Beleggen met je wisselgeld: over Peaks (en wat het mij tot nu toe opleverde)

Beleggen ingewikkeld? Hoeft niet! Beleggingsapp Peaks is een toffe manier om beleggen te ontdekken. Met je wisselgeld. Ik ben nu vier maanden bezig en laat zien wat het mij opgeleverd heeft.

Beleggen is voor mensen met veel geld.
Beleggen is voor oude, grijze mannen.
Beleggen is superingewikkeld.

NO WAY! Die tijden zijn écht voorbij.

Beleggen kan iedereen. Ook jij en ik. Vier maanden maanden geleden downloadde ik de app Peaks. Een vrolijke app, vol met mijn lievelingskleur roze. Ja, sorry, daar word ik gewoon blij van. Van dat, en van een beetje winst, natuurlijk. Ik had online over de app gelezen en wilde het wel eens proberen. Ik vond andere beleggingsapp zo ingewikkeld. Dividend, sell, hold, benchmark. Een paar van die termen en ik haakte af. Peaks is wat dat betreft top. Geen ingewikkelde beleggers-taal hier. Echt iedereen – zelfs mijn moeder – kan dit. (sorry, mam).

Waar hebben we het nu precies over? Peaks is een beleggingsapp waarbij je belegt met je wisselgeld. Je legt geld in dat anders geheid op was gegaan aan een ijsje, de parkeergarage of was verdwaald in de kieren van je bank. Bij Peaks kun je iedere aankoop die je doet, naar boven af laten ronden. Dus koop je een treinkaartje van 2,60 euro ofzo (nee, daar kom je niet ver mee, I know) Dan gaat de 40 cent die dat een rond getal van 3 euro maakt, als inleg naar je Peaks-account. Zo zet je ongemerkt best een flink bedrag bij elkaar. Dat werkt, helaas, alleen nog met een Rabobank rekening. (Vanaf september werkt dit naar verwachting trouwens voor alle banken. Hoera!) Zit je bij een andere bank dan kun je nu ook al gewoon meedoen. Je kunt per dag een bedrag inleggen of aan het eind van iedere maand. Of allebei, natuurlijk. Hoeveel? Dat bepaal je zelf. De minimale inleg is 1 euro per dag. Dat legde ik in toen ik net begon. Maar, ambitieus als ik ben, heb ik mijn inleg nu verhoogd naar 2 euro per dag. Dat is 14 euro per week. 56 euro ongeveer per maand. Best al een lekker bedrag.

Lees ook: Deze 12 mini-stapjes boosten je financiën

Wat er met dat geld gebeurt, daar ga je zelf over. Het geld beleg je in indexfondsen. Ai, toch op een ingewikkelde term gestuit. Maar simpel uit te leggen. Indexfondsen zijn mandjes vol stukjes aandelen en obligaties. Je koopt dus niet één aandeel maar heel veel kleine delen van aandelen. Zo spreid je het risico en we weten allemaal van die ene reclame dat dat je winkansen vergroot (en ook je verlieskansen verkleint). Want ja, beleggen is wat anders dan sparen. Je loopt kans om (een deel van) je inleg kwijt te raken. Daar staat tegenover dat je als je voor een langere termijn belegt, de kans groot is dat je een hoger rendement hebt (wat je verdient dus) dan wanneer je het op een spaarrekening zet tegen bijna 0% rente. Weet hierbij wel dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst!

Hoeveel geld je kan verdienen op je beleggingen, hangt een beetje af van hoeveel risico je neemt. (Risico houdt in dat de waarde van je beleggingen schommelt, waardoor je verlies kan maken als je beleggingen in waarde dalen) Hoeveel risico je wilt lopen, dat mag je bij Peaks zelf bepalen. Je kunt kiezen uit Mild, Pittig, Scherp of Heet! Mild is vrij safe (verwacht rendement op termijn = 3,2% gemiddeld per jaar). Heet is voor mensen met stalen zenuwen (verwacht rendement = 6,5% gemiddeld per jaar). Ik? Ik ga voor Pittig. Een beetje sambal, oke. Maar ervan wakker liggen: nee, dank je. Dan maar wat minder winst maken.

peaks, porterenee, beleggen, wisselgeld, kleingeld, appIk ben nu vier maanden bezig. Ik legde in totaal €393 in en heb nu €5,21 euro winst. Dat is 2,26%. Eind 2018 zat ik op dik 5% winst, maar daarna deed Trump gekke dingen en daalde de boel weer flink. In die opbrengst zijn de kosten voor het gebruik van Peaks en de indexfondsen waarin je belegt, trouwens al verwerkt. Want beleggen is natuurlijk nooit gratis. Nou ja, bij Peaks is het gebruik van de app de eerste drie maanden voor iedereen (18+) gratis. Daarna zijn de kosten tot een saldo van 2.500 euro, €1 per maand. Heb je meer geld staan? Dan rekent Peaks 0,5% per jaar. Dat is, bij bijvoorbeeld €2500 in kas, €12,50 per jaar. Zeker in het begin, wanneer je bijvoorbeeld pas een tientje ingelegd hebt, zijn de kosten nog relatief hoog. Nu ik €393 heb staan, is dat relatief al een stuk lager. Wel zo handig dus om aan het begin wat meer in te leggen. Ja, beleggen kan via andere kanalen goedkoper. Maar ik vind de app en het gemak daarvan, het geld best waard.

Wat ook hielp om mijn potje te vullen is mijn actiecode. Als je iemand uitnodigt om ook te gaan Peaken met je persoonlijke actiecode, dan krijg je allebei een tientje. Een leuk begin als nieuwe Peaker en fijn voor de al bestaande Peaker. Je vindt je persoonlijke code onder het kopje Actiecode. Zoals de hele app, wijst ook dat zichzelf. Supersimpel.

Nu wij bijna gaan verhuizen en iedere euro telt (al klinkt dat wel heel dramatisch) heb ik mijn inleg bij Peaks even stop gezet. Dat kan gewoon altijd. Er zijn, wat dat betreft, lekker weinig kleine lettertjes. Je kunt je geld opnemen wanneer je wilt, je mag storten wanneer je wilt. En wil je er helemaal mee stoppen? Kan ook. Geen boetes, niks. Wel zo transparant. Het enige risico dat je loopt, is dat je beleggingen lager staan dan toen je ze kocht. Ik zie beleggen als iets voor de langere termijn. Zo verklein je de risico’s ook.. Ook door de app te downloaden en in te stellen (wat serieus leuk is, met een grappig chatsysteem dat mij een glimlach gaf) verplicht je jezelf tot niks. Valt het je tegen? Hou je niet van roze? Dan verwijder je de app gewoon weer. En ook wel fijn: dan ben je niet al uren kwijt aan je door allerlei ingewikkelde belegtermen heen worstelen. Want die kom je bij Peaks gelukkig niet tegen.

Download hier Peaks voor iPhone oAndroid

Ik ben benieuwd wat jij van Peaks vindt. Is het wat voor jou of niet?

Belegse!

Dit artikel is een samenwerking met Peaks. De inhoud is voor 100% van mij.

Share

95 Comments

 1. Kaspar Reply

  “Eind 2018 zat ik op dik 5% winst, maar daarna deed Trump gekke dingen en daalde de boel weer flink”

  Dat is wel raar….? 2018 was qua beleggen een dramatisch jaar, en december helemaal! Daarentegen is 2019 tot zover bizar gunstig voor beleggers. Ik zou het dus andersom verwachten… in 2018 zijn mijn beleggingen met pakweg 10% gekelderd. Sinds 1 januari zijn ze weer met 7 a 8% gestegen… en dat geldt voor de meeste indexfondsen wel. Als ze bij peaks dit kalenderjaar verlies maken tot zover doen ze echt iets héél vreemds…..?

  1. Janneke Reply

   Ik snap die 5% rendement ook niet, ik zat op 31-12-2018 met een rendement van -9,8% bij Peaks. De laatste week van december was dramatisch bij Peaks. Gelukkig trekt het nu bij en ik zit op 2,54%

   1. Renee Lamboo Post author Reply

    Hi Janneke, ik leg gespreid in. misschien kwam het daardoor. Met eind 2018 bedoel ik niet perse december maar richting einde van het jaar.

 2. Erik Reply

  Ik vind het een leuk concept, maar zoals je al aangaf maken de jaarlijkse kosten van €12,50 het beleggen in kleine bedragen best duur! Dat terwijl het idee van ‘beleggen met je wisselgeld’ klinkt alsof je niet zo veel gaat inleggen. Als je €500 hebt belegd dan zijn de beheerkosten van €12,50 omgerekend 2,50%. Vergeet ook niet de bijkomende fondskosten van ongeveer 0,30%. Dat is een flinke hap uit een rendement van 6,5%.

  Zelfs als je €2500+ inlegt is de 0,50%+ 0,30% relatief duur. Die andere goedkopere partijen hebben misschien geen vrolijke app maar het hoeft niet per se veel ingewikkelder te zijn. Verder ben ik het met je eens: je hoeft zeker niet rijk/oud/man te zijn om te gaan beleggen!

 3. Danielle Reply

  Slim bedacht zo’n roze app en inderdaad best leuk om met kleine bedragen te beleggen.
  Is er ook meer info voorhanden over waarin het geld wordt belegd? Ik zou wel zeker willen weten dat dat niet in vervuilende bedrijven, wapenindustrie, kinderarbeid of dat soort zaken gebeurt.

 4. Ingrid Reply

  De beleggingen bij Peaks zijn allemaal duurzaam.
  Eind december zat ik ruim 7% in de min bij Peaks en vandaag 9,3% in de plus.

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Wow, 9,3%. Well done! Beleg je risicovol? Ik durf niet verder dan Pittig 🙂 Mijn man zit in Heet (durf ik niet aan. Al is het ‘maar’ met 500 euro.

 5. Ingrid Reply

  Haha, ja ik zit ook in heet?
  Ik ben nu ruim 1 jaar bezig, loopt best wel lekker op zo.
  Per week leg ik automatisch 7€ in en als ik in de – zou komen of als het rendement erg laag is leg ik extra in.

 6. Manon Reply

  Mijn actiecode is Hé! Ga je ook beleggen met Peaks? Dan krijgen we allebei €10 kado! Download de app en verzilver binnen 48 uur nadat je klant bent geworden deze code: MANONPE4G. ? Veel plezier met beleggen! Meer info: https://peaks.onelink.me/qcVD/4c7bee9b

  Weet dat je met beleggen risico neemt, en dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen ?️

 7. Wendy Reply

  Ik doe dit ook een paar maanden nu en vind het een leuke en laagdrempelige manier om te beleggen.
  Mocht iemand interesse hebben, als je de actie code gebruikt krijgen wij beide € 10 cadeau. Mijn actiecode is: WENDYLYIR.

 8. Karin Reply

  Onder het mom van ‘domme vragen bestaan niet’. Ik ben me sinds kort aan het oriënteren op beleggen. Wat me maar niet duidelijk wordt: stel dat alles ineens keldert en je investering flink in waarde daalt, kan het in theorie gebeuren dat je in de min komt te staan, dat je als het ware schuld hebt? Misschien dat een van de gevorderden dat kan uitleggen 😉

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Hi Karin, het risico van beleggen is dat je je inleg kwijt raakt. Tenzij je misschien gekke andere producten af gaat sluiten, is schulden opbouwen niet een risico.

 9. FireMe Reply

  Je kan niet in de min komen te staan, tenzij je handelt met “riskante” producten waarin hefbomen zitten. Beruchte producten zijn bijvoorbeeld zogenaamde “CFD’s” (Contract For Difference), Opties, Sprinters en Turbo’s. Hiermee kun je contracten kopen op “marge”, dus met geld van je broker, maar doorgaans moet je daar wel wat papieren voor tekenen. Lees ook deze pagina voor een schrijnend verhaal hierover: https://www.marketwatch.com/story/help-my-short-position-got-crushed-and-now-i-owe-e-trade-10644556-2015-11-19

  Voor “normale beleggingen” zoals aandelen, obligaties en ETF’s kun je niet in de min komen.

 10. Marieke Gysemans Reply

  Hii

  Hoe zit het voor belgen? Lijkt me echt fijn om zo inderdaad een kleine spaarpot bij elkaar te hebben. Zowel voor mezelf als een gezamenlijke.

 11. Henk Reply

  Leuk artikel! Ik heb net je site ontdekt en vind het een erg interessant onderwerp waarover je schrijft.
  Ik heb net ook een Peaks account aangemaakt. Voor de liefhebbers: Download de app en verzilver binnen 48 uur nadat je klant bent geworden deze code: HENK8NV4. Dankjewel!:)

 12. Marco de Heer Reply

  Mijn code is MARCOBNI6

  Nog 10 vrije plekken , beide 10 euro kado.

  Ik stort mijn 10 euro door naar een goed doel.
  Alvast bedankt

 13. Ida Windster Reply

  Een hele fijne app inderdaad, overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Een leuke manier om kennis te maken met beleggen, ik ben enthousiast! Mocht iemand starten met Peaks en nog graag € 10,- gratis extra tegoed willen ontvangen (alvast een mooie winst ;)), dan kun je gebruik maken van de code IDAQMWX.

 14. Johan Reply

  Super fijne app. Bij deze ook mijn code om te beginnen met 10 euro extra in je wallet ! Veel plezier met peaks…JOHANV4BL

 15. Michelle Reply

  Kei leuke app. Heel erg leuk om zo met beleggen te beginnen. Dank voor je code Johan. Ik ga die van mij ook delen om anderen te helpen…Have fun y’all.. miche3glk

 16. johan Reply

  Hele fijne app..Echt een aanrader. Dank voor de code..Mijn code is JOHANV4BL Gebruik m gerust en krijg gratis 10 euro bijgestort. Heel veel plezier..

 17. Kim Reply

  Ik was een tijdje aan het twijfelen om het wel of niet te doen. Maar heb zojuist een account aangemaakt bij Peaks! VOor mijzelf… Samen met mn partner hebben we al een account bij Semmie, kan ik eens goed gaan vergelijken ? mijn code is trouwen KIMQGTB

 18. Susan Reply

  Hi!
  Ik ben ook zojuist gestart, heb een code uit een van de reacties gebruikt (die van renee is al “op”) – mooi begin! Mocht iemand mijn code willen gebruiken: SUSANUWJG

  Ben deze maand al zoekende naar een upgrade voor onze financiën op je blog terecht gekomen renee – en je helpt me zeker verder op weg met de tips op je blog! We sparen, na flinke uitgaven bij aanschaf van ons huis, weer maandelijks en zijn begonnen met 200,- per maand extra aflossen op de hypotheek! Voelt goed?

 19. Angelique Reply

  Ook ik ben begonnen, mocht iemand een code willen gebruiken: ANGELNKLY .
  Deze site helpt me heel erg inzicht in mijn financieën te krijgen en ik leer steeds meer!!

 20. Marloes Reply

  Ben het dankzij jouw bericht ook gaan proberen, super leuk om elke dag voortgang te zien!

  Dank je!

  Wil je het ook proberen? Mijn code voor 10€ is MARLOUKL4 🙂

 21. Sanne de bruin Reply

  Ik ben het dankzij dit bericht ook gaan proberen, tot nu toe ben ik blij, ik beleg heet ?

  MN code is SANNEROW2

 22. Andy Reply

  Net als anderen ben ik het ook gaan proberen naar aanleiding van deze post. Mocht iemand op zoek zijn naar een actiecode: ANDYZNV1

 23. Martijn Reply

  Ik speel nu ook mee dankzij dit bericht. Superleuk! Als je ook gaat beginnen, gebruik dan aub mijn code voor 10 euro gratis speltegoed: MARTIDMBW

 24. Brian Reply

  Ik heb hem ook geïnstalleerd! Heb de 10 euro gegund aan Marloes, veel plezier ermee!

  Mocht er iemand mijn code willen gebruiken: BRIANSZP 🙂 Succes allemaal!

 25. Klaas Reply

  Leuk artikel!
  Ben al vanaf november 2017 aan het beleggen met Peaks!
  Netto rendement 4% met portfolio ‘scherp’.

  Mijn code is: KLAASXDVZ

 26. Olga Reply

  OLGA000J2

  Heb PEAKS geïnstalleerd, en een PITTIG portfolio gekozen.
  De eerste weekjes gaan goed.
  Wie wil mijn code gebruiken?

 27. Nicky Reply

  Ook ik gebruik Peaks sinds een paar maanden en heb al €8 winst!
  Mijn code is NICKYCWNI
  Succes!

 28. Martin Reply

  Het is ook zo leuk dat je rendement iedere dag keurig wordt bijgewerkt via de Peaks app.

  PS! actiecode MARTIDMBW kan nog gebruikt worden voor nieuwe leden voor €10,- gratis tegoed

 29. Evelien Reply

  Ik ga vandaag beginnen! Ik heb 10 euro gratis tegoed via iemand zijn code,

  Met mijn code EVELIX7B1 krijg jij ook 10 euro!

  Ben benieuwd wat het gaat opleveren 🙂

 30. Myrthe Reply

  Wat spannend, ik ga het ook proberen!

  Mijn code, voor wie mij en zichzelf een handje willen helpen: MYRTH82VD

  Bedankt en succes (:

 31. Daphne Reply

  Leuk hoor net begonnen en het is gelukt met de code. Gebruik je die van mij ook? Krijgen we beide 10 euro.
  Mijn code is DAPHNB9S6

  Bedankt en veel succes allemaal.

 32. P. van Wunnik Reply

  Super leuke APP, je blijft naar je rendement kijken.
  De voorwaarden zijn duidelijk en je zit nergens aan vast.
  Het gaat om relatief kleine bedragen, dus ik zou adviseren om voor HEET te gaan.
  Altijd beleggen met geld wat je kunt missen, dan valt de schade mee 🙂
  Natuurlijk heb ik ook een code: PERRYHWPR dan hebben jij en ik alvast een beter rendement.

  Succes allemaal en alvast bedankt voor het gebruik van mijn code 😉

  groet,
  Per

 33. PvWun Reply

  Erg leuke app, makkelijk in gebruik.
  Duidelijke voorwaarden en je kunt stoppen wanneer je wil.
  Het gaat om kleine bedragen, dus een beetje risico mag je wel lopen. Ik heb gekozen voor HEET.
  Natuurlijk heb ik ook een code die jij mag gebruiken, zodat we samen extra rendement hebben 🙂
  Code:PERRYHWPR
  Succes en bedankt!

 34. Martin Reply

  Ik heb nu een aantal maanden Peaks en ik vind het fantastisch. Het rendement is tot nu toe ook prima in orde.

  Peaks heeft nu een nieuwe actie m.b.t. het werven van vrienden. zie onder:

  Verdien tussen 10 juli en 31 augustus niet €50, maar €75 beleg-tegoed. Wat je daarvoor moet doen? De Peaks-app updaten en vijf vrienden laten Peaken.
  Verdien die bonus!
  Voor iedere vriend die jouw code verzilvert, krijgen je vriend en jij €5 beleg-tegoed voor jullie Peaks-potjes. Voor iedere vijfde vriend verdien jij een bonus van €50! Extra leuk: je kan zoveel vrienden uitnodigen als je wil, dus ook voor je tiende, vijftiende en twintigste vriend krijg je een bonus.

  Als deze actie is afgelopen krijg je voor iedere 5e vriend € 25,- bonus.
  Je mag onbeperkt vrienden werven.

  Ik zou het leuk vinden als mijn code wordt gebruikt door nieuwe leden. Mijn code is MARTIDMBW

 35. Hilde Reply

  Leuke app, ben heel benieuwd! Heb net 1 van bovenstaande codes gebruikt. Mocht je mijn code wille gebruiken, dan kan dat!

  HILDE30AD

 36. Niels Reply

  Goede app met veel gebruiksgemak, hiernaast is er uitgebreide uitleg en documentatie over alle fondsen waarin je investeert beschikbaar in de achtergrond!

  Gebruik mijn code ook even voor €5,- tegoed!

  NIELS1WLC

 37. Fabienne Reply

  Goed artikel! Duidelijk uitgelegd hoe het werkt en wat je ermee kan.

  Ik heb de app gelijk gedownload en iemands code gebruikt.
  Als er nog iemand mijn code wilt gebruiken, zo dat leuk zijn!

  Code: FABIEIZ2Q

 38. Kimberly Reply

  YAS! Zo leuk, thanks voor het artikel, en vergeet je nu je dit gelezen hebt ook niet mijn code te gebruiken? KIMBETY3N it is!

 39. Benjo Reply

  Duidelijk artikel, heel nice!

  Heb ook een van de codes hierboven gebruikt voor €5.

  Als iemand die van mij wil gebruiken zou dat nice zijn!

  Code: BENJIB2RC

 40. Martin Reply

  Ik heb Peaks nu enkele maanden en het bevalt mij prima. Het rendement is ook boven verwachting..
  Er valt ook nog wat extra te verdienen met het werven van nieuwe vrienden.
  Voor iedere vriend die jouw code verzilvert, krijgen je vriend en jij €5 beleg-tegoed voor jullie Peaks-potjes. Voor iedere vijfde vriend verdien jij een bonus van €50!
  Extra leuk: je kan zoveel vrienden uitnodigen als je wil, dus ook voor je tiende, vijftiende en twintigste vriend krijg je een bonus.
  Peaks €5,- tegoed code MARTIDMBW

 41. Jacky Reply

  Ik ben ook al eem tijdje bezig… Vanaf oktober 2018.. En hat gaat bestgoed! Leg mijn wisselgeld + 2euro per dag in… Nu al rond de 35,= winst( in het begin lwgde ik enkel mojm wisselgeld in… Na een paar maand wisselgeld + 1 euro per dag.. Dus gaat steeds sneller. Omhoog… Vanaf deze week wil ik extra 175,= per maand in gaan leggen… Omdat ik on de Ziektewet bwm gekomen… En dus nu geen pensioen em vakantiegeld opbouw… zo hoop ik toch een leuke vakantie en pensioen bij elkaar te sparen…

  Voor diegene die peaks ook wil gaan proberen:

  Mijn code is JACQUZZ4E

  Dank jullie alvast voor het gebruik hiervan. ?

 42. Pedro Reply

  Leuk dat zoveel mensen enthousiast zijn over deze app. Ik ben ook een aantal weken bezig! Hierbij mijn code: PEDROPCU3

 43. Chantal Reply

  Vind ik ook Pedro, ik ben vandaag begonnen mede door de artikelen op PorteRenee
  Mijn code is: CHANTZKNL 🙂 zou het super vinden als hij wordt gebruikt!

 44. Edgar Reply

  Leuk artikel. Ik ben nu ook enkele weken bezig.
  Als je mijn code wilt gebruiken, deze is: EDGAR90CS

 45. Ingrid Reply

  Bedankt voor het gebruik van de code. Ik sluit ook aan in het rijtje: mijn code is Ingrio5v2

  Zou leuk zijn! En hopen dat de pepers lekker pittig blijven ?

  Succes allemaal!

 46. Frank Reply

  Doe al mee met Peaks vanaf het begin. Gewoon leuk om het potje te zien stijgen. Ik heb geen bijzonder doel voor ogen, gewoon een spaarpot voor later.

  Mijn code is: FRANK37XY

 47. Ferry L Reply

  Zojuist begonnen, mede dankzij deze post.

  Rick bedankt voor je code. Hieronder die van mij voor mensen die mij (en zichzelf) een stukje verder willen helpen☺️

  FERRYKXN6

 48. Sander Reply

  Net begonnen. Dank voor de review. Wat mij overhaalde is voornamelijk dat het ook bij de Rabobank zit, waar mijn rekeningen zich ook bevinden.

  Mochten er mensen zijn die nog graag gebruik willen maken van een kleine boost in de start, gebruik dan de code: SANDELU90

 49. Baukje Reply

  Ik heb Peaks aangemaakt, tot nu toe enkele euro’s verloren maar hoop dat er gauw verbetering in komt. Het is een overzichtelijke app en als beginner prima te begrijpen. Wie nog een actiecode nodig heeft voor 5 euro: BAUKJ0M0H! (Het zijn nullen en geen o’s.)

 50. Michiel Reply

  Beter laat dan nooit zeg ik maar. Net geïnstalleerd en eerste bedrag op gestort. Daarnaast wisselgeld afronden en 2 euro per dag inleggen, ik ben zeer benieuwd.

  Mocht iemand nog een code willen voor tegoed: MICHI0DM4

 51. Baukje Reply

  Ik heb nog 1 iemand nodig die mijn code invult: BAUKJ0M0H. Wie wil mij helpen en krijgt ook 5 euro of zijn/ haar account?

 52. Onno Reply

  Ja , ik ben die oude grijze man die al 40 jaar belegd. En ja ik beleg voor dividend. Advies: kijk niet elke dag naar beleggingen. Totaal overbodig en zonde van je tijd en geld. Koersfluctuaties zeggen mij niks, je hebt toch ook niet een koers van je huis? Gelukkig niet. Koop eens het boek over beleggen van Kostolany en je word veel wijzer. Een aandeel als CocaCola geeft je nu ongeveer 0,40 dollarcent dividend in het kwartaal. Zoek ongeveer een 25 fondsen uit die ook dividend per kwartaal dividend uitbetalen en , belangrijk, deze over een langere periode laten stijgen elk jaar. Sommige laten hun dividend al 60 jaar elk jaar stijgen. Met 25 fondsen kun je 7 dividend-uitkeringen creëren per maand. Zeg maar 7 loonstrookjes per maand. Immers niet elk bedrijf keert dezelfde maand uit. Aandelen moet je kopen voor “het leven”. Als de beurs eens ,fors, daalt is dat alleen maar een goed teken om goedkoop , meer, van je fondsen te kunnen kopen dus meer dividend opbrengsten. Als je in bedrijven zit wat Shampoo, wc-papier, maanverband, zeep, wasmiddel, auto-materialen , specerijen die wereldwijd opereren kun je niet failliet gaan tenzij de wereld dat gaat. Laat het renderen en breid het langzaam maar zeker uit. Koop eens 1 aandeel en zie eens hoe dat gaat. Zie niet direct naar grote bedragen . Als je nu belegt met 1,100,1000,10000 .100000, of en miljoen , aandelen kunnen maar twee kanten op. Zo moeilijk is het niet . Dividend, dividend, dividend! dat moet de hoofd moto zijn. Aandelen zijn meer dan koersfluctuaties terwijl de grote grijze massa daar wel naar ziet. Elke maand naar het totaal zien op je account is meer dan zat. En zoek een andere hobby, beleggen is geen hobby. Dividend -inkomsten gaan stijgen en koop je daar in het begin een een zak drop voor, deed ik in het begin, haha. Daarna komt een fles wijn en daarna eens een vakantie , vaste lasten kun je er later van betalen. De dividend-belasting kun je verrekenen met je belasting elk jaar , komt via dat kanaal ook steeds meer binnen. https://youtu.be/AX2uz2XYkbo?t=59 Zoals al in dit filmpje word gezegd “Franchise, Franchise, Franchise! verander dat in het woord Dividend, dividend dividend! https://en.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Kostolany Ook John Bogle is een zeer wijze man: https://youtu.be/EC8rWTGZhak

 53. Rik Reply

  Leuke blog, ik ben ook met Peaks begonnen.
  Succes en plezier met beleggen!

  Voel je vrij mijn code te gebruiken: RIK9OEIQW

 54. Ruben Reply

  Erg leuk om er iets meer over te lezen. Ik ben er ook mee begonnen, toch maar even uitproberen!

  Hier mijn actie code dan dan krijgen wij allebei 5 euro start-tegoed: RUBENJE01

  Succes!

 55. Marr Reply

  Leuke app. Heel benieuwd naar hoe dit op de lange termijn zal gaan werken. Mocht je nog een code zoeken : MARWIL0XQ. En extra 5 euro start tegoed krijg je erbij!

 56. Martin Reply

  Ik gebruik peaks ook al een tijdje en ben zeer positief erover. Het rendement is ook boven verwachting.

  Als u een account aanmaakt en mijn Peaks €5,- tegoed code MARTIDMBW gebruikt ontvangt u € 5,- tegoed.

  Er valt nog wat extra te verdienen met het werven van nieuwe vrienden.
  Voor iedere vriend die jouw code verzilvert, krijgen je vriend en jij €5 beleg-tegoed voor jullie Peaks-potjes. Voor iedere vijfde vriend verdien jij een bonus van €25!
  Extra leuk: je kan zoveel vrienden uitnodigen als je wil, dus ook voor je tiende, vijftiende en twintigste vriend krijg je een bonus.
  Peaks €5,- tegoed code MARTIDMBW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *