Snel geld verdienen op 11 manieren (50 euro gegarandeerd)

Makkelijk en snel geld verdienen. Wie wil dat niet? Ik deel 11 manieren die werken en die ik zelf wel eens toepas. Gewoon wanneer het geld op is, want ja, dat gebeurt mij ook wel eens.

 • Zoek je zolder uit en verkoop wat je niet meer gebruikt op Marktplaats. Ik verkoop zeker iedere maand wel iets. Speelgoed van de kinderen. Of onze caravan, zoals onlangs. Marktplaats is top en meestal is adverteren gratis. Je kunt natuurlijk ook verkopen via Facebook-groepen in je omgeving. Dan ben je het wel extra snel kwijt, omdat mensen in de buurt wonen. Op deze manier verdien je binnen een paar minuten zo een paar tientjes, afhankelijk natuurlijk van wat je te verkopen hebt.
 • Verkoop wat je maakt. Maak je de mooiste kussens, maar eigenlijk alleen voor in je eigen huis? Vraag iedereen waar ze die kussens kunnen kopen. Ho! Stop! Ondernemerskans. Zet ze op internet, bijvoorbeeld op Etsy.com, waar je allerlei creatieve uitingen kunt kopen en verkopen. Maak je de mooiste foto’s? Dan kun je die daar ook aanbieden tegen betaling. Supersnel, supersimpel. En je haalt er nog plezier uit ook.
 • Verkoop je oude mobieltje of tablet online. Ja, zelfs als hij stuk is. Fijn voor als je het financieel nodig hebt: je krijgt je geld binnen 24 uur op je rekening gestort.
 • Schrijf je een blog? Laat Google er dan advertenties op zetten door je aan te melden bij Google Adsense. Afhankelijk van het aantal bezoekers, kun je hier best een leuk zakcentje mee verdienen.


Hier lees je 15 manieren om honderden euro’s per maand via internet te verdienen.

 • Bied je diensten online aan. Ja, dit klinkt een beetje dubieus maar zo bedoel ik het niet. Op platform Fiverr.com kun je bijvoorbeeld tegen betaling voor mensen een logo ontwerpen of een tekst vertalen uit het Noors naar het Nederlands (ik roep maar wat). Profieltje aanmaken en wachten op je eerste klanten.
 • Hou een garage sale. Of een porch sale, zoals wij ze vroeger op Curaçao noemden toen we daar nog woonden. Voordeel: je hoeft niet te wachten tot Koningsdag. Het kan iedereen dag van de week. Al zou ik persoonlijk een zaterdag adviseren. Verkoop alles wat je niet meer gebruikt, stal het uit op tafels en zorg voor wat wisselgeld. Bordje in de tuin en een aankondiging op de Facebook-groep van je dorp of stad en voila: je bent er klaar voor.
 • Een eigen webshop kan een manier zijn om online geld te verdienen. Je zult dan zelf voorraad moeten hebben en dat is prijzig en een hoop gedoe. Via social media of affiliate marketing kun je ook online geld verdienen door artikelen van andere webshops aan te bevelen.
 • Geld verdienen kan natuurlijk ook door kosten te schrappen. Ken je de app Dyme al? Die helpt je je terugkerende lasten vliegensvlug op een rij zetten. Wist je dat 91% van de Nederlanders onderschat hoeveel abonnementen ze hebben? Misschien gebruik je ze niet eens meer. En ze kosten wel iedere maand geld. Met Dyme spoor je slapende abonnementen op – zonder zelf al je afschriften na te pluizen – en de app helpt je ook om deze vaste lasten op te zeggen. Een paar klikken en klaar. Download: Dyme voor Android of Dyme voor iOS
 • Goed in koken? Verkoop je maaltijden online, bijvoorbeeld door middel van ThuisAfgehaald.nl. Leuke extra opbrengst is dat je een hoop nieuwe mensen leert kennen op deze manier.
 • Word mystery shopper. Je wordt dan, tegen betaling, op pad gestuurd naar een winkel of meerdere winkels, om te testen hoe je daar als klant behandeld wordt. De verdiensten zijn niet giga, maar toch zo een paar tientjes. En het lijkt me ook gewoon best tof.
 • Bied je spullen te huur aan. Verhuur je auto, je gereedschap of andere spullen van waarde die je in huis hebt. Je kunt dat bijvoorbeeld doen via Peerby.
 • Spreek je vloeiend Frans? Ga dan bijles geven. Een wiskundeknobbel, dan ook! Of misschien ben je wel supergoed op de gitaar. Help anderen het ook te leren en verdien tegelijkertijd wat bij. Bied je bijlessen aan op een briefje in de lokale supermarkt of bijvoorbeeld op Marktplaats.

Snel en makkelijk geld verdienen, iets extra’s, gaat dankzij het internet tegenwoordig supermakkelijk. Iedereen heeft iets dat geld waard is. Of dat nu talenten zijn, spullen of kennis. Ga eens na wat jij in huis hebt, letterlijk en figuurlijk, dat van waarde kan zijn voor anderen. En make an extra buck.