Ja, ik ben ook jaloers wanneer ik lees over mensen die miljonair zijn geworden door te investeren in Bitcoin. Ik heb dat – helaas – zelf niet gedaan. Toen de cryptovalutahandel een beetje op gang kwam, vond ik het allemaal veel te eng. Ik stelde het uit, tot ik dacht: nu ben ik te laat. Maar is dat wel zo? Want het blijft maar groeien. Ik las laatst dat steeds meer Nederlanders Bitcoin kiezen. Als mensen nog steeds instappen, valt er misschien dan toch nog in te verdienen?

Je hoort er steeds minder over. Bitcoin. Cryptomunten. Het wordt online ook gebruikt als reden om niet meer te investeren. Ik werk al jaren in de media, dus weet ik dat dat onzin is. Het nieuwe is eraf, dat is de reden dat er niet meer zoveel over geschreven wordt. Iedereen weet nu wat cryptovaluta zijn. Je hoort mensen ook niet meer iedere dag over aandelen en effecten praten, toch? Je kun de stilte aan het front ook zien als een goed teken. Het betekent namelijk dat de boel stabiel wordt. Daardoor is de onzekerheid misschien wat lager geworden. En daar ben ik altijd blij mee.

Tegelijkertijd blijft het belangrijk om te weten wát je nu precies wilt doen. Zonder een goed plan kun je namelijk nooit geld verdienen met cryptovaluta. Dus, stap je in, doorloop deze stappen dan van tevoren:

= Hoeveel geld wil je investeren?

= Zoek een goede bron om informatie te winnen (zoals Cryptostart of nieuwswebsites).

= Denk na over de risico’s en hoe groot risico je bereid bent te nemen.

= Bedenk of je voor de lange termijn gaat of voor de snelle winst.

Ik schreef eerder een stuk over slapend rijk worden met een passief inkomen. In de wereld van het digitale geld zijn er mensen die zeggen dat dit makkelijk mogelijk is, maar er zijn anderen die beweren dat die tijd al geweest is. Wie gelijk heeft, dat kan alleen de tijd ons vertellen. Het mooiste zou natuurlijk zijn om en cryptomunt te vinden die nieuw is, nog een lage waarde heeft, maar toch de potentie heeft om groot te worden. Dan kun je geluk hebben en van een relatief klein bedrag een groot bedrag maken. Ja, inderdaad bij wijze van spreken terwijl je slaapt.

Toch zou ik af en toe wel wakker worden om de koersen te checken. Wanneer jouw investering veel geld waard wordt, maar je niet op het juiste moment verkoopt, word je nooit rijk van je investering. Tenzij ‘jouw’ cryptomunt ineens overal als betaalmiddel geaccepteerd wordt. Hoe lekker zou dat zijn? Maar eerlijk? Die kans is net zo groot als het winnen van de ouderwetse loterij.

Hoera, in oktober ligt mijn boek ‘Duur huis, nooit thuis’ in de winkels. Je kunt ‘m nu al reserveren via bol.com. Vind ik leuk!