGIRO-geld nu bij Meesman gestald. Wij vinden het automatisch inleggen superhandig.

Een rekening openen bij Meesman is zo simpel als het kan zijn. Je wordt er op een laagdrempelige manier doorheen geleid. Laagdrempelig en simpel zijn überhaupt de juiste woorden om Meesman te omschrijven. Zo proberen ze de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat ze voor beleggers goedkoop blijven. Ze zijn op de lange termijn een fractie duurder dan DEGIRO, even afhankelijk van hoe je belegt, maar nog altijd erg gunstig geprijsd. En je krijgt daar wel veel gebruiksvriendelijkheid voor terug.

Wanneer je begint met beleggen, stel je bij Meesman één keer in hoe je je geld wilt beleggen. Ze hebben een fonds Aandelen Wereldwijd Totaal, deze dekt de hele wereldwijde markt. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld aandelen in Opkomende Landen of Kleine bedrijven of een van de twee obligatiefondsen. Klinkt ingewikkeld maar bij Meesman kan een kind de was doen. Je geeft ook aan hoeveel je in wilt leggen. Dit geld wordt iedere maand rond dezelfde datum van je rekening afgeschreven en belegd op de manier die je zelf ingesteld hebt. Je hebt er dus écht geen omkijken meer naar. Dit is de reden dat ik fan ben van Meesman. Het is beleggen zonder dat je er werk aan hebt. Het enige wat ik doe is het geld iedere maand klaarzetten op het rekeningnummer dat we afspraken. Dan weet ik dat het goed komt.

Je portefeuille is heel easy te volgen op Meesman.nl. Simpele grafiekjes, niet teveel poespas. Ook wanneer je wijzigingen wilt doorvoeren gaat dat op een manier die echt iedereen snapt. Verkoop en extra aankoop ook. In de achterkant van Meesman kun je geen enkel overbodige functie vinden. Het is lean and mean. Daar is Meesman uniek in en daar ben ik fan van.

Brand New Day

Brand New Day is eigenlijk de gulden middenweg tussen DEGIRO (alles zelf en handmatig doen) en Meesman (één keer instellen en loslaten). Bij Brand New Day zul je zelf moeten aangeven voor hoeveel procent obligaties en hoeveel procent aandelen je wilt hanteren. Je kunt alles kiezen tussen 100% aandelen en dus maximaal risico (offensief) en 100% obligaties en dus heel defensief. Vrij uniek bij Brand New Day vind ik de optie om risico af te bouwen naarmate je dichterbij je doeldatum komt. Je moet tijdens het aanmelden de datum invullen waarop je het geld nodig hebt of wilt gaan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld je pensioendatum zijn of het moment dat je een huis wilt kopen. Als je die datum voor ogen hebt, dan. Als je vervolgens het vakje ‘Bouw mijn risico automatisch af’ aanvinkt, zal Brand New Day dit doen naarmate die datum dichterbij komt.

Al bij het openen van de beleggingsrekening krijg je een heel realistisch beeld van wat je inleg op je gewenste einddatum waard zou kunnen zijn. In een positief, gemiddeld en minder positieve situatie. Ik hou van dat realisme. Want let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt altijd (een deel) van je inleg verliezen. Beleggen is niet even snel rijk worden. Hierin word je echt beduidend beter begeleid dan bijvoorbeeld bij DEGIRO, waar van je verwacht wordt dat je dit zelf uitzoekt. Wil je later veranderingen doorvoeren in hoe je belegt? Switchen tussen alle beleggingsfondsen in helemaal gratis.

We schreven een stappenplan over hoe je een rekening opent bij Brand New Day.
LEES DAT HIER
We helpen je er stap voor stap doorheen.

Ook bij Brand New Day bepaal je dus – net als bij Meesman – zelf hoe je geld belegd wordt. Dit gaat op een manier die ook te volgen is voor mensen die niet alles van de beurs weten. Ook hier kun je je belegging iedere maand automatisch doen en het geld dat daarvoor nodig is van je rekening laten schrijven. Brand New Day werkt samen met Vanguard. Misschien ken je die partij wel? Dit is een vermogensbeheerder en ook de uitvinder van indexfondsen. Dat is echt een gerespecteerde partij en eigenlijk wel bekend bij iedereen die iets van beleggen weet. Ook fijn: Bij Brand New Day kun je een rekening openen op twee namen.

Dit zijn twee partijen die wij naast DEGIRO gebruiken en waar we fijne ervaringen mee hebben. Ik snap best dat je niet op een wachtlijst wilt belanden om te kunnen beginnen met beleggen, nu de beurzen zo laag staan en het een mooi instapmoment is. Maar, vergeet niet dat je beleggen voor de lange termijn doet. Het gaat niet om vandaag of morgen maar om de komende jaren. Laat je dus ook niet gek maken door de opwinding en het enthousiasme dat er nu is over beleggen.

Meer weten over beleggen? Schrijf je dan hieronder in voor onze beleggingsmails, waarin we de basics van beleggen aan je uitleggen.

Succes met (beginnen met) beleggen. Misschien ‘zie’ ik je binnenkort op de beurs!48 Comments

 1. HereIsTom Reply

  Wij beleggen al jaren bij Meesman.nl, zijn zijn inderdaad zeer klantvriendelijk en goede service.
  Beleggen via hun gaat zeer eenvoudig en kan zelfs automatisch, zo beleggen wij ook iedere maand hetzelfde bedrag. Ik kan het iedereen aanraden, veel vrienden en collega’s beleggen ook via Meesman.nl

 2. J. Reply

  Ik beleg bij de Rabobank (beheerd beleggen, opvolger van de Rendemix). Heeft het nut/voordeel om daarnaast bij de hier genoemde instellingen te gaan beleggen? Ik weet nooit zo goed wat ik moet omtrent beleggen.

  1. HereIsTom Reply

   Ja wij zijn ook overgestapt van de bank naar Meesman. Voordeel van Meesman is dat je belegt in Indextrackers en dus zeer gespreid belegt. En je kunt dus automatisch ieder maand een bedrag inleggen en heb je er verder dus geen omkijken naar.
   Ik zou zeggen lees de informatie eens op de site bij Meeman.nl en je kan ze ook makkelijk alles vragen.

  2. Renee Lamboo Post author Reply

   Ik ben nooit zo enthousiast over beheerd beleggen bij de grote banken vanwege de kosten. Die drukken je opbrengst over de lange termijn best wel. Daarom koos ik voor deze 2 partijen, die allebei echt laag in kosten zijn. Zeker met beheerd beleggen scheelt dit flink. Bij Meesman hebben ze een totaal wereldwijd fonds waarmee je de hele markt volgt. Dat fonds heb je niet ergens anders. Hiermee spreid je in één klap erg goed. Dit scheelt best flink in kosten t.o.v. beheerd beleggen bij de bank.

   1. Joop Reply

    Dit is onzin. De Meesman fondsen (zijn van Northern Trust) kun je via ABNAMRO, Rabobank en ING tegen lagere kosten dan via Meesman gewoon aankopen en aanhouden

    1. Renee Lamboo Post author Reply

     Daarvoor zal je zelf moeten beleggen, zelf risico moeten bepalen, zelf fondsen moeten kiezen. Meesman is echt laag in kosten als je bedenkt dat zij voor jou de beste fondsen uitkiezen. Nu zijn dat er een aantal van Northern Trust maar dat kan zomaar veranderen wanneer zij denken dat andere fondsen beter zijn. Ook kun je Meesman altijd bellen met vragen, helpen ze je bij het opstellen van je portefeuille en kun je automatisch inleggen iedere maand. Dat is dus niet te vergelijken met zelf alles doen en samenstellen. En probeer maar eens hulp te krijgen bij een grote bank als je zelf belegt. Dan is er amper klantenservice, ook door die lage kosten.

 3. Dio Reply

  Volgens mij is die wachtlijst helemaal niet zo lang. Anyway, ik ben heel benieuwd naar Brand New Day. Ik beleg al jaren bij DEIGOR en dat is ook meteen de enige. Ik heb een tijdje Peaks geprobeerd, maar dat leverde veel te weinig op en dat meer kinderspel.

   1. Dio Reply

    Oh wauw! Dat was eerst nog niet zo. Mijn broer heeft zich vlak na het bericht aangemeld voor de wachtlijst en was binnen een paar dagen aan de beurt. Maar is blijkbaar veeel langer geworden..

   2. Ellen Reply

    Het is inderdaad even wachten, ik heb mij 1 april aangemeld, kreeg plek 10.002 in de wachtrij, ik sta nu, bijna 3 weken later op plek 10.000

  1. Sylvia Reply

   De wachtlijst is hartstikke lang bij De Giro. Ik wacht al sinds 25 maart en sta sinds die tijd op plek 1786 in de wachtrij. Inmiddels is de wachtlijst opgelopen wachtlijst ruim 11.000(!!!) wachtenden. Maar ik ben er niet langer op gaan wachten en heb me ingeschreven bij Flatex. Deze heeft overigens De Giro overgenomen en einde van de maand wordt het sowieso samengevoegd.

 4. L. Reply

  Ik begin steeds meer geïnteresseerd te raken in beleggen, maar vraag me toch altijd af hoe dat nou zit met de kosten. Ik ben nog student, en hoewel ik geen studieschuld heb, betekent dat ook dat ik niet maandelijks heel grote bedragen in kan leggen. Maar zie je dan niet je hele rendement verdwijnen aan kosten? Is er een soort grens van minimale inleg die je zou kunnen hanteren voor bovenstaande partijen?

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Op zich kun je met iedere bedrag beleggen. Vaak worden kosten percentueel berekend. Meesman rekent bijvoorbeeld een minimum inleg van 100 euro per maand. Maar je kunt ook echt tegen heel lage kosten beleggen, hoor. Bijvoorbeeld bij degiro door de kernselectie te gebruiken. (https://www.degiro.nl/data/pdf/DEGIRO_Trackers_Kernselectie.pdf) Bij Meesman moet je minimaal 100 euro per maand inleggen. Daar zit je ook goedkoop, zeker als je niet van tactiek verandert. Zij hebben een totaalfonds waarmee je in één keer flink je spreidt. Dat scheelt ook (geld) Bij Brand New Day volgens mij geen minimale inleg (moet ik even checken).

   1. Joris Reply

    Bij Meesman geldt voor zover ik weet geen minimum van €100 per maand mits je zelf overmaakt (vanaf €20/fonds).

  2. HereIsTom Reply

   L: Het rendement van beleggen is op lange termijn (10-20 jaar) gemiddeld 6% de kosten zijn vele malen lager.
   Vooral nu instappen nu de aandelen lager staan heeft voordelen voor het rendement.
   Als je bij Meesman.nl bijv. 100 euro per maand inlegt kun je mooi gaan sparen, alles beter dan een spaarrekening waar je niet of nauwelijks rente krijgt en je dus ook geld verliest op de langere termijn.
   Voordeel van Meesman zijn dat het automatisch kan tegen lage kosten en je er dus geen omkijken naar hebt.
   Lees de site van Meesman.nl maar eens door.

  3. Paul Reply

   Er zijn verschillende aanbieders van beleggingsfondsen. Die rekenen kosten altijd als percentage van inleg (<<1%), en inleg kan al vanaf 25 euro (in ieder geval heel laag). De grootbanken doen dit, maar ook partijen als Robeco. Bekijk het maar eens, relatief laagdrempelig en bovendien niet duur.

   1. Accountant & investor Reply

    1% ? Vanguard zelf zit op een TCo van 0,07% als je dear verschil 10 jaar krijgt…. Meesman zit met de TCo iets hoger, maar op zich is de beheerder wel goed qua transparantie (nog steeds een persoon, helaas niet onsterfelijk, kortom de kans dat het wordt overgenomen door Northern Trust of Dimensional Investment)

    1. Renee Lamboo Post author Reply

     Meesman is niet meer één persoon hoor. Er zijn twee aandeelhouders en het is gewoon een serieus bedrijf.

 5. Sabine Reply

  Ik opende vorige week een rekening voor de kids bij Meesman, maar heb het weer teruggedraaid omdat de minimale eerste storting 10k is en de maandelijkse inleg minimaal 100 euro moet zijn. Dat was iets meer dan ik van plan was 😬

  1. HereIsTom Reply

   Of je nu 100 of 1000 euro per maand belegd maakt bij Meesman niet uit voor de kosten, het is altijd een percentage.
   Bij banken is het een percentage plus een vast bedrag en dan ben je bij lagere bedragen wel veel duurder uit.

  2. Joris Reply

   De eerste storting is géén 10k. De uitleg en handleiding zijn enorm onduidelijk – ik heb er een tijd over gedaan te snappen wat bedoeld wordt. Ik ben gestart met €100.

   1. Renee Lamboo Post author Reply

    Wat bedoel je? Vind je mijn uitleg onduidelijk of bij Meesman? Ik vind Meesman juist heel toegankelijk en makkelijk.

  3. Arno Reply

   Gewoon een rekening bij DeGiro openen of Flatex ( en daar meteen aandelen van kopen). Niks geen flauwekulverhaal over knipperende getallen… Deze partij is en blijft vooralsnog de goedkoopste, maar je moet inderdaad alles zelf doen, maar je kunt de helpdesk soms prima benaderen. Partijen die jou veel helpen, helpen vooral zichzelf en geven vrijwel altijd adviezen die wellicht niet bij jou passen en in elk geval geld kosten…

   1. Renee Lamboo Post author Reply

    Verschil tussen Degiro en meesman is echt niet groot, qua kosten. Het is totaal anders beleggen. Bij DEGIRO zul je zelf moeten bedenken waar je in wilt beleggen en hoe je wilt spreiden. Ook zul je bijvoorbeeld zelf moeten zoeken naar goede fondsen. Dat wordt bij Meesman voor je gedaan. Zij hebben 7 fondsen en helpen je – als je dat wilt – met het samenstellen van je portefeuille. En Degiro heeft nu wachtlijst met (wat ik hoor) ruim 10.000 mensen erop. Dus ja.. Dat duurt nog wel even. Ieder zo zijn ding.

    1. Melissa Reply

     Ik heb mij op 6 april ingeschreven voor een account bij Degiro en ik sta op op plek 14599.. Loopt snel op..

  4. Paul Reply

   Ik schreef <<1%. Dat staat voor 'veel minder dan' 1%. Ik refereerde daarmee inderdaad naar de range van ~0.1%

 6. Melissa Reply

  Wat is de ervaring met Binckbank ? Toevallig heb ik daar vanmorgen een account aangevraagd. Helaas net voor ik dit artikel las. Je krijgt daar nu wel 200 euro om mee te beleggen.

 7. Mila Reply

  Heb mw eerder meermaals ingeschreven voor de beleggingsmails. Maar na de eerste blijft de volgende steeds uit. Had al wel zelf een rekening geopend bij de giro. Ben zelf ook aan t zoeken en lezen maar vind t soms toch nog wat moeilijk. Waardoor ik nog steeds na 6 weken nog steeds n jiet ben begonnen. Beter over stappen naar Meesman?

 8. Willem Reply

  Dan kun je beter BUX gebruiken. Dat vind ik qua ervaring echt veel beter dan Binck en Degiro.

  De app bux x is een innovatieve en gebRuiksvriendelijke manier om te traden.

  Met Bux zero kun je beleggen In aandelen zonder tranactiekosten. Flatex is ook een optie, maar die duitsers zijn minder goed in design en gebruiksvriendelijkheid.

 9. Eric Tigrinate Reply

  De trackers die je bij meesman koopt kun je bij iedere partij kopen. Bij meesman pakken ze 0,5% per jaar terwijl de onderliggende kosten van deze producten veel lager zijn. Dus beter koop je ze bij een fatsoenlijke partij.

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Ik zou Meesman toch echt een fatsoenlijke partij noemen. Als je alleen de Northern Trust fondsen koopt, kan dat goedkoper via een grootbank waar je dan moet kiezen voor zelf beleggen. Dan krijg je geen begeleiding en beperkt klantenservice. Bij Meesman kun je altijd bellen om een expert te spreken. Zij hebben ‘slechts’ 7 fondsen, die door Meesman geselecteerd zijn. Daar stel je je portefeuille uit samen. Ook hebben ze een totaal wereldfonds, waar je alleen bij hun gebruik van kunt maken. Hiermee spreiden ze over de hele wereld en verschillende markten. Dat is bij DEGIRO dan weer niet mogelijk. Dus het is een beetje appels met peren vergelijken. Maar om ze nou niet fatsoenlijk te noemen omdat ze meer service en dus een ander (nog altijd laag) tarief rekenen!? Dat vind ik niet terecht. Ik heb juist heel fatsoenlijke ervaringen met ze.

   1. Eric Tigrinate Reply

    Op zich heb je gelijk. Het staat de AH vrij om meer te vragen voor een anderhalve liter fles coca-cola dan de Lidl doet, evenals het ook iedereen vrij staat om bij de AH dan die cola te kopen. Maar in mijn opinie is het niet transparant om te doen alsof de kosten voor het etf’s zo hoog zijn als dat Meesman er voor vraagt, daarmee komt het bij mij over alsof dat de productkosten zijn, en dat is niet waar. Hoe dan ook, is een kwestie van interpretatie, taal & service is ook maar een mening. Vind het verder heel goed hoe je de financiele wereld begrijpelijk maakt voor iedereen.

 10. Lucinda Reply

  Wij hebben gekozen voor beleggen bij onze bank, het was voor ons de beste optie met wat wij wilden en de kennis die wij hebben. Dat het niet voor iedereen de beste optie is, dat is persoonlijk natuurlijk. Ik ben sowieso een fan van beleggen, in welke vorm je dat ook maar doet.

 11. Noniem Reply

  Misschien is dit wel een samenwerking waar de auteur voor wordt beloond? Lees hier namelijk best wel minder positieve reacties over Meesman

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Het is een affiliate link. Maar ik benoem niet alleen Meesman, ook DEGIRO én Brand New Day. Voor ieder wat wils. En partijen waar ik fijne ervaring mee heb. That’s it. Er zullen vast nog meer goede zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.

  2. HereIsTom Reply

   Onzin hoor, wij beleggen al jaren met tevredenheid via Meesman, perfecte service en eigenlijk geen omkijken naar en de kosten zijn banken dan bij de meeste banken, want die rekenen ook nog vaak een vast bedrag oer maand of jaar.
   Via Meesman beleggen is juist erg makkelijk, vooral als je niet veel verstand hebt van aandelen en beleggen zoals de meeste mensen.

  3. Fred Reply

   Inderdaad dikke onzin. Wij beleggen ook al 10 jaar bij Meesman. Saai, degelijk, wereldwijd gespreid, goede service. Gewoon een fijne basisbelegging naast ons verhuurde vastgoed. Eigenlijk zijn de dingen zo simpel.

 12. Harry jr. Reply

  Ik hoop dat mensen dit lezen. Vanaf de telefoon is BUX zero ideaal. Voornamelijk vanwege de lage kosten. Limiet orders instellen. Begin met ongeveer €3000 a €5000 en beleg over een maand nog een keer in bedrijven zoals Adyen, ASML, Galapagos, BMW, Takeaway, Ahold etc. Ben je onbekend met aandelen dan kan je altijd terugvallen op ETF en gespreid beleggen bij andere apps. Ik vind het wel leuk om een paar bedrijven in de gaten te houden. Binnenkort komt dividend ook langs voor een aantal bedrijven. Dus ik zal niet lukraak elke maand €100 doen. Dat schiet niet op, het is geen grabbelton.

 13. Dennis K. Reply

  Leuk artikel. Ik ben namelijk ook op zoek naar een alternatief voor Degiro. Heb mij vorige week aangemeld en kwam op plaats 30608 op de wachtlijst en daar sta ik nu nog steeds. Dat gaat dus nog wel even duren…

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Nou, go for it, zou ik zeggen. Wij zijn erg blij met Meesman en brand new day

 14. David Reply

  Hoi Renee, ik lees niets over de Fund Coach van Binck. Je hebt je vast ook daarin verdiept? Daar kan je ook maandelijks inleggen en aankopen en de kosten zijn lager dan Meesman en Brand New Day als ik het goed heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+