Doe dit met je salaris zodra het binnen is

Zodra je salaris gestort wordt, moet je eigenlijk meteen deze 5 dingen doen. Ik deel ze met je, zodat jij er ook rijk(er) mee kunt worden.Op de dag dat je salaris of andere inkomsten binnenkomen, zou je er eigenlijk al een plan voor moeten hebben. Een plan beter dan het allemaal uitgeven. Ik vertel je welke 5 stappen ik neem, wanneer ik maandelijks mijn inkomen gestort krijg. 

1

Ik zorg dat ik een overzicht heb van wat er die maand binnen gaat komt en wat er uit zal gaan. Ik maak ook een potje ‘onvoorzien’ want het leven loopt nu eenmaal altijd anders dan je hoopt of denkt. Uit dat potje kan ik de kosten die daarbij komen kijken betalen.

2

Ik spaar nu eerst. Ja, klinkt misschien gek, maar sparen lukt de meeste mensen alleen wanneer je het meteen doen nadat je geld ontvangen hebt. Ik stel een realistisch doch ambitieus spaarbedrag vast en maak dit geld over naar mijn spaarrekening. Liever nog stel je een automatische overboeking in zodat dit vanzelf gaat.

3

Nu ga ik de rekeningen die ik heb liggen betalen. Weg is maar weg, toch? 

4

Op één rekening zet ik nu het geld klaar voor de automatische afschrijven van de komende maand. Mijn vaste lasten dus. Dankzij mijn overzicht in stap 1 weet ik precies hoeveel dat is. Dit doe ik op een aparte rekening die alleen voor afschrijvingen is. Ik heb hier dan ook geen pinpas van. 

5

Als het goed is, heb je nu nog een bedrag over voor variabele kosten zoals boodschappen, benzine, cadeautjes of onvoorziene kosten. Het bedrag dat je daarvoor hebt voor een maand, deel ik altijd door het aantal dagen in die maand. Dan zet ik het per week op een aparte bankrekening. Zo weet ik precies wat ik voor de komende week te besteden heb. Ik kan zo ook niet al het te besteden geld voor die maand er in één keer doorheen jassen. Want geloof me: ook ik vind dat verleidelijk.

Wat doe jij met je salaris zodra dat binnen is? Deel vooral in de comments. Vinden we leuk om te lezen!

Wil je reageren of heb je een vraag?

Spreek je bericht in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien kom jij vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.