black friday verdienen

Niet spenden maar geld verdienen op Black Friday: zo doe je dat

We worden massaal verleid om geld uit te geven rond Black Friday. Maar je kunt Black Friday ook gebruiken om geld te verdienen. Op deze manieren heb je zo minstens een paar tientjes extra in je zak. 

Word jij al gek van al die Black Friday reclames? Of smul je ervan? Ondanks dat ik vrij stevig in mijn schoenen sta – aanbiedingstechnisch – moet ik me ook schrap zetten, hoor. Ik heb de aanbiedingen deze week gebruikt om goedkoop speelgoed in te slaan voor de feestdagen. Waar ik dat doe, tip ik straks nog. Maar je kunt een week als deze ook gebruiken om juist geld te verdienen. Want er zijn ook aanbiedingen die je direct geld opleveren. Daar maak ik graag gebruik van en die extra centen gun ik jou in deze dure maand ook. Dus ik zou zeggen: cashen maar.

Dikke(re) overstapbonus bij energieleverancier

Wil je al een tijdje overstappen van energieleverancier? Doe het nu! Veel energieleveranciers geven altijd al een cadeau. Soms krijg je iets materieels: een fiets of een tablet. Vaak ook krijg je een geldbedrag, wat ik persoonlijk nog veel fijner vind. Het leuke is: die bonussen zijn in veel gevallen nog net iets hoger rond Black Friday. Hoera voor de energiemaatschappijen die ook meedoen met Black Friday! Dus surf naar vergelijkingswebsite PriceWise en kijk wat er voor jou extra te halen valt.

50 euro cadeau bij de bank

Ken je de bank Knab al? Ik tot voor kort alleen van naam. Maar ik heb er sinds een paar maanden een rekening en ik ben echt fan. Superfijne app. Gebruiksvriendelijk en snel. Je merkt meteen dat dit écht een online bank is. Geen ouderwetse bank die ook even een app heeft gemaakt. Zij denken online en dat is zó fijn. Ze hebben nu een fijn lokkertje. Als je klant wordt krijg je €50,- cadeau als je hun overstapservice gebruikt. Verder geen haken en ogen, gewoon op je rekening gestort. Dus hoppa, door een rekening te openen via deze link, heb je al meteen €50,- verdiend.

Nog goedkoper cultureel doen

Ken je de CJP kaart nog? Voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar is dit dé manier om supergoedkoop allerlei culturele uitjes te doen. Die pas geeft je echt niet alleen korting op balletvoorstellingen in de schouwburg. Nee, hoor. Ook concerten, bioscopen, theaters en filmhuizen doen mee. Ook zij zijn Black Friday-fan. Je krijgt nu tot 75% korting op je pas. Dat is dus dubbele winst. Het levert je misschien niet meteen geld op je rekening op. Maar het bespaart je wel twee keer geld uitgeven. Één keer op de pas, en daarna nog een keer op alle toffe dingen die je ermee kunt doen. Klik hier om naar CJP te gaan

Lagere hypotheek

Misschien staat je hoofd er niet naar, maar check het toch eens. Of je hypotheek oversluiten voor jou voordelig is. Ik hoorde laatst van een financieel adviseur het verhaal van een man die zichzelf 400 euro netto per jaar bespaarde door over te sluiten. Die nam het er nu van. Hij maakte mooie reisjes en genoot van het geld dat hij opeens te spenderen had. Hoe tof is dat? Best de moeite waard dus om te kijken of dat voor jou interessant is. Check dat op Hypotheekoversluiten.com

Zorgverzekering oversluiten? Deze geheimen zorgen voor een lagere premie

En dan had je nog mijn goedkope-speelgoed-tip van me tegoed. Ik ben altijd al groot fan van het speelgoed van Lidl. Dat heb ik al vaker gezegd. Dus ondanks dat ik geen grote Black Friday-spender ben, maak ik wel gebruik van Black Friday bij de Lidl-shop. Voor een ieder die nog wat cadeautjes nodig heeft, of gewoon zomaar kind, partner, familie, vrienden of zichzelf wil verwennen met een presentje: check de Black Friday aanbiedingen in webshop van Lidl!

Laat je in de comments even weten hoe jij Black Friday en die hele week er omheen ervaart? En heb je er nog wat centen aan kunnen verdienen?


OP WEG NAAR EEN RIJK(ER) LEVEN

Bestel ‘m hier

101 beste geldtips.
Dit zijn de tips die mij uit de schulden hielpen, richting een grotendeels afgelost huis, een volle spaarrekening en een geweldige relatie met geld.

Voor €14.99 op weg naar een rijk(er) leven

Share

11 Comments

 1. Lotte Reply

  Ik ben fan van knab, tenminste als zakelijke rekening. Maar ik vind voor een particuliere rekening 5 euro per maand echt veel. Daan is mijn huidige ASN rekening de helft goedkoper en sowieso een stuk milieu en wereld vriendelijker. Vind de 50 euro bonus het dan ook noteert waard om deze overstap te maken.

 2. Audrey Reply

  Ik vind het feit dat je voor die 50 euro gebruik moet maken van hun Overstapservice – en dus je oude rekening niet kunt houden – anders nog wel een flinke haak/oog, en dan die 5 euro als maandelijks bedrag erbij…. No thanks. Daar draai ik op termijn dus gewoon verlies op.

 3. Erik Reply

  Die € 5,00 per maand is spotgoedkoop omdat:

  Je 5 betaalrekeningen kunt openen zonder bijkomende kosten;
  De betaalpas gratis is, ook bij vernieuwen én 0,03% rente op de betaalrekening;
  GRATIS creditcard, kijk maar eens bij andere banken wat dit kost!

  Open zoveel spaarrekeningen als je wilt;
  Kies zelf de beste spaarvorm (gewoon- of kwartaal sparen);
  Rente tot 0.80%

  Zit al vanaf dag één bij KNAB en helemaal géén spijt van. Tevens een prima klantenservice indien nodig (pas 1x gedurende de afgelopen 5 jaar gebruik van gemaakt.

  1. Joris Reply

   Fijn dat je zo fan bent, maar:
   – De meeste mensen hebben geen baat bij 5 betaalrekeningen.
   – De betaalpas zit gewoon inbegrepen bij het maandbedrag; die is dus niet gratis.
   – Niet iedereen heeft een creditcard (nodig).
   – Met slechts 1 ervaring met de klantenservice kun je wel héél moeilijk beweren dat de klantenservice in z’n algemeenheid goed is.

   1. Erik Reply

    Het is maar net hoe het past in ieders eigen situatie :-).

    Een vergelijk, een nieuwe c.q vervangende bankpas bij de ING kost € 7,50, bij KNAB gratis;
    Rente kent de ING niet op de betaalrekening, KNAB wel;
    De spaarrente bij KNAB is hoger dan bij de ING.

    Blijft overeind staan dat als je meer bank-, spaar en creditcard rekeningen wenst KNAB uiteindelijk toch het meest voordelig is.

 4. Geldover Reply

  Als ik nu kijk bij mijn bank levert overstappen rendement op na 6 jaar. Waar men in de berekening van de bank echter geen rekening mee houdt is dat ik volgend jaar op 1 januari meteen weer ga aflossen. En dat vind ik dus het manco. Als je hier niet over nadenkt kost het je dus geld ipv dat het je geld gaat opleveren. Maw je zult eerst zelf goed moeten nadenken over hoe jij met je hypotheek wenst om te gaan en pas dan weet je of je er verstandig aandoet om de rente open te breken.

  1. Erik Reply

   Overstappen (naar een andere hypotheekverstrekker) kan lucratief zijn maar kost nogal wat tijd inclusief notarisbezoek.

   Hetgeen ik zelf één jaar geleden heb gedaan is bij mijn eigen bank de rente opengebroken (looptijd nog 2 jaar). Weliswaar kost dit een boeterente en administratiekosten, van de andere zijde 20% van de hoofdsom is boetevrij af te lossen. Ook heb ik de woning opnieuw laten taxeren. De boeterente, administratie- en taxatiekosten zijn aftrekbaar. Door de nieuwe woningwaarde ging ik twee tariefgroepen omlaag en de rente ging, voor 10 jaar vast naar 1,35% i.p.v. 2,3% voor de lopende 2 jaar nog. En dan maar zien hoe de markt er dan voorstaat (meer of minder dan 2,3%. Al met al ging ik € 170,00 bruto minder rente betalen per maand! Over een periode van 2 jaar een besparing van € 170,00 x 24 maanden = € 4.080,-. De bruto boeterente, taxatierapport en administratiekosten van € 1.800,- had ik er graag voor over. Toch een bruto besparing van € 4,080,- – € 1.800,- = € 2.280,- (/24 maanden € 95,- bruto minder). Én de zekerheid van 10 jaar 1,35% bruto rente!

 5. Carolina Reply

  Hoi Renee,

  Je vergeet de kosten van de Knab rekening te melden, evenals het feit dat je geacht wordt voor je automatische betalingen over te stappen. Nou, dat vind ik nogal wat! Hoezo geen haken en ogen?

  Overal het algemeen vind ik je adviezen prima, maar dit vind ik geen juiste voorstelling van zaken en daarmee geen nette aanbeveling.

  Carolina

  1. Erik Reply

   In mijn optiek spreekt het voor zich dat iedere bank kosten berekent. Ik denk dat Renee hier alleen maar aangeeft dat er € 50,00 te halen valt. Het overige is eigen onderzoek of het past in je eigen situatie.

   Dat met de overstapservice ook de automatische incasso’s over gaan, dat is ook het doel van de overstapservice om de nieuwe klant alle administratieve rompslomp te besparen.

   Als ik naar mij zelf kijk ben ik wel blij met de tips van Renee maar voer zeer zeker ook zelf onderzoek uit vanuit de tips :-).

 6. Marco Reply

  Bij kendu (is van de Abn) krijg je 50 euro kado als je er 50 euro stort. (3 mnd laten staan)
  Kendu is een beleggingsapp.
  Kendu is best duur dus na 3 maanden weer wegwezen met eventuele winst of verlies.
  Ik dacht dat de aktie nog tot 2 december liep.

 7. Peter Reply

  Nog een verdientip? Bij aanmelding bij Bux (ook van ABN) krijg je nu een gratis AEX aandeel, waard tussen de 2 en 200 euro. Zelf kreeg ik een aandeel van nog geen 2,50 maar wellicht heb jij meer geluk…

  Zie link: https://invite.getbux.com/?kid=145H (als je je aanmeld met deze link krijg ik ook weer een aandeel, alvast bedankt!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *