beleggen peaks

Peaks: het gaat (heel) goed met mijn beleggingen

De spaarrente is bijna 0%. Beleggen is een goed alternatief, maar best ingewikkeld voor veel mensen. Zo ontstond Peaks, een supersimpele beleggingsapp. In het roze! Ik ben nu bijna een jaar bezig en vertel hoe mijn beleggingen erbij staan. Ik verklap alvast: ik word er blij van.

Ik hoor steeds meer mensen erover: Peaks. Een vrolijke, roze app, waarmee je kunt beleggen met je wisselgeld. Hoe dat werkt? Daar schreef ik eerder een uitgebreide blog over. Die lees je hieronder. Maar even kort samengevat: je kunt je aankopen naar boven af laten ronden. Action-aankoop van 2,50 gedaan? Dan gaat er vanzelf 50 cent naar je Peaks-account. Maar je kunt ook gewoon zelf bedragen inleggen. Bijvoorbeeld één euro per dag (merken de meeste mensen weinig van) of je legt handmatig af en toe in. Dat gaat heel simpel via een online betaling. Je legt supermakkelijk een paar euro in. Dat vind ik het grote voordeel. Voor meer info, ook over de kosten enzo, lees hieronder dus de eerdere blog.

Beleggen met je wisselgeld: over Peaks (en wat het mij tot nu toe opleverde)

Anyway, ik ben nu bijna een jaar bezig. Na een paar dieptepuntjes en hoogtepuntjes (vaak veroorzaakt door Trump, trouwens) maak ik nu de financiële balans op. De cijfers.

Ik legde het afgelopen jaar in totaal 2412 euro in. Dat was niet allemaal mijn eigen geld. Een paar keer kreeg ik ook een tientje uitbetaald, omdat iemand anders mijn actiecode had gebruikt. Dank, lieve mensen! De mensen die begonnen met Peaken kregen dankzij die code ook een tientje. Dat bedrag is nu terug gebracht naar 5 euro. Jammur! Maar toch. Het is leuk beginnen. De eerste 5 euro krijg je al cadeau. Hopelijk komt er nog veel rendement bij!

Dus: wil je na dit verhaal ook Peaks gaan checken? Gebruik dan mijn actiecode: RENEERGHL. Jij krijgt zelf ook weer een actiecode. Wanneer iemand anders die gebruikt krijg je nog eens 5 euro. En zo voorts.

Terug naar mijn winst. Mijn inleg van 2412 euro (ingelegd verspreid over het hele jaar) is nu 2551,41 euro waard, om precies te zijn. Daar zijn de kosten voor Peaks al vanaf. Ook de kosten die de fondsen waarin je belegt rekenen, zijn hiermee al verrekend. Ik vind het netjes. Het is in ieder geval een stuk meer dan ik er op mijn spaarrekening over zou hebben gekregen.

Het leuke is: als ik Peaks niet op mijn telefoon had gezet, had ik dit geld uitgegeven. Aan spullen voor het huis, aan etentjes, aan boodschappen. Doordat ik steeds kleine beetjes in mijn Peaks-potje stopte, werd het uiteindelijk best een flinke pot met geld. Ik ben een beetje een cijfergeek wat dat betreft. Krijg ik een factuur uitbetaald en blijft er na verdeling over de potjes nog 116 euro over? Dan gaat er absoluut 16 euro naar Peaks. Ik. Moet. Gelijke. Getallen. Zien. Volgens mij ben ik niet de enige met deze tic? Toch? Toch? Als jullie even hieronder reageren met dat jullie dit ook doen, voel ik me een stuk minder raar en alleen.

Peaks is wat duurder dan bijvoorbeeld beleggen via DeGiro, wat wij ook doen. Daar leggen we iedere maand standaard 800 euro in. Voor mij is Peaks vooral een manier om al die kleine bedragen te verzamelen en daar ook nog wat rendement op te maken. Kleine beetjes geld die samen best een flink bedrag zijn geworden. Doordat inleggen zo easy is, leg je het even snel in. Dat gaat bij DeGiro toch minder makkelijk. Kortom: ik ben een tevreden mens. Sowieso wel. Maar ook met mijn Peaks-resultaten,

Ik ben benieuwd naar jullie Peaks-ervaringen. Ga je ook beginnen? Ben je al begonnen? Hoe staat het met jouw rendement (dat is beleggerstaal voor winst!) Let me know

Share

46 Comments

 1. Rosaly Reply

  Hahaha jup, zelfde tic!!!
  En ook peaks, het rendement is inderdaad zoveel beter dan bij de bank!
  Dankzij jou ben ik in januari gestart en het sparen (beleggen) gaat echt ongemerkt. Nu ook met de meevallers, vanuit tikkie, die spaar ik ook meteen. Het geld was toch al uitgegeven.

  1. Mirjam Reply

   In welke fondsen beleg je bij De Giro? Ik vind de kosten in verhouding bij Peaks vrij hoog en dus jammer van mijn rendement.

 2. Jeanine Reply

  Ik vraag me af of het ook uit kan als je met kleinere bedragen per jaar belegt? Want het kost € 1 per maand zie ik, als je dan maar een tientje per maand of zo inlegt heb je denk ik meer kosten dan opbrengsten?

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Ja klopt, Jeanine. Bij een tientje per maand zijn de kosten relatief erg groot. Dat motiveert ook weer om wat meer in te leggen. Rendement is ook wel erg klein bij zo’n lage inleg, lijkt me.

 3. Marco de Heer Reply

  Mijn code MARCOBNI6 voor 5 euro op je peaks rekening welke je moet invullen binnen 48 uur op de peaks app mag ook natuurlijk gebruikt worden. ( ik ben 3 mnd bezig nu met 4,16 winst)
  Alvast bedankt.

  Marco

 4. Jo Reply

  Maandelijks beleg ik een vast bedrag via de bank. En ik beleg zelf extra wat kleinere bedragen via Semmie, sprak me wat meer aan dan Peaks en de kosten zijn wat lager. Er is een booster van 15 euro als je je aanmeldt via de link van een kennis of iemand anders aanmeldt.

  1. Angelo Reply

   Hi. Ik wil ook beleggen via Peaks echter twijfel ik door de kosten die, zoals ik iedereen hoor zeggen vrij hoog. DeGiro hoor ik ook veel maar ben benieuwd of een adviseur voor je belegd of dat je dat zelf moet doen en hoe het proces werkt. Kan iemand mij dat uitleggen?

   1. Renee Lamboo Post author Reply

    Bij DeGiro beleg je zelf en kies je zelf precies waarin. Bij Peaks bepaal je het risico dat je wilt lopen en zij doen dan de rest.

   2. Tiny Reply

    Je zou ook eens naar brand new day kunnen kijken. Kun je kiezen of je voor je pensioen extra inlegt of gewoon beleggen. Daarbij kun je uit allemaal fondsen en obligaties kiezen en of je hoger of lager risico wilt. Inleg gaat via fondsen, je hoeft zelf geen losse aandelen te kopen en kosten zijn vrij laag. Maar ga vooral zelf ook lezen hoe het werkt per aanbieder, de keuze moet je uiteindelijk zelf maken.

 5. Maaike Reply

  Na lang twijfelen in de vroege ochtend maar gewoon een account aangemaakt. En dankzij jouw code meteen 5 euro erop. Ben benieuwd!

 6. Natas Reply

  Misschien een gekke vraag, maar als je het geld weer nodig hebt of je wilt het gewoon opnemen kan dit dan? Ik ben nog helemaal niet bekend met beleggen

  1. Renee Lamboo Post author Reply

   Ja, kan gewoon. Duurt wel paar dagen. Lees even het andere artikel waar ik naar link. Daar staat al die soort dingen in uitgelegd.

 7. J. Reply

  Ik sta nu op €1238 waarvan €88 rendement is. Ben 22 dec. begonnen, dus nu bijna 7 maanden bezig.

 8. Kelly Reply

  @ Renée, heb je nog steeds hetzelfde profiel/portfolio? Ik wil wisselen naar een met meer risico. Dat zou betekenen dat alles verkocht wordt en nieuw wordt aangekocht en ik vraag me af of ik dit het beste kan doen als de koers in een dip raakt. Ookal weet ik dat het meestal niet lukt om de markt te timen, die neiging heb ik toch 😛 Benieuwd of jij hier ervaring mee hebt.

  Ik ben nu 2 maanden bezig en de teller staat op ruim 123, waarvan 3 het rendement is. De eerste maanden is Peaks gratis, dus ik wil er de komende tijd wel meer geld op storten zodat het ook rendabel is. Voor kleine bedragen zijn de kosten inderdaad te hoog. Maar vanaf een paar honderd euro, hey, al snel beter dan de spaarrente bij de bank.

  Ik heb bij de start overigens van een code gebruikgemaakt die ik op deze site vond. Verschillende codes deden het niet, misschien zit er een max aan het aantal keer dat je ze kunt gebruiken? Als iemand nog op zoek is, mijn code voor 5 euro tegoed is: KELLYRJA4.

 9. Martin Reply

  Ik gebruik peaks nu 2 maanden en vind het een prima app. Heb mijn wisselgeld x4 ingesteld en dat gaat lekker. Het rendement gaat ook lekker. Als je ook nog een paar vrienden werft is het een leuke extra spaarrekening.
  Als je ook een peaks account opent, zou ik het heel fijn vinden als je mijn code gebruikt. Mijn code is MARTIDMBW

 10. Midas Reply

  Ik vind peaks veel te duur. Je rendement wordt echt een stuk lager dan bij De Giro. Misschien wel grappig dat je wisselgeld belegt, maar uiteindelijk is het te duur. Rendement wordt grotendeels opgegeten.
  Mij niet gezien dus.

 11. Marco de Heer Reply

  @ kelly. Codes kunnen onbeperkt gebruikt worden.
  Binnen 48 uur na aanmelden wel gebruiken.
  Mijn code MARCOBNI6

 12. HereIsTom Reply

  Ik vind Peaks ook veel te duur!
  Ik leg gewoon maandelijks in bij Meesman.nl die is goedkoop en makkelijk, daar is mijn rendement nu in een jaar 20%.
  Bij Meesman kun je zelf inleggen, maar ook automatisch iedere maand een bedrag, ook wordt de dividend automatisch herbelegd zodat je rente op rente effect hebt.
  Ik ben zeer tevreden met Meesman.

 13. Maris | Moneyzz.nl Reply

  Klinkt bekend dat afronden, dat doe ik op mijn werk ook altijd met mijn tijd opschrijven XD haha. Vanmorgen was het 9:57 uur, ik heb er 9:55 uur van gemaakt, anders krijg je weer zo’n irritante 2 minuten (en eerlijk is eerlijk ik stond ook al even te kletsen).

 14. Henk Reply

  Peaks gebruik ik vooral voor kleine bedragen. Je merkt er niet veel van maar ongemerkt bouw je toch iets op. Ik ben drie maanden geleden begonnen en ben tot nu toe aardig tevreden over het rendement. Voor de mensen die nog een code zoeken bij het starten met Peaks, mijn code is HENK8NV4. We krijgen dan allebei €5 belegtegoed cadeau. Altijd leuk meegenomen;)

 15. Nicky Reply

  Ik gebruik Peaks nu 6 maanden, ik heb €818 ingelegd en heb na een paar pieken en dalen een rendement van €28,80! Veel meer dan bij de bank 🙂
  Als je mijn code gebruikt krijgen we allebei €5!

  NICKYCWNI

  Veel succes!

 16. Ida Reply

  Ik beleg sinds kort ook met Peaks, eigenlijk om dezelfde reden als jou, om met kleine beetjes toch iets op te bouwen. Het is toch maar mooi weer een extra spaarpotje waar je later weer iets aan hebt. De kosten zijn misschien wat hoog, maar volgens mij levert het altijd meer op dan niets doen 🙂 verder beleg ik ook bij DeGiro en Robeco en heb ik een klein beetje Bitcoin en andere cryptomunten. Samen met een aantal spaarrekeningen (één voor leuke dingen, één voor later en twee voor de kindjes) hebben we een mooie basis voor de toekomst hoop ik 🙂 Mijn Peaks code is overigens IDAQMWX, uiteraard mag iedereen deze gebruiken, heb je alvast € 5,- verdiend 🙂 Voor alle andere opties heb ik ook mogelijkheden, deze op aanvraag 🙂

 17. Susan Reply

  Ik beleg bij peaks alleen nog met wisselgeld, dan gaat het niet heel hard. Maar toch al €2,- winst op €54,- inleg. Het leuke is dat je het niet eens mist in deze kleine inleggen per keer! Toch zal het met de tijd een leuk potje worden..!

  Mijn code is SUSANUWJG

 18. Kathinka Reply

  Toch wel een beetje spannend zo’n eerste stap richting beleggen. Maar ik hen het toch ook maar gedaan. Mijn code is KATHIY51U, heel fijn als iemand hem wil gebruiken.

 19. Martin Reply

  Ik heb Peaks nu enkele maanden en het bevalt mij prima. Het rendement is ook boven verwachting..
  Er valt ook nog wat extra te verdienen met het werven van nieuwe vrienden.
  Voor iedere vriend die jouw code verzilvert, krijgen je vriend en jij €5 beleg-tegoed voor jullie Peaks-potjes. Voor iedere vijfde vriend verdien jij een bonus van €50!
  Extra leuk: je kan zoveel vrienden uitnodigen als je wil, dus ook voor je tiende, vijftiende en twintigste vriend krijg je een bonus.

  Mijn Peaks €5,- tegoed code is MARTIDMBW

 20. Chantal Reply

  Het is echt een superuitvinding, zo kan ik toch een beetje oefenen en niet teveel verliezen.
  Ik heb als beginner voor Pittig gekozen.

  Mijn Peaks €5,- tegoed code is CHANTZKNL

  Heeel fijn als iemand hem wil gebruiken! 🙂

 21. Isabelle Reply

  Ook zojuist begonnen met peaks. Heb voor de optie pittig gekozen en voor €1 per dag plus wisselgeld! Voor nu ook dus nog geen rendement opgebouwd, maar we zien het wel hoe het loopt.
  Als iemand mijn code wil gebruiken, dat is: ISABET6C8 dan krijgen we beiden €5 cadeau. Dat is heel leuk toch?!

 22. Susan Reply

  Gister voor het eerst op verlies uitgekomen einde van de dag. Maar gelukkig is dit vandaag alweer bij getrokken!
  Met inmiddels €60,- inleg na gister €2,- verlies vandaag weer op €0,13 winst!

  Help je me verder? SUSANUWJG

 23. Ruben Reply

  Bedankt voor het delen van dit artikel en de adviezen, en ook voor iedereen voor de bovenstaande codes – ik heb er willekeurig een uitgepikt, omdat Renee al aan haar maximum zat!

  Mijn code is RUBENPN1G indien bovengenoemde codes ook al ‘te vaak’ zijn gebruikt 🙂

  Succes iedereen!

 24. Irma Reply

  Ik ben in maart dit jaar begonnen met Peaks. Ik leg naast het wisselgeld 1 euro per dag in en dat bevalt goed. Ongemerkt staat er nu al een leuk bedragje en het is ook een soort sport geworden.

  Mijn code is: IRMA4YCU

 25. Helma Reply

  Ooh wat spannend maar ga het toch maar proberen. Mocht iemand mij en zichzelf willen sponsoren met €5 dan kun je daarvoor deze code gebruiken.

  HELMA3I1E

 26. Mirte Reply

  Bedankt voor de tip! Ik ben aan de slag gegaan en had al meteen winst. Kleine beetjes, maar toch. Veel meer dan op de spaarrekening. Winst was nu 1,33 procent. Maar dat varieert per dag. De actiecode is leuk. Krijgen we beide 5 euro. Probeer het ook eens! Mijn code is MIRTEIN8U

 27. Marr Reply

  Leuke app. Leuk om n te zien hoe je waarde van je inleg op en neer gaat.Heel benieuwd naar hoe dit op de lange termijn zal gaan werken.
  Dank voor de tips! Ook al ik eens DeGiro gaan bekijken en mijn best verdiepen in beleggen. Interessante wereld. Peaks, dit artikel en de reacties hier hebben mij over de streep getrokken om eraan te beginnen.

  Mocht je nog een code zoeken : MARWIL0XQ. En extra 5 euro start tegoed krijg je erbij!

 28. Steffanie Reply

  Leuke blog. Goed om te beginnen met beleggen via een app die het makkelijk maakt. Op de website van Peaks staan ook interessante artikelen. O.a. over hoe de naamgeving van indexfondsen in elkaar steekt.

  Ik heb de code van MARR gebruikt om de eerste 5 euro cadeau te krijgen.
  Mijn code om de eerste 5 euro cadeau te krijgen is: STEFF7UOU

 29. Gerke Reply

  Peaks is en leuk instrument om een beetje inzicht in de beleggingswereld te krijgen. Ben ook al een tijdje bezig en ik gebruik het, indien nodig,voor onze vakantie. Sta nu op een rendement van 4.3%. Het fluctueert de laatste tijd wat meer, maar op de langere termijn zal het toch positief zijn. Het is een leuke manier voor beginnende beleggers.

  Oh ja, als je wat extra wilt bij je eerste inleg, gebruik mijn actiecode: GERKE8Q4H, levert jou en mij € 5 op. Leuk toch?

 30. Robert Reply

  Ook ik ben met Peaks begonnen! Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen. Het is een leuke manier om kennis te maken met beleggen. Ook ik heb een code die zowel jou als mij een leuk extraatje oplevert! Code: ROBERUSGX

 31. Gersilla Jansen Reply

  Sinds vorige maand ook begonnen met peaks. Vorig jaar gestopt met roken, ik deed trouw elke week 15 euro in een spaarvarken. Na een jaar zat er een leuk bedrag in voor de zomervakantie. Nu beleg ik het geld wat ik anders kwijt was aan roken in oeaks, elke maand 50 euro, en daarboven op nog het wisselgeld.

  Ik ben benieuwd welke profiel jullie hebben gekozen en waarom? Ikzelf heb pittig, vooral om in het begin uit te proberen. Ik had nog geen enkele ervaring met beleggen. Kan je je profiel zelf nu nog omhoog zetten als ik dat zou willen?

  Mochten jullie nog een code willen verzilveren voor gratis geld, mijn code is: GERSINA5E

 32. Noortje Reply

  Mede dankzij dit artikel ben ik ook om. Mijn eerste aanleg staat, portfolio scherp. Beetje risico durf ik wel te nemen. Heel benieuwd!
  Mocht iemand ook willen proberen, mijn code voor 5 euro is: NOORT6RXF

 33. Anna van Binsbergen Reply

  Ook ik ben net begonnen met Peaks. Ik heb voor “pittig” gekozen – ik spaar sowieso mijn wisselgeld (x2) en €1 per dag. Dat ik dat nu bijna ongemerkt opzij zet, zie ik al als een voordeel. Dit geld had ik anders misschien uitgegeven, nu staat het ergens waar ik er niet zo makkelijk bij kan.

  Mijn code is ANNAUHD2S.

  In mijn vriendenkring krijg ik niemand zover om mee te doen aan Peaks. Leuk dus als je mijn code wil gebruiken. Ik gebruikte ook een code van iemand in deze thread.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *