Passief inkomen. Kan dat wel echt?

Passief inkomen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Geld verdienen terwijl je er op dat moment niet voor werkt. Dat wil ik. Ik ga op een zoektocht naar een manier waarop ik kan relaxen terwijl er toch geld binnenkomt. Of kan dat helemaal niet?

Op zich ben ik niet lui. Niet wanneer ik iets mag doen wat ik leuk vind. Vind ik het minder leuk, zoals bijvoorbeeld het huishouden doen, dan ben ik heel lui. Extreem lui. Vraag het mijn man en de schoonmaakster maar eens. Toch klinkt geld verdienen terwijl je daar op dat moment niets voor hoeft te doen, wel erg aantrekkelijk. Passief inkomen, noemen ze dat. Ik lees er veel over de laatste tijd. Dat begon allemaal met het boek Een Werkweek van 4 uur, van Timothy Ferriss. Hij begrijpt hierin hoe zijn daadwerkelijke werk zo weet terug te dringen dat hij nog maar 4 uur per week hoeft te werken voor een geweldig inkomen. Ik las daarna verder. Bijna altijd beland ik op Amerikaanse websites waar mensen schrijven dat ze ‘s ochtends wakker worden, hun telefoon of computer pakken en even checken hoeveel ze tijdens het slapen om hebben gezet. Hoe cool is dat. Letterlijk slapend rijk worden.

Lees ook: Creëer meerdere stromen van inkomen

Passief inkomen is niet perse inkomen waar je helemaal niets voor doet. Vaak gaat het om de verkoop van producten die je één keer maakt en die je daarna oneindig kunt verkopen. Zoals bijvoorbeeld online ondernemers dat doen wanneer ze cursussen maken. Je werkt er één keer aan, zet ‘m dan op je site en verkoopt dezelfde cursus steeds opnieuw. Je wordt er tegenwoordig mee dood gegooid. E-courses. Meestal is de eerste gratis en daarna is het betalen. Niet dat er nou altijd zoveel te leren valt, het is vooral weer een ondernemer op zoek naar passief inkomen. Niet helemaal mijn manier.

Ik vraag me af of passief inkomen wel echt bestaat. Maken we elkaar niet gek? De meeste mensen die werkelijk passief inkomen genereren, doen dat alleen maar door te schrijven over passief inkomen. Genoeg mensen blijkbaar die geld uitgeven om ook te leren hoe je dat bereikt. Het is een soort positieve self fulfilling prophecy. Het is lucht. Het is gebakken lucht, misschien zelfs. Of het is gewoon ontzettend slim van deze mensen. Zo kun je het natuurlijk ook zien. Maar genoeg negatieve gedachten. Laat ik dan op zoek gaan naar een manier van passief inkomen die voor mij wel zou kunnen werken.

Ik vond twee manieren om passief inkomen te genereren die wel voor mij zouden werken.

= Aandelen. Daar zijn we eigenlijk al mee begonnen. Je investeert je geld in aandelen of fondsen, in ieder geval op de beurs, en dan is het de bedoeling dat dat groeit. Nu brengt dit wat risico met zich mee, maar wat in het leven niet, right? Nu is het ook niet zo dat je de volgende ochtend wakker wordt en opeens 1.000 euro rijker bent. Nou ja, tenzij je enorme bedragen belegt, maar al mijn rijke familieleden leven nog, dus dat gaat ‘m niet worden. (grapje, natuurlijk. Ik heb geen rijke familieleden :))

= Vastgoed

Ik heb volop dromen, maar een van de grootste is toch wel om ooit een appartement in de stad te kopen, dat op te knappen en te verhuren. Dat zou je passief inkomen kunnen noemen, wanneer het eenmaal verhuurd is. Eerst moet je vooral heel hard werken. En ook als de huurder erin zit, kun je niet 24 uur per dag op bed gaan liggen. Onderhoud zijn voor jouw rekening.

Voor beide manieren geldt dat je eigenlijk al geld moet hebben om meer geld te verdienen. Geld maakt geld. Dat is een financiële wet die al zo oud is als de weg naar Rome. Je vergroot wat je al hebt door er actief mee om te gaan. Maar als je niets hebt, valt er ook niets te verdubbelen of te vertienvoudigen. Helaas, pindakaas. Conclusie is dus eigenlijk dat je ook om passief inkomen te creëren, eerst moet sparen. Daar is ze weer. Ik weet het, het is mijn stokpaardje.

In de rest van de manieren om slapend rijk te worden, geloof ik niet zo. Ook die online goeroe die cursussen verkoopt, moet er keihard voor werken om gevonden te worden door zijn publiek. Laat je dus vooral niet gek maken door mooie verhalen. Bovendien: is het wel leuk om geld te verdienen terwijl je er niets voor doet? Ik ervaar dat geld verdienen pas écht tof is, juist wanneer je er keihard voor werkt. Juist wanneer je iets opzet wat helemaal van jou is, uit jou komt, zoals dat voor deze site geldt. En de hele dag in bed liggen? Dat is één dagje leuk, maar daarna word je er knetterdepri van. Hard werken vind ik persoonlijk veel leuker. Al lijkt het me ook wel tof om één keer in mijn leven ‘s ochtends wakker te worden en op mijn telefoon te zien dat ik 1.000 euro rijker ben.

Lees ook: Voor het eerst beleggen: 30% winst

28 Comments

 1. Leefvan50procentvjinkomen Reply

  Er is echt veel meer te vertellen over dit onderwerp. Zou een paar rekenvoorbeelden leuk vinden.

  1. Renee Post author Reply

   Tekst iets aangepast, Marcel. Rekenvoorbeelden vind je overal. Miin boodschap is vooral: laat je niet gek maken.

 2. Linda Reply

  Wat een geweldig artikel heb je geschreven! Het lijkt allemaal zo makkelijk en relaxed om online geld te verdienen, soms krijg ik het gevoel dat het een wedstrijdje is wie het hardste kan opscheppen wie het meeste geld verdient. Met niets doen, maar ook andere cursussen zoals ondernemen met je hart etc. in de hoop dat je allemaal hun cursus gaat kopen zodat ook jij dat kan gaan doen. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die daar ‘intrappen’. Er is geen makkelijke manier.

 3. Sabine Reply

  Als een van je grootste dromen is een appartement voor de verhuur te kopen zou ik niet zoveel aflossen op je hypotheek. Geld lenen voor een tweede woning is nl zoveel lastiger.
  Verhuur zelf en heb dat gekocht met eigen geld, aangevuld met consumptieve lening (niet gedacht dat ik ooit zo’n lening af zou sluiten!) maar in die tijd was er nul mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten voor een tweede woning. Nu wel meer, maar de kosten zijn enorm; afsluitkosten, zakelijke taxaties en de rente- het is allemaal zoveel meer dan op een particuliere hypotheek. En uiteraard geen aftrek.
  Door af te lossen geef je je luxe particuliere rechten op en zou je later een dure zakelijke lening aangaan, als je het al van de grond krijgt.
  Veel succes, ben benieuwd hoe het je vergaat 🙂

  1. Renee Post author Reply

   Wat leuk om te horen, dit. Het is een overweging inderdaad, hier thuis. Wat je zegt is helemaal waar. Maar ik moet nog even bedenken of verhuren een droom is die uit moet komen of die lekker een droom moet blijven 🙂
   p.s. stoer dat jij het durfde met persoonlijke levning!

 4. Mr FOB Reply

  De aandelenroute kan inderdaad een flinke stroom passief inkomen genereren op termijn. Stug inleggen, ook wanneer de beurs daalt, is mijn manier van opbouwen. En er verder niet naar kijken, dat helpt om rustig te blijven.

  1. Renee Post author Reply

   Precies zoals wij het doen. Ik ga er vanaf eind van de week wekelijks over schrijven. Boeiend vind ik het om te horen hoe jij dat doet.

 5. Mieke Reply

  Leuk onderwerp. Zelf denk ik ook wel eens na over een passief inkomen. Een appartement kopen (met grotendeels eigen geld) lijkt het meest voor de hand liggend. Ik maak me wel zorgen over de huurder (vertrouw je die? Breken ze de boel niet af of komt er geen hennepkwekerij in?) en het feit dat je de woning niet kan verkopen zolang er een huurder in zit (mocht je het geld ooit voor iets anders nodig hebben). Ik twijfel daarom nog… hoe denken jullie hierover?

 6. TS Reply

  Vorige maand heb ik een eengezinswoning gekocht en verbouwd in Den Haag, een droom die uitkwam! Ook ik ben bang gemaakt over vreselijke huurders en hennepkwekerijen enz. Toch durf ik het aan doordat ik altijd teleurstellende resultaten met aandelen had. We hebben gekozen voor een maximale huurperiode van twee jaar. Deze week komt het op Funda te staan, het wordt een spannende tijd!

  1. Renee Post author Reply

   Wat gaaf! Hoe heb je het gekocht? Met eigen geld? En heb je je eigen woning dan afbetaald?

   1. TS Reply

    Hai Renee,
    Dank je! Helaas is mijn allerliefste moeder overleden! Een grote schok voor mij en mijn gezin. Ze was te mooi, te lief en te jong om te overlijden. Deze schlechte gebeurtenis heb ik geprobeerd om te buigen naar een liefdevolle herinnering aan mijn moeder en van de erfenis het huis kunnen kopen en verbouwen. Een luxe positie maar ik had liever mijn moeder terug! Doordat wij al jaren flink aflossen, heeft onze eigen woning nog maar 1/10 hypotheek van de WOZ waarde. Veel succes met je interessante blog.

    1. Renee Post author Reply

     Wat verdrietig! En ik snap heel goed dat jij liever je moeder terug hebt. Wat dat betreft is geld ook vreselijk onbelangrijk.

 7. Anna Reply

  Wij hebben een appartement waar onze kinderen in woonden tijdens studie. eerst samen nu woont er nog 1 kind met partner.
  We kochten het van ons spaargeld,en leenden er tijdelijk wat bij, het blijkt zeer goed uit te pakken. Kinderen huurden goedkoper en luxer en zekerder dan bij een andere huisbaas en ,konden huursubsidie aanvragen. ( dit kon op de kamers waar ze eerst zaten niet )
  Wij krijgen met de huur en beter rendement dan op de spaarrekening, plus dat het appartement in de jaren dat we t nu hebben enorm in waarde is vermeerderd (dat hadden we niet verwacht)
  We hebben betrouwbare huurders, van ons mogen ze blijven wonen zolang ze willen.
  Mochten ze er uit gaan dan denk ik dat we blijven verhuren, ik denk aan expats, daar is in hun stad veel vraag naar, en er is dan minder risico en je verhuurt het voor een paar jaar (en kan dan telkens opnieuw beslissen of je doorgaat)

 8. KVCP Reply

  Een appartement of woning voor de verhuur kopen is uiteraard een vorm van (redelijk) passief inkomen, maar reken je vooral niet rijk. Investeren in vastgoed lijkt mooi en wordt (m.i. ten onrechte) gezien als een bepaalde status. Uit eigen ervaring weet ik dat men vaak onderschat welke kosten en rompslomp hierbij komt kijken. In mijn omgeving zijn er diverse personen die vastgoed verhuren en zelf doen wij dit ook al enige tijd.

  De valkuil is dat men meestal puur kijkt naar de investering versus de huurinkomsten. Kosten ten aanzien van exploitatie, zoals leegstand, beheer, onderhoud, OZB, opstalverzekering, rentelasten of rentederving, e.d. worden vaak even ‘vergeten’ als men gaat rekenen met vastgoed.

  Onderstaand twee rekenvoorbeelden. Eén o.b.v. financiering met volledig eigen vermogen en één o.b.v. financiering met volledig vreemd vermogen (als je tenminste een hypotheek kunt krijgen). Bij een financiering met een deel eigen vermogen en een deel vreemd vermogen ligt de waarheid uiteraard ergens in het midden.

  In de voorbeelden is uitgegaan van een mogelijke (maar in de huidige markt vrij rooskleurige) aankoopsom van €200.000 voor een appartement in de randstad en een gangbare huurprijs van €900 per maand. Voor spaarrente, hypotheekrente, leegstand, beheer, servicekosten en OZB zijn realistische aannames gedaan. Bij de vermogensrendementsheffing is rekening gehouden met een belastingvrije voet van €30.000 per persoon (2018). Uitgangspunt is dan dus dat er geen ander vermogen is, bijvoorbeeld in de vorm van aandelen, spaargeld of ander vastgoed. Wat overigens erg onverstandig is. Een spaarbuffer is bij verhuur immers noodzakelijk om kosten bij leegstand, klachten/storingen of onvoorziene zaken op te kunnen vangen. Tot slot is er gemakshalve gerekend met een heffing van 1,2% (30% van 4%) op het vermogen. Dit is een oud tarief, tegenwoordig liggen de percentages iets anders en ook een tikkeltje ingewikkelder, maar dit scheelt niet heel veel in de rekensom.

  volledig hypotheek volledig spaargeld
  Koopsom € 200.000 € 200.000
  Overdrachtsbelasting 2,00% € 4.000 € 4.000
  Notariskosten € 1.000 € 1.000
  Afsluitprovisie 1,00% € 2.081 € 0
  Overige aankoopkosten € 1.000 € 1.000
  Totaal investering € 208.081 € 206.000

  Eigen vermogen (spaargeld) € 0 € 206.000
  Vreemd vermogen (hypotheek) € 208.081 € 0
  Totaal financiering € 208.081 € 206.000

  WOZ-waarde € 200.000 € 200.000
  Verhouding WOZ-Huurprijs 4,95% 4,95%
  Leegwaarderatio (alleen bij woningen) 67,00% 67,00%
  Gecorrigeerde WOZ-waarde € 134.000 € 134.000
  Vreemd vermogen € 208.081 € 0
  Heffingsvrije voet € 30.000 € 30.000
  Belastbaar vermogen € 0 € 104.000

  Rentederving eigen vermogen 0,10% € 0 € 206
  Hypotheekrente 2,80% € 5.826 € 0
  Leegstand (gem. 1 mmd per jaar) € 900 € 900
  Beheer (gem. 1x maandhuur) € 900 € 900
  Onderhoud reservering (deels in servicek.) € 500 € 500
  Verzekering (opstal) in servicek. in servicek.
  Gemeentelijke belastingen € 1.200 € 1.200
  Servicekosten € 1.500 € 1.500
  Vermogensrendementsheffing 1,20% € 0 € 888
  Totaal kosten € 10.826 € 6.094

  Verhuur (€900 per maand) € 10.800 € 10.800
  Totaal inkomsten € 10.800 € 10.800

  SALDO per jaar -€ 26 € 4.706

  Hieruit blijkt dat zodra je de investering volledig financiert met vreemd vermogen (een hypotheek dus) het vrij lastig zal zijn om uit de kosten te kunnen komen. Bij financiering met spaargeld is het plaatje redelijk gunstig, maar dit komt dan vooral door de erg lage spaarrente van dit moment. In de opvolgende jaren zal de huurprijs geïndexeerd (kunnen) worden, meestal o.b.v. van CPI, maar zullen de kosten navenant meestijgen.

  Interessant is om je af te vragen of er geen andere bestemming voor je spaargeld te verzinnen is? Is het bijvoorbeeld niet veel verstandiger om de hypotheek op je eigen woning af te lossen, mits je die nog hebt? Even een hypothetische rekensom:

  Beschikbaar spaargeld €206.000 (zie rekenvoorbeeld)
  Huidige hypotheekrente eigen woning 3,50%
  Bruto rentelast €7.210
  Hypotheekrenteaftrek 40,00%
  Netto rentelast €4.326

  Oftewel het aflossen op je hypotheek levert nagenoeg hetzelfde op, maar is vele malen minder risicovol!

  Het échte rendement op investeren in vastgoed zit ‘m met name in de prijsontwikkeling op de lange termijn. Stel de waarde van het appartement uit het rekenvoorbeeld neemt ieder jaar gemiddeld met 1,50% toe, dan is de waarde over 10 jaar zo’n €232.100. De waardestijging is daarmee dus €232.100 minus €200.000 = €32.100 minus €6.000 aankoopkosten = €26.100 rendement. Overigens is dit nog een fictief rendement, immers je zult het appartement op dat moment voor dat bedrag moeten verkopen om werkelijk rendement te maken. Tevens zal je nog kosten moeten maken om het appartement te kunnen verkopen, bijvoorbeeld voor een makelaar. Het reële rendement ligt dus nog wat lager, zeg rond de €25.000. Daarvoor zal je dus een lange adem en veel geduld moeten hebben. In de tussentijd ben je vooral bezig om de verhuur in goede banen te leiden. Niet echt een passief inkomen als je het mij vraagt….

  Kortom: investeren in een appartement voor de verhuur wordt m.i. pas rendabel als:
  a. je eerst de hypotheek van je eigen woning hebt afgelost;
  b. voldoende spaargeld hebt om de volledige investering te kunnen financieren;
  c. daarbij nog een spaarbuffer over houdt voor onderhoud en kosten bij leegstand;
  d. je een betrouwbare huurder vindt waarmee je een dichtgetimmerd huurcontract sluit;
  e. de prijsontwikkeling van het vastgoed (over de lange termijn) stijgend is.

   1. KVCP Reply

    Begrijp me niet verkeerd. Ik lees je blog al geruime tijd met veel plezier. Ik herken veel in de keuzes die je maakt en in je zoektocht naar alternatieve manieren van inkomen vergaren. Zoals ik al schreef hebben wij er voor gekozen om te investeren in vastgoed en het verhuren ervan. Overigens wel op een wat andere wijze dan ‘traditioneel’ een extra woning kopen en verhuren. Vooralsnog zonder enige spijt. Ik wil je dus niet afschrikken in je droom, maar probeer wel een reëel plaatje te schetsen. Vastgoed is een duur woord en mensen zien al snel gouden bergen voor zich (waarbij ik zeker niet op jou doel trouwens). Enige nuancering is soms dus op z’n plaats vind ik.

    Persoonlijk zal ik altijd kiezen voor de investering in vastgoed (om te beginnen met het aflossen van je hypotheek) in plaats van in aandelen, obligaties, crypto-valuta of iets dergelijks. Vastgoed heeft op lange termijn bewezen een zekere en rendabele investering te zijn. Even in historisch perspectief: als je in 1990 een woning had gekocht voor €100.000 dan is diezelfde woning nu waarschijnlijk zo’n €250.000 waard. Aardig rendement toch? En als je gedurende die 28 jaar de kosten voor het hebben van het vastgoed hebt kunnen dekken dan is het pure winst van €150.000. Je moet echter wel kunnen accepteren dat je langere tijd niet over je geld kunt beschikken en je moet dus een engelengeduld hebben. Ook als de markt inzakt (zoals in de crisisjaren) moet je je geduld zien te bewaren, je niet laten gek maken door de hysterie van het moment. In die zin niet anders dan het hebben van aandelen eigenlijk.

    Ik wens je veel succes met het verwezenlijken van je droom! En ik blijf je blog met veel interesse lezen.

    1. Renee Post author Reply

     Leuk om te lezen. Dank voor je nuancering. Het aankopen van vastgoed is voor ons toekomstmuziek en nog niet te realiseren met een eigen huis met deel hypotheek en twee kleine kinderen.

    2. Renee Lamboo Post author Reply

     Zou ik je reactie mogen gebruiken voor een artikel? Zit boeiende informatie in. Wil je me anders even contacten? Kan via contact pagina.

  1. Fred Reply

   Vastgoed, superleuk!

   Wij hebben het als volgt aangepakt:

   1. Hypotheek eigen huis volledig afgelost
   2. Nieuwe box 3 hypotheek genomen op eigen huis ad. 325k
   3. Van die 350k 2 appartementen kunnen kopen in Utrecht
   4. Deze 2 hypotheekvrije nieuwe appartementen weer kunnen inzetten als onderpand
   5. Voor weer 2 nieuwe appartementen in Utrecht
   6. Met als gevolg dat we nu 4 appartementen verhuren in Utrecht die over 30 jaar alle 4 zijn afbetaald, samen (nu) een waarde vertegenwoordigen van 750k (en over 30 jaar een veelvoud door inflatie) en over 30 jaar een passief inkomen van 3.500 euro per maand (over 30 jaar waarschijnlijk ook verdubbeld)
   7. Kanttekening: nu spelen we quitte qua inkomsten vs. rente/aflossing. Bij stijging rente wordt het plaatje anders.

   1. Renee Lamboo Post author Reply

    Interessant, dit. Maar hoe hoog zijn je lasten nu wel niet? En hoe zie je zelf het risico? Die laatste 2 appartementen voelen beetje als piramide?

 9. Maria Reply

  Sinds december heb ik het. En het is nog bijna niet te geloven. Ik heb dat appartementje in de stad, gekocht van geerfd geld en overwaarde eigen huis. Ik ben klein gaan wonen. En inplaats van 0,4 % rente op de bank, heb ik nu maandelijks een mooi bedrag. Ik moet er inderdaad soms wat voor doen. Maar meestal niks. En het moment dat ik realiseerde ” dat is voor de rest van m’n leven een inkomen” was zo onwerkelijk!

 10. Dominique Reply

  Ik ben het niet helemaal met je eens dat dit de twee enige manieren van passief inkomen zijn. Ja, inderdaad de meeste blogs over passief geld verdienen, verdienen hun geld met schrijven over passief geld verdienen. Maar in de Podcast Smart Passive Income van Pat Flynn heb ik heel veel succesverhalen gehoord van mensen die passief geld verdienen met producten buiten deze niche. Alleen schrijven zij er zelf niet over. Zo kwam er een interview met een vrouw langs die rond de $100,000 verdient met een blog over scrap booking. Of iemand die $2000 per maand verdient met de verkoop van digitale breipatronen. Ik heb zelf als hobby een Youtube kanaal. Ik heb er nu 3 maanden vanwege ziekte niks aan gedaan en toch lopen de inkomsten door. En mijn Youtube kanaal gaat niet over geld verdienen met Youtube, maar het zijn handwerk instructie video’s. Het voordeel hiervan is dat je weinig geld nodig hebt om geld te gaan verdienen. Je moet er natuurlijk nog steeds in investeren, maar dan in tijd.

 11. Fred Reply

  We hebben volledig annuïtaire en lineaire aflossingshypotheken, dus de schulden zakken iedere maand wat terug. Totale maandlasten: € 3.371,- per maand. Bruto huurinkomsten bedragen zo’n € 4.500 per maand, incl. servicekosten.

  Leuke is ook dat we door die panden geen belasting hoeven te betalen over ons eigen vermogen van 200k (spaargeld en aandelen) in box 3. Totale schuld bedraagt namelijk 750k, terwijl de waarde van de 4 appartementen 550k bedraagt. Deze 200k schuld mag je in box 3 aftrekken van je bezittingen, zodat er in ons geval € 0,- als bezit wordt aangeslagen.

  Deze situatie zal in de toekomst veranderen als er meer overwaarde en minder schuld in de panden ontstaat. Maar het leuke is dat je die overwaarde weer kunt gebruiken als onderpand voor een nieuw te financieren object. En zo stapel je door.

  Ook een leuk weetje: panden worden in box gewaardeerd op 85% van de WOZ-waarde. Stel ik heb een appartement van 100k, dan zal de WOZ-waarde zo’n 80k bedragen. 85% van 80k is 68k. Toch een leuke korting van 32% op de bezittingen in box 3, als je het vergelijkt met de 100k spaargeld of 100k aandelen die ook daadwerkelijk als 100k worden aangeslagen.

  Vastgoed is voor ons geen heilige graal, maar naast sparen en beleggen wel een leuke manier om passief inkomen en vermogen op te bouwen. Uiteraard zitten ook aan vastgoed risico’s, maar het helpt dat wij Utrecht heel goed kennen (wonen er al 20 jaar) en precies weten wat goede, courante plekken zijn. En het is leuk om jonge mensen de mogelijkheid te bieden op een leuke plek dichtbij de stad te wonen.

 12. Jurino Reply

  Passief inkomen bestaat écht… maar je moet er vooraf wel DIK in investeren. Dat kan inderdaad met geld (aandelen/vastgoed) of met werk. Een goedlopende website met een aantal advertenties kan je enkele honderden euro’s per maand opleveren. Moet je natuurlijk wél eerst een stuk of honderd artikelen hebben geschreven die tijdloos en relevant zijn.

  En een boek of app schrijf je één keer en verkoop je misschien wel duizenden keren. Maar ook dan moet je dus van tevoren veel tijd en moeite steken in het ontwikkelen. Of je maakt prachtige foto’s en verkoopt daar aan heel veel mensen licenties voor. Moet je dus wel eerst leren hóe je prachtige foto’s maakt 😉

  Wanneer wij vertellen dat we een mooi gedeelte aan passief inkomen hebben (affiliate links, advertenties + verkoop van boeken) is iedereen jaloers. Want slapend rijk worden, dat willen zij ook wel. Dat we er eerst 4 jaar ONBETAALD werk voor hebben verricht, vergeten ze graag.

  Dan vertel ik altijd gráág het verhaal van Vrouw Holle aan ze 😉

 13. Edward Reply

  Een eerlijk verhaal zonder bijbedoelingen over passief inkomen – ook de nadelen – lees je hier:
  https://www.doyoucopy.nl/passief-inkomen-opbouwen-ideeen/

  Zoals de meeste mensen al doorhebben is een passief inkomen opbouwen NIET slapend rijk worden.

  Mijn nr. 1 tip als je hiermee serieus aan de slag wilt? Zorg ervoor dat je investeert in ‘digitaal vastgoed’. Ja, daarvoor heb je al wat geld nodig. Maar dan wordt het wel een stuk makkelijker.

  Laar me weten wat je van mijn artikel vindt.

 14. Riek Muijen Reply

  Passief geld verdienen voor mij niet. Heb het een poosje geprobeerd maar je raakt alleen geld kwijt. Nu ik sinds kort blog en mijn eigen dingen deel vind ik veel leuker om te doen. Oke ben nog geen prof blogger maar dat maakt mij niet uit heb er gewoon lol in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+