Makkelijk beleggen doe je hier

Wij waren altijd fan van beleggingspartij DEGIRO.  

Ik heb op deze website vaak de extreem goedkope broker DEGIRO aangeraden. Het is niet het makkelijkste platform om onder de knie te krijgen (wow! al die knipperende cijfers en knopjes). Daarom schreven we ook een handleiding om een rekening te openen en daar te beginnen met beleggen. Maar als je het eenmaal door hebt werkt het top. Snel en vlot. Toch is het voor veel mensen te ingewikkeld. Al die flikkerende cijfers en kleurtjes. Ik snap dat best. Wij zijn met onze beleggingen ook grotendeels over gegaan naar andere partijen. Ik deel in dit artikel welke dat zijn en hoe ze werken. Er zijn natuurlijk meer partijen, maar deze twee ken ik goed en heb ik fijne ervaringen mee.

Ze hanteren beide lage kosten en zijn, bovendien, gebruiksvriendelijker en toegankelijker dan DEGIRO is. Dus niet al die knipperende en hysterische getallen. Maar een goed begeleide start van beleggen. Groot voordeel van deze partijen ten opzichte van DEGIRO, vind ik dat je hier automatisch kunt beleggen. Als je wilt hoef je het maar één keer in te stellen en dan wordt je inleg iedere maand automatisch afschreven van je rekening en op deze wijze belegd. Hieronder leg ik van beide partijen uit hoe ze werken en wat ik er fijn en minder fijn aan vind.

Meesman

Ik ben een keer koffie wezen drinken bij Shiva Bloemberg, de directeur bij Meesman. Ze had zelfs wat lekkers gehaald. Dat had ik niet eerder meegemaakt. We hadden een gesprek over de enorme groep mensen (ook vrouwen) voor wie het zo goed zou zijn om te beginnen met beleggen. Nou, daar vonden we elkaar wel in. Wij beleggen sinds ruim een jaar voor onszelf en de kinderen bi Meesman. Wij vinden het automatisch inleggen superhandig.

Een rekening openen bij Meesman is zo simpel als het kan zijn. Je wordt er op een laagdrempelige manier doorheen geleid. Laagdrempelig en simpel zijn überhaupt de juiste woorden om Meesman te omschrijven. Zo proberen ze de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat ze voor beleggers goedkoop blijven. Ze zijn op de lange termijn een fractie duurder dan DEGIRO, even afhankelijk van hoe je belegt, maar nog altijd erg gunstig geprijsd. Al is het eigenlijk appels met peren vergelijken. Meesman is een heel ander bedrijf, veel meer service, je kunt altijd bellen en ze hebben hun eigen fondsen.

Wanneer je begint met beleggen, stel je bij Meesman één keer in hoe je je geld wilt beleggen. Ze hebben een fonds Aandelen Wereldwijd Totaal, deze dekt de hele wereldwijde markt. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld aandelen in Opkomende Landen of Kleine bedrijven of een van de twee obligatiefondsen. Klinkt ingewikkeld maar bij Meesman kan een kind de was doen. Je geeft ook aan hoeveel je in wilt leggen. Dit geld wordt iedere maand rond dezelfde datum van je rekening afgeschreven en belegd op de manier die je zelf ingesteld hebt. Je hebt er dus écht geen omkijken meer naar. Dit is de reden dat ik fan ben van Meesman. Het is beleggen zonder dat je er werk aan hebt, tegen lage kosten. Het enige wat ik doe is het geld iedere maand klaarzetten op het rekeningnummer dat we afspraken. Dan weet ik dat het goed komt.

Je portefeuille is heel easy te volgen op Meesman.nl. Simpele grafiekjes, niet teveel poespas. Ook wanneer je wijzigingen wilt doorvoeren gaat dat op een manier die echt iedereen snapt. Verkoop en extra aankoop ook. In de achterkant van Meesman kun je geen enkel overbodige functie vinden. Het is lean and mean. Daar is Meesman uniek in en daar ben ik fan van.

Brand New Day

Bij Brand New Day beleg ik voor mijn pensioen. Maar je kunt er ook regulier beleggen. Bij Brand New Day zul je zelf moeten aangeven voor hoeveel procent obligaties en hoeveel procent aandelen je wilt hanteren. Je kunt alles kiezen tussen 100% aandelen en dus maximaal risico (offensief) en 100% obligaties en dus heel defensief. Bij Brand New Day kunnen ze het risico van je beleggingen afbouwen naarmate je dichterbij je doeldatum komt. Je moet tijdens het aanmelden de datum invullen waarop je het geld nodig hebt of wilt gaan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld je pensioendatum zijn of het moment dat je een huis wilt kopen. Als je die datum voor ogen hebt, dan. Als je vervolgens het vakje ‘Bouw mijn risico automatisch af’ aanvinkt, zal Brand New Day dit doen naarmate die datum dichterbij komt.

Al bij het openen van de beleggingsrekening krijg je een heel realistisch beeld van wat je inleg op je gewenste einddatum waard zou kunnen zijn. In een positief, gemiddeld en minder positieve situatie. Ik hou van dat realisme. Want let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt altijd (een deel) van je inleg verliezen. Beleggen is niet even snel rijk worden. Hierin word je echt beduidend beter begeleid dan bijvoorbeeld bij DEGIRO, waar van je verwacht wordt dat je dit zelf uitzoekt. Wil je later veranderingen doorvoeren in hoe je belegt? Switchen tussen alle beleggingsfondsen in helemaal gratis.

We schreven een stappenplan over hoe je een rekening opent bij Brand New Day.
LEES DAT HIER
We helpen je er stap voor stap doorheen.

Ook bij Brand New Day bepaal je dus – net als bij Meesman – zelf hoe je geld belegd wordt. Dit gaat op een manier die ook te volgen is voor mensen die niet alles van de beurs weten. Ook hier kun je je belegging iedere maand automatisch doen en het geld dat daarvoor nodig is van je rekening laten schrijven. Brand New Day werkt samen met Vanguard. Misschien ken je die partij wel? Dit is een vermogensbeheerder en ook de uitvinder van indexfondsen. Dat is echt een gerespecteerde partij en eigenlijk wel bekend bij iedereen die iets van beleggen weet. Ook fijn: Bij Brand New Day kun je een rekening openen op twee namen.

Dit zijn twee partijen die wij naast DEGIRO gebruiken en waar we fijne ervaringen mee hebben. Vergeet niet dat je beleggen voor de lange termijn doet. Het gaat niet om het resultaat van vandaag of morgen maar om de komende jaren.

Meer weten over beleggen? Schrijf je dan in voor onze beleggingsmails, waarin we de basics van beleggen aan je uitleggen.
Of check de cursus van Janneke hieronder.

In dit artikelen zijn affiliate links verwerkt.

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.