roamler mystery shoppen supermarkt

Met deze app verdien je wat bij in de supermarkt

Boodschappen doen we allemaal. Hoe fijn zou het zijn als je naast afrekenen ook geld overhoudt aan je bezoek? Goed nieuws. Dat kan. Met de app Roamler voer jij kleine opdrachten uit waar je voor betaald wordt. Ik testte de app. En wij zijn om.

Door Janke Verhagen

Of ik een app wil testen. Maar natuurlijk wil ik dat. Ik ben dol op dingen uitproberen en helemaal als ze me niks kosten en wel opleveren. En dat is zo bij de app in kwestie: Roamler. Met deze app doe je korte opdrachtjes bij supermarkten, drogisterijen en andere winkels om te onderzoeken hoe sommige producten worden aangeboden. Handig als je toch al in de buurt bent.

Om je te kunnen aanmelden heb je een code nodig. Je moet als het ware uitgenodigd worden. (En laat ik nou voor jullie een aanmeldcode hebben. Dus: welcome to the club.) Na het aanmelden mag je een paar korte vragenlijsten beantwoorden. En dan is het tijd voor je eerste betaalde opdracht. Dit is altijd een korte opdracht om je te introduceren in de wereld van Roamler. In zo ongeveer alle gevallen moet je een omschrijving geven plus foto’s van hoe bepaalde producten aangeboden worden. Met de eerste (wel meteen al betaalde) opdrachten leggen ze uit hoe alles werkt. Hoe je bijvoorbeeld moet meten wanneer ze willen weten hoe breed een schap is. Of hoe je foto’s moet maken waar ze écht wat aan hebben.

Klinkt vaag, maar het is hartstikke leuk. Uit de lijst met opdrachten kies ik voor een opdracht bij de Jumbo bij mij om de hoek. De opdracht gaat over thee. Bij de Jumbo moet ik aangeven hoeveel meter lang het thee-schap is en ik moet er een foto van maken. In eerste instantie voel ik me een beetje onwennig. Eerlijk is eerlijk. Het voelt toch een beetje stiekem wat ik doe. De winkel weet namelijk niet dat ik hier ben en wat ik doe. Daarom heet het ook mystery shopping. Maar uiteindelijk overheerst de lol. Voor twee soorten thee moet ik ook de voorraad checken. Ik moet aangeven of er meer dan drie pakjes van een bepaalde theesoort op voorraad zijn.

De opdracht stuur ik in. Nu is het afwachten. Binnen 10 minuten heb ik een persoonlijke reactie. Mijn opdracht is goedgekeurd en ik heb mijn eerste €2,- verdiend. Het is geen robot waarmee ik contact heb. Er typt echt iemand vanaf de andere kant van de lijn terug. Met tips en tricks en de mededeling dat ik lekker bezig ben. Super leuk. Ook omdat ik met mijn vragen bij haar terecht kan. Heb je bijvoorbeeld in de winkel een vraag, of wil je iets verduidelijkt hebben, dan stuur je een berichtje en helpen ze je direct.

Na deze eerste opdracht ben ik een level 2 Roamler geworden. Yeah! Ik kan nu uit veel meer opdrachten kiezen. Er is best veel aanbod bij mij in de buurt. Verschillende winkels, verschillende locaties, verschillende producten en verschillende verdiensten. Omdat ik toch die middag boodschappen moet doen bij de Albert Heijn, besluit ik daar een babymelk-opdracht te kiezen. Samen met mijn zoon ga ik aan de slag.

Hij vindt het prachtig wanneer ik meters schappen en pakken babymelk tel. Ik maak foto’s van het schap en kijk of bepaalde babymelk aanwezig is, en zo ja hoeveel dan. Super waardevolle informatie voor de producent, natuurlijk. En voor ons leuk om te doen. Mijn zoon beloof ik de verdienste van de opdracht. Ik stuur de opdracht in en we doen daarna onze eigen boodschappen. De opdracht wordt binnen 20 minuten goedgekeurd. En ja, hoor. Weer een digitaal schouderklopje. Goed gedaan.

Met deze opdracht heb ik € 4,- verdiend. Eigenlijk mijn zoon dus. De dag erna doe ik nog een opdracht in de Kruidvat. Ik was er namelijk toch. En met die opdracht verdiende ik € 2,50. Al met al heb ik er verschrikkelijk veel lol in. En het levert ook nog wat extra’s op. Ik zou je niet adviseren om je baan ervoor op te zeggen, maar het kan best een leuk extraatje in de maand opleveren.

Via de Roamler app bepaal je zelf wanneer je wordt uitbetaald. Ik laat mijn potje nog even staan. Binnenkort is mijn vriend jarig, dus daar heb ik een mooi, geheim spaarpotje voor. Het feit dat ik zelf kan besluiten of ik een opdracht wil doen en wanneer ik me wil laten uitbetalen, vind ik wel zo fijn. Niets moet. Want hey, er moet al genoeg in het leven. Hoe meer ervaring je opdoet met opdrachten hoe hoger je Roamler-level wordt. Uiteindelijk kun je daardoor ook meer praktische en gevorderde opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld een display opbouwen bij een supermarkt bij jou in de buurt. Daar krijg je dan ook wat meer geld voor. Dat betaalt gerust €25. Nog even door ‘Roamleren’ dus.

Wil jij ook een Roamler worden? Dat kan. Speciaal voor de lezers van PorteRenee heeft Roamler een invite code gemaakt. Met deze code kun jij je aanmelden en ook opdrachten uitvoeren. Met de code PorteRenee kun jij ook direct aan de slag als Roamler. Download de app, meld je aan en ga aan de slag. Hier vind je Roamler voor de iphone. Misschien kom ik je nog eens tegen bij het thee-schap.

Dit artikel is een samenwerking met Roamler. Het artikel is voor 100% PorteRenee

Share

53 Comments

   1. JB Reply

    De inkomsten zijn gewoon belast in box 1. Of je wel of geen belasting betaalt (zou moeten betalen) over de inkomsten hangt af van de samenstelling en hoogte van je overige (box 1) werkzaamheden. Ben je in loondienst en verdien je modaal? Dan is de eerste euro al direct effectief belast. Ben je huismoeder of -vader en heb je verder geen (box 1-)inkomen, dan zul je vermoedelijk niet voldoende inkomsten hiermee genereren om hierover effectief belasting te hoeven betalen. Let wel: heb je een fiscale partner, waarbij de algemene heffingskorting aan jou wordt uitbetaald? Dan zal hetgeen aan jou wordt uitbetaald wel afnemen, wanneer je correct aangifte doet.

 1. Sophie Reply

  Ik heb me na het lezen van dit artikel aangemeld. Ik heb het in het verleden overwogen maar ik las toen dat er veel opdrachten worden afgekeurd. Klopt dit?

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Die ervaring hebben wij nog niet. Je moet wel de opdracht goed uitvoeren volgens de instructies. Dat wel.

  2. Maaike Reply

   Ik heb me een paar dagen geleden aangemeld. Van de 6 opdrachten zijn er 3 afgekeurd, en de opdrachten duurden errug lang wat mij betreft. Heb er in 2 dagen wel 20 euro mee verdiend maar ik denk dat ik het hierbij laat. Heb het over laten maken en had het een paar uur later op mijn rekening staan.

 2. Audrey Reply

  Top dit! Ik had hier al eerder over gelezen en baalde toen al dat ik me niet kon aanmelden zonder invitecode. Ik zie dat er best wat opdrachten in de buurt zijn die best goed betaald worden. Nu nog even wachten tot ik level 2 heb bereikt 🙂

 3. Esther Reply

  Ik ben heel benieuwd. Ik heb me aangemeld en de eerste task ingevuld. Ik had geen problemen met de code, trouwens. Dan is hij vast hoofdlettergevoelig 😉

 4. Anne Reply

  Heb mij ook gelijk aangemeld na het lezen. Lijkt mij ook best leuk inderdaad. Om zo die leuke extraatjes voor jezelf bij elkaar te sparen 🙂
  ps. bij mij deed de code het wel gewoon

 5. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Een aantal jaren geleden heb ik dit ook een tijdje gedaan en er idd best leuk geld mee verdiend, maar op het laatst kwam het steeds vaker voor dat ik gewoon weggestuurd werd in winkels met de mededeling ‘je mag geen foto’s maken’. Tja lullig als er net een medewerker langs loopt als je een foto maakt. Toen vond ik het niet leuk meer en ben ik gestopt. Voelde daardoor idd ook erg stiekem. Dus de lol was er af toen voor mij.

  1. Elvira Reply

   Dat is wel iets waar ik aan dacht… ik heb me ook aangemeld, maar het voelt ‘stiekem’, alsof je iets doet wat niet mag haha. Er staat wel in de app dat je naar hun mag verwijzen als de winkelmedewerkers wat zeggen, maar het is wel een drempeltje ja.

 6. Jackie Reply

  Leek mij leuk totdat ik de voorwaarddn door las. Redelijk wat prive dingen kunnen ze zien tot aan je betalingsverkeer. Dit ging mij net even te ver.

 7. Linda Reply

  In een documentje wat ik vond op internet van Roamler, stond dat de eerste €125,- belastingvrij is en dat ze bij een hoger bedrag de belastingdienst een berichtje sturen dat ze geld naar je hebben over gemaakt…
  Ik weet alleen niet of die 125€ altijd 100% vrij is, of dat het ook nog uitmaakt of je al een baan hebt.
  Ik twijfel nog een beetje, ik ben bang dat er alleen maar problemen van komen belasting technisch.
  Iemand ervaring?

 8. Ilse Reply

  ik doe ook mee aan Roamler, wanneer het mij uitkomt. ik vind het erg fijn om te doen en heb zo mijn nieuwe diepvries gefinancierd die ik anders nog lang niet had kunnen kopen. dus ik gebruik het als extraatje om voor speciale dingen te sparen.
  Ik vind wel de gratis code hier een beetje jammer. Een voordeel van Roamler is dat je invites kan versturen. dit kan vanaf level 4 en is steeds 1 minder dan het level dat je bereikt (bij level 4, krijg je dus 3 invites om te vergeven). als diegene die je invite krijgt level 2 bereikt, krijg je zelf 2 euro en daarna krijg je 1 of 2% van de inkomsten die diegene behaald. Dat is dus een leuk extraatje van waar je dus niks over moet doen. Op marktplaats en facebook worden meer dan genoeg gratis invites aangeboden. Echter moet je dan wel geluk hebben dat iemand er ook daadwerkelijk mee doorgaat, zodat jij er wat aan overhoud. Dat werkt dus niet als dan de invites gewoon weg worden gegeven. Ik heb zelf momenteel nog 1 invite over voor als iemand interesse heeft.

 9. Linda Huisman Reply

  Geprobeerd, 1 uur bezig geweest met twee opdrachten. Niet geaccepteerd. Ik werk wel een uurtje langer. Dan heb ik gegarandeerd hetzelfde bedrag.

 10. Marianne Reply

  Goedemiddag, zojuist de app gedownload maar kom niet verder dan het beginscherm? Wellicht is het niet meer mogelijk om een en ander uit te proberen? Groeten, Marianne

 11. Ilona Plooijer Reply

  Hi,
  Zojuist kom ik het artikel tegen, kan het kloppen dat de code niet langer werkt?
  Groet, Ilona

   1. Ilse Reply

    sorry. ik krijg steeds berichtjes als hier iets nieuws is gepost, maar die van instagram heb ik gemist. helaas heb ik zelf geen instagram, dus ik kan volgens mij niks sturen. Je mag me wel mailen: Ilseklomp@hotmail.com

 12. Robin Reply

  Ik heb de app ook geïnstalleerd in november met PorteRenee invitecode en heb inmiddels al €74 (december) en €25 (januari was heel rustig +ziek) euro laten uitbetalen ik laat het gewoon heel de maand staan, woon in het centrum van Rotterdam dus veel winkels hierzo om langs te gaan,

  Wat betreft afgekeurde opdrachten lees altijd goed de instructies, en als ik wordt aangesproken verzin ik altijd een smoes voor de rest is het een lekker zakcentje erbij ik los er elke maand wat extra achterstanden mee af tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *