Dit helpt als je rijk wilt worden vanaf 0 euro

Geld maakt geld, dat is bekend. Maar hoe kun je rijk worden, wanneer je nog niet veel geld hebt? Ik geef je graag wat tips!

Het zou nu makkelijk zijn om te zeggen: WORD GOLDDIGGER! Trouw met iemand met vermogen! In theorie een goed idee, maar in de uitvoering toch wat lastiger. Daarnaast heb ik altijd geleerd onafhankelijk te zijn en dat wil ik ook. Ik moet altijd lachen om die ene quote van Cher:

“Mijn moeder zei me dat ik moest trouwen met een rijke man. Ik zei, Mam, ik BEN een rijke man!”

Cher

Oftewel, ik ben zelf die rijkaard waar mensen mee willen trouwen. Afijn, je moet (en wilt) dus zelf aan het werk. Bij deze wat tips om snel vermogen op te bouwen, starting from scratch!

Slim werken, in plaats van hard werken

Als je je hele leven alleen maar hard en veel werkt, zal je nooit echt rijk worden. Beter ga je slim werken. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen dan alleen je baan in loondienst. Ga ondernemen, investeer of leer verkopen. Zorg dat je elke euro (behalve een buffer dan) die je verdient weer terug investeert in het verdienen van geld. Zodat je vermogen steeds verder toeneemt. Onnodig veel sparen tegen 0% rente is dus zonde.

Zekerheid zorgt niet voor rijkdom


Van werken in loondienst worden weinig mensen echt rijk. Het is stabiel en biedt zekerheid, maar het is de langzaamste weg naar rijkdom. Je zult CEO bij een groot bedrijf moeten worden, om van een salaris in loondienst rijk te worden. Tenminste, als dit je enige inkomstenbron is. Je kansen om rijk te worden zijn bij ondernemen een stuk hoger.

Uit je comfortzone stappen

Om dingen te bereiken, zal je uit je comfortzone moeten stappen. Je zult dingen moeten doen die je nooit eerder gedaan hebt of die van tevoren onhaalbaar lijken. Alleen op die manier kun je snel nieuwe dingen leren en vermogen opbouwen. Koop een huis op een plek waar nu nog niemand fan van is, maar waar je de prijzen de komende jaren omhoog ziet gaan. Begin een bedrijf waar niemand in gelooft. Etc. Durf uit je comfortzone te stappen.

Investeer eerst in jezelf

Leer nieuwe skills. Doe cursussen die jou meer waard maken maar kijk ook Youtube leeg op een onderwerp waar je meer over wilt leren. Investeer in jezelf, in tijd en geld, en maak jouw eigen kennis waardevol.

LEES OOK: Deze gewoontes helpen miljonairs om rijk te worden

Zorg voor volledige toewijding

Je gaat niet in één dag rijk worden. Je moet dus een plan maken voor de lange termijn. Veel mensen gaan gewoon maar aan het werk, in de hoop veel geld te kunnen sparen. Maar heb je er wel eens bewust over nagedacht hoe je meer geld kunt verdienen en een plan gemaakt? En hoe je het geld dat je al hebt om er meer van te maken. Weinig mensen doen dit, helaas. Maar zonder plan weet je ook niet hoe je bij je doelen komt. Opstellen, dus.

Blijf ‘blut’

Hoe hoog je inkomen ook wordt, zorg dat je bescheiden blijft uitgeven. Vaak zie je dat mensen die meer gaan verdienen, ook meer gaan uitgeven. Dit wordt ook wel leefstijlinflatie genoemd, Voorkom deze gewoonte, want dit gaat ervoor zorgen dat je geld gaat besteden aan dingen die je niet nodig hebt. Leef onder je stand, in plaats van erboven!

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest:

Wil je een reactie inspreken voor de podcast of heb je een vraag?

Spreek je bericht dan in via de Whatsapp van PorteRenee: 06-47250448.
Misschien zit jij komende vrijdag dan wel in de PorteRenee Podcast.